Agenda Constructiilor
Duminica, 26 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - GROUPAMA: Companiile, ingrijorate fata de atragerea si retentia resurselor umane
GROUPAMA: Companiile, ingrijorate fata de atragerea si retentia resurselor umane
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 19 Sep 2018 16:22
Groupama Asigurari a lansat Barometrul de risc al companiilor din Romania, un amplu studiu de piata care evalueaza perceptia riscurilor la nivelul mediului de afaceri. Studiul identifica sursele de risc si potentialul impact al acestora din perspectiva oamenilor de afaceri si, prin concluziile sale, confirma nevoia implementarii unui management eficient al riscurilor care pot afecta activitatea companiilor.
Barometrul de risc releva, astfel, faptul ca oamenii de afaceri din Romania au, in general, perspective moderate asupra riscurilor, dar si faptul ca multe dintre riscurile identificate sunt comune tuturor companiilor chestionate, indiferent de marime sau domeniul de activitate. Astfel, printre cele mai semnificative riscuri identificate se numara concurenta ridicata, nivelul veniturilor, sezonalitatea si mediul legislativ instabil. In plus, majoritatea companiilor se arata ingrijorate fata de atragerea si retentia resurselor umane, ceea ce confirma presiunile recente de pe piata muncii.
„Am simtit nevoia unui proiect de amplitudinea Barometrului de risc, in primul rand pentru mediul de afaceri din Romania, pentru ca acesta sa aiba la dispozitie o reflectie reala a propriilor perceptii, la nivel sectorial si national. Prin acest Barometru, Groupama Asigurari pune la dispozitia companiilor expertiza sa in identificarea si evaluarea riscurilor si le evidentiaza acestora nevoia unor strategii de preintampinare a acestor riscuri. Din experienta noastra, intelegem ca, numai in urma unei evaluari realiste a potentialelor riscuri, companiile pot lua masuri adecvate, astfel incat sa poata gestiona evenimente neprevazute si sa asigure asadar continuitatea activitatii lor”, a declarat Calin Matei, Director General-Adjunct, Groupama Asigurari.
Analiza sectoriala si cea in functie de cifra de afaceri realizate ȋn cadrul Barometrului dezvaluie variatii ale perceptiei intensitatii acestor riscuri. Astfel, companiile din agricultura au o perceptie mai acuta a riscurilor privind fenomenele meteorologice si lipsa personalului calificat, in timp ce companiile care activeaza in domeniul constructiilor sunt predominant ingrijorate fata de lipsa investitiilor. In plus, industria se arata preocupata si de costurile cu energia si materia prima, iar concurenta este principala sursa de risc indicata de companiile din comert si transporturi. Mai mult, companiile cu cifra de afaceri mare au, la randul lor, o perceptie mai intensa a riscurilor asociate concurentei si instabilitatii legislative, in comparatie cu firmele mici, care se arata mai ingrijorate fata de problemele materiale.
Cu toate acestea, majoritatea riscurilor identificate sunt de natura externa, prin urmare, un management eficient al acestora, inclusiv prin produse de asigurare adaptate, este esential pentru continuitatea activitatii companiilor, indiferent de marimea sau sectorul lor de activitate.
Sondajul a fost realizat ȋn randul a circa 1.500 de companii din toate sectoarele de activitate, respectiv agricultura, industrie, constructii, comert, transporturi si servicii, agregand rezultatele in functie de marimea companiilor, cat si in functie de tipul riscurilor. Astfel, au fost estimate riscurile potentiale in cinci domenii: riscuri financiare, cele legate de infrastructura (cladiri, personal), cele reputationale, cele privind dinamica pietei si riscurile legate de mediul natural.
 
ALLBIMhiltiTotalEnergiesABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ELECTROGRUP
Arduro
CONCEPT STRUCTURE
noark
rigips
theda mar
GEWISS
SSAB
VEGO
strabag nivel 1
quadratum
MCA
leviatan
MAKITA
BogArt
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
concelex
konsent
Ubitech
AED
CDS
DRS
EURO BUILD
SIGM

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<