Agenda Constructiilor
Miercuri, 27 Mai 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ARISTON: Toamna reprezinta varful vanzarilor pe segmentul de centrale termice
ARISTON: Toamna reprezinta varful vanzarilor pe segmentul de centrale termice
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 04 Oct 2017 15:37
Potrivit datelor Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice, lunile de toamna reprezinta varful vanzarilor pe segmentul de centrale termice. Astfel, in perioada septembrie - noiembrie sunt comercializate circa 43% din volumul total de produse din intregul an.
„Motivele principale pentru care oamenii prefera sa faca aceasta achizitie toamna sunt determinate de procesul dificil de debransare de la sistemul centralizat si faptul ca prefera sa amane aceasta actiune pana la scaderea temperaturilor, cand si bugetele lor sunt reconfigurate pentru a putea face noi investitii”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romȃnia.
Avȃnd ȋn vedere ca procesul de debransare poate fi unul anevoios, care poate dura chiar si cȃteva luni, ȋn functie de oras si de procedurile impuse de fiecare furnizor de energie termica, cei ce vor sa treaca la un sistem de incalzire propriu demareaza formalitatile ȋnca din timpul verii, pentru a avea siguranta ca finalizeaza procesul, ȋnainte de venirea sezonului rece.
„Consumatorii isi doresc in continuare reducerea costurilor de incalzire si un confort sporit in propriile locuinte si, in aceste conditii, sunt dispusi sa depuna eforturile necesare in procesul de debransare, avand astfel dreptul de a decide cum sa ȋsi ȋncalzeasca locuintele si cȃt sa plateasca pentru acest lucru”, a mentionat reprezentantul companiei.
Astfel, unul dintre principalii factori ai acestei evolutii ȋl constituie cresterea numarului de debransari in perioada septembrie-noiembrie, fata de alte perioade ale anului. Conform datelor ANRSC, in ultimii 3 ani s-au raportat peste 60.000 de debransari doar in lunile de toamna, suma care reprezinta peste 60% din totalul locuintelor deconectate in perioada 2014-2016. In plus, conform reprezentantilor Ariston Thermo Romania, aceleasi trei luni coincid si cu o evolutie in volumul de centrale termice comercializate pe piata locala, ceea ce arata ca in majoritatea locuintelor debransate de la sistemul de incalzire este instalata o centrala termica. Potrivit companiei, un alt motiv care determina cresterea vȃnzarilor ȋn aceasta perioada este numarul din ce ȋn ce mai mare al romanilor care ȋsi ȋnlocuiesc centralele termice. Intrucat procesul de ȋnlocuire este mult mai rapid decȃt cel de instalare dupa debransare, clientii fac de regula achizitia atunci cȃnd temperaturile ȋncep deja sa scada.
De unde cumpara romȃnii centrale
Conform unui studiu de piata realizat anul acesta de Ariston Thermo, cei mai multi utilizatori aleg sa-si achizitioneze centrala termica din lanturile mari de magazine, retelele specializate de instalatii,dar mai ales din magazinele de specialitate, populare datorita proximitatii si a faptului ca ofera servicii conexe, cum este partea de instalare efectiva a centralei si, ulterior, garantie si service. Exista, bineȋnteles si componenta online, cu o pondere ȋnca mica, dar aflata ȋn crestere ȋn ultimii ani.
„Motivul principal pentru care majoritatea clientilor aleg lanturile mari de magazine si cele specializate este faptul ca pot alege dintr-o gama larga de produse si, pe langa acest aspect, au si beneficiul unei consilieri de specialitate in alegerea echipamentului potrivit. In plus, tot in aceste locuri pot gasi si accesorii sau piese necesare fie la prima instalare, fie pe durata de viata a centralei”, a completat Draguleanu.
Principalii pasi pentru alegerea modelului de centrala termica
Potrivit Ariston Thermo Romania, primul pas in alegerea centralei termice este identificarea modelului potrivit pentru casa utilizatorului. Astfel, o centrala termica cu o putere de 24 kw este potrivita pentru un apartament de pȃna ȋn 150 de metri patrati, una de 30 kw pentru un imobil de 200 mp, iar una de 35 kw pentru spatii de pana in 280 mp.
„Cu toate acestea, recomandam ca prima achizitie sa fie realizata in baza unei discutii cu un consilier specializat, intrucat alegerea potrivita a echipamentului nu se rezuma doar la suprafata locuintei, ci difera si in functie de alte aspecte, precum numarul de consumatori sau cantitatea de apa calda necesara intr-o luna”, a adaugat reprezentantul companiei.
Conform specialistilor Ariston Thermo, pe langa aceste aspecte, in alegerea unei centrale mai trebuie sa se tina cont si de serviciile de garantie si post garantie oferite de producator, accesibilitatea pieselorde schimb, dar si functiile suplimentare ale modelului dorit.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLBIMACADTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere