Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Septembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MT: Modificare POIM pentru atragerea fondurilor neutilizate in sectorul de mediu
MT: Modificare POIM pentru atragerea fondurilor neutilizate in sectorul de mediu
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 06 Dec 2019 12:58
La sediul Ministerului, a avut loc intrevederea intre Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si Marcel Bolos, ministrul Fondurilor Europene.
Pornind de la necesitatea cresterii gradului de absorbtie a fondurilor comunitare, cei doi oficiali au analizat prioritatile pe termen scurt ale actualei perioade de programare. Astfel discutiile au vizat proiectele majore de investitii, finantate din fonduri europene, precum: Drumul expres Craiova Pitesti, Centura Nord a municipiului Bucuresti, Autostrada Sibiu Pitesti (lot 2+3), achizitia de material rulant nou de catre Autoritatea pentru Reforma Feroviara. Un punct important aflat pe agenda intalnirii a vizat modalitatile de modificare ale Programului Operational Infrastructura Mare - POIM pentru a absorbi fondurile neutilizate in sectorul de mediu.
In cazul urmatoarei perioade de programare, discutiile s-au referit la nivelul alocarii disponibile si la arhitectura institutionala care sa permita un nivel de absorbtie a fondurilor europene cat mai ridicat.
In acest sens, pornind de la experientele acumulate in cadrul POS-T 2017-2014 si POIM 2014-2020, se are in vedere mentinerea sistemului bazat pe marii beneficiari (CNAIR SA, CNCF CFR SA, METROREX SA, autoritati navale, etc).
De asemenea, pentru a dinamiza activitatea in sectorul rutier si a concentra resursele de la nivelul CNAIR SA pe marile proiecte de infrastructura, se analizeaza ca in urmatoarea perioada de programare anumite obiective de investitii de interes local sa fie trecute in responsabilitatea autoritatilor locale (centuri de ocolire, legaturi la autostrada, etc.), cu finantare din cadrul fondurilor nerambursabile.
”Intalnirea pe care am avut-o cu domnul ministru Marcel Bolos a fost una in care am punctat impreuna prioritatile pe care le avem atat pentru perioada imediat urmatoare cat si pe termen lung. Experienta domnului ministru in domeniul infrastructurii de transport precum si analizele pe care le-am facut de la preluarea mandatului vor determina imbunatatirea vizibila a procesului de absorbtie a fondurilor comunitare. Rezultatele au inceput deja sa se vada. Ne-am propus impreuna ca urmatoarea perioada de programare sa insemne, in cazul CNAIR, o concentrare pe marile proiecte de infrastructura si o implicare substantiala a administratiei locale in realizarea obiectelor de interes local. Aceste masuri vor eficientiza modul de implementare a Master Planului General de Transport. Vrem sa eliminam toate blocajele de care ne lovim in aceasta perioada si in cazul in care este necesar vom promova de urgenta si modificarile legislative aferente. Mai ales in cazul legislatiei achizitiilor publice unde este mare nevoie de crearea completurilor specializate, aceasta legislatie urmand sa fie elaborata cu ajutorul colegilor de la Ministerul Justitiei.” a declarat ministrul Lucian Bode.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
BMI_Icopal
viarom
Acvatot 2019
rigips
hilti
leviatan
Ubitech
MAKITA
leviatan
CELCO 2020
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere