Agenda Constructiilor
Duminica, 17 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Curtea de Conturi Europeana verifica din 2020 investitiile in infrastructura rutiera
Curtea de Conturi Europeana verifica din 2020 investitiile in infrastructura rutiera
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 31 Oct 2019 10:16
Curtea de Conturi Europeana a publicat astazi programul sau de activitate pentru 2020, in care sunt prezentate prioritatile sale de audit viitoare. Aceste prioritati acopera o gama larga de subiecte, reflectand provocarile principale si preocuparile majore ale UE: utilizarea durabila a resurselor naturale, cresterea si incluziunea, migratia, securitatea si dezvoltarea globala, piata unica si o Uniune Europeana responsabila si eficienta. Curtea va examina aceste aspecte pentru a stabili daca UE isi indeplineste angajamentele.
Programul de activitate pentru 2020 ofera mai multe informatii cu privire la aproximativ 41 de rapoarte pe care Curtea preconizeaza ca le va publica in 2020 si care sunt rezultatul unei selectii efectuate pe baza unei evaluari a principalelor riscuri la care sunt expuse cheltuielile UE si implementarea politicilor acesteia. De asemenea, Curtea va publica, pentru prima data, un raport anual privind performanta politicilor UE. Acesta se adauga la rapoartele anuale ale Curtii cu privire la bugetul UE, la fondurile europene de dezvoltare, la Mecanismul unic de rezolutie, la agentiile UE, la intreprinderile comune si la Scolile Europene. Curtea va publica totodata avize referitoare la reglementari noi sau actualizate ale UE care au implicatii financiare.
„Desi suma de aproximativ 140 de miliarde de euro corespunzatoare bugetului anual total al UE poate parea mare, ea reprezinta doar in jur de 1 % din venitul national brut al statelor sale membre”, a declarat presedintele Curtii de Conturi Europene, domnul Klaus-Heiner Lehne. „Prin urmare, este cu atat mai important ca bugetul UE sa fie cheltuit cu eficacitate si, din acest motiv, activitatea Curtii se concentreaza din ce in ce mai mult pe evaluarea masurii in care politicile si programele UE isi ating obiectivele si produc o valoare adaugata, si nu doar pe conformitatea cu normele stabilite.”
Pentru anul urmator, Curtea a plasat in centrul activitatii sale sustenabilitatea. Din acest motiv, in 2020, Curtea va continua sa evalueze daca UE abordeaza in mod adecvat problematica schimbarilor climatice, prin rapoarte avand ca obiect, printre altele, utilizarea pesticidelor, deseurile de materiale plastice, mediul marin, biodiversitatea agricola si polenizatorii. In acelasi timp, Curtea va avea in vedere obiectivele de dezvoltare durabila ale ONU, urmand ca anul viitor sa acopere prin activitatea sa toate aceste 17 obiective, in afara de trei.
De asemenea, prioritatile de audit pentru 2020 ale Curtii vor include sarcini in domeniul investitiilor pentru coeziune, crestere si incluziune. Curtea va examina in special investitiile realizate in infrastructura rutiera care leaga diferite regiuni europene, finantarea culturii in UE si masurile de combatere a saraciei in randul copiilor. De asemenea, Curtea va examina sistemul de asigurare utilizat de Comisia Europeana in domeniul coeziunii pentru perioada de programare 2014-2020. In plus, Curtea va examina actiunea externa si politica de securitate ale UE, in special prin audituri cu privire la noul mandat al Frontex in calitate de Agentie Europeana pentru Politia de Frontiera si Garda de Coasta, la statul de drept in Ucraina si la securitatea cibernetica in UE.
In plus, Curtea va examina aspecte-cheie ale functionarii pietei unice si ale sustenabilitatii uniunii monetare, precum supravegherea la nivelul UE a ajutoarelor de stat acordate bancilor in urma crizei financiare, schimbul de informatii fiscale intre statele membre si activele spatiale ale Europei. In ceea ce priveste domeniul prioritar „Finantarea si administrarea Uniunii in mod responsabil si eficient”, Curtea va analiza raspunsul UE la initiativa „O centura, un drum” (Belt and Road) a Chinei, in special Strategia UE privind conectarea Europei cu Asia. Curtea va evalua, printre altele, Platforma europeana de consiliere in materie de investitii si contributiile la bugetul UE din partea tarilor terte.
Prin diversitatea temelor acoperite, Curtea va continua sa furnizeze cetatenilor UE, precum si factorilor de decizie de la nivelul UE, rapoarte independente cu privire la aspecte-cheie pentru viitorul UE, rapoarte care pun in evidenta ce anume functioneaza bine si care atrag atentia si asupra aspectelor care nu functioneaza.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octAUTODESKCOVID-19VideoConfAC-iulALLPLAN
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
rigips
hilti
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere