Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PEIKKO Group preia fabrica SSAB si investeste 10 milioane euro in Romania
PEIKKO Group preia fabrica SSAB si investeste 10 milioane euro in Romania
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 14 Nov 2018 16:59
Peikko Group Corporation – companie inovatoare de origine finlandeza, unul dintre liderii mondiali in furnizarea de structuri si tehnologie de conectare pentru aplicatii prefabricate, turnate in situ, a achizitionat o fabrica de mari dimensiuni, in apropierea Bucurestiului, si va incepe operatiunile in Romania in primul trimestru al anului 2019, informeaza un comunicat al grupului, dat publicitatii la 14 noiembrie a.c., cu prilejul unei conferinte ad-hoc, organizate in Capitala. Pana recent, fabrica a fost in proprietatea subsidiarei SSAB. Acest proiect face parte dintr-un plan extins de investitii, la nivel mondial, iar investitia in prima faza (pana in trimestrul al doilea din 2019) se va ridica la suma de 10 milioane de euro.
Potrivit comunicatului, suprafata proprietatii achizitionate este de 90.000 de metri patrati, dintre care 30.000 de metri patrati sunt alocati facilitatilor moderne de productie, iar restul de 60.000 de metri patrati vor fi folositi in scopuri de depozitare. Unitatea de productie a fost construita in 2007, pentru fabricarea structurilor de otel. Spatiile pentru productie sunt echipate cu o serie de macarale suspendate moderne si dispun de o linie de vopsitorie, aceste facilitati urmand a fi folosite direct in operatiunile Peikko. Sectoarele fabricii pot fi folosite individual, in functie de necesitati, astfel ca dezvoltarea capacitatii de productie a Peikko va fi realizata gradual. In prezent, fabrica din Romania a companiei Peikko este a opta din punct de vedere al capacitatii de productie, la nivel mondial, insa are un mare potential sa ajunga in top 3 pana la sfarsitul anului 2020.
Operatiunile din Romania vor contribui la cresterea capacitatii totale de productie a companiei si nu vor afecta planurile de productie ale celorlalte unitati existente. In ultimii 10 ani, Peikko si-a triplat cifra de afaceri, de la 73 de milioane de euro in 2009, pana la 220 milioane de euro inregistrate in 2018, iar noua unitate de productie din Romania va fi dedicata sa serveasca solicitarilor in crestere ale pietelor din Europa de Vest si Centrala.
Oficialii Peikko au explicat ca productia va incepe cu fabricarea componentelor DELTABEAM® Frame: grinzile DELTABEAM®, coloanele din material compozit si alte structuri de otel necesare construirii cladirilor – solutii inovatoare care fac ca procesul de constructie sa fie mai rapid, mai sigur si mai eficient. Ulterior, facilitatile vor permite companiei Peikko extinderea gamei de produse la tehnologia de conectare din beton.
Compania va genera in primul trimestru din 2019 cel putin 50 de locuri de munca in productie, cu un potential de a ajunge la 300 de angajati pana la sfarsitul anului 2020.
„Odata cu aceasta extindere in Romania, Peikko va raspunde cererii constante si in crestere pentru solutiile DELTABEAM®. Startul operatiunilor din Romania ne va ajuta sa atingem tinta pe care ne-am stabilit-o - si anume aceea de a inregistra o cifra de afaceri de 250 de milioane de euro, pana la sfarsitul anului 2020, la nivel de grup. Suntem incantati de aceasta oportunitate, mai ales ca Romania si tarile invecinate reprezinta o piata foarte atractiva pentru produsele si serviciile noastre. Dorim sa construim in Romania o echipa de specialisti si o unitate de productie puternica”, a declarat Topi Paananen, CEO al Peikko Group Corporation.
DELTABEAM® FRAME – solutii inovatoare pentru un proces de constructie mai rapid, mai sigur si mai eficient
Cu prilejul conferintei, managerii Peikko au detaliat si anumite aspecte caracteristice tehnologiei DELTABEAM® Frame, ale carei componente salveaza timp si maximizeaza spatiul util.
In mod traditional, dupa cum arata specialistii grupului, toate componentele diferite de structura sunt oferite de mai multi furnizori, iar inginerul structurist si constructorul sunt responsabili pentru proiectarea generala si compatibilitatea componentelor. Acelasi lucru este valabil si pentru respectarea programului de constructie si livrarea la termen a lucrarii. In momentul in care intreaga structura este realizata de un singur furnizor, proiectul devine mult mai usor de gestionat. DELTABEAM® Frame ofera grinzi din material compozit DELTABEAM®, coloane din material compozit si alte structuri de otel necesare constructiei unei cladiri.
Dintre beneficiile DELTABEAM® Frame, se disting: un singur furnizor pentru intreaga structura; solutii personalizate; un proces de proiectare lipsit de probleme; componente usoare, foarte simplu de transportat si instalat; detalii de conectare standardizate; componente Frame din material compozit autorizate CE, in conformitate cu EN 1090-1; rezistenta la foc pana la R180
Folosind DELTABEAM® Frame, se poate crea mai multa suprafata utila. Astfel, DELTABEAM® Frame maximizeaza spatiul disponibil in doua moduri. In primul rand, podelele sunt subtiri, ceea ce inseamna ca se poate obtine o inaltime mai mare a camerei sau mai multe etaje, pentru o inaltime a cladirii prestabilita. In al doilea rand, coloanele din material compozit ocupa un spatiu redus, ceea ce inseamna un spatiu mai generos pentru vandut sau inchiriat. Totodata, solutiile sunt personalizate, intrucat DELTABEAM® Frame este alcatuit din grinzi si coloane din otel, care sunt unite folosind conectari standardizate si alte structuri necesare constructiei cladirii. Toate componentele sunt configurate si functioneaza la unison, fiind apoi incastrate in beton prin metoda in situ. Coloanele de material compozit sunt realizate dintr-o sectiune din otel goala, cu o structura de bare ranforsate plasata in interior. Coloanele sunt umplute cu beton la fata locului. Coloanele sunt disponibile in forma patrata, dreptunghiulara si circulara, in profiluri standard. Structurile suplimentare din otel, cum ar fi barele de armare si alte tipuri de bare si coloane, pot fi incorporate in livrarea DELTABEAM® Frame.
Peikko executa dimensionarea si modelarea componentelor de structura in conformitate cu anumite specificatii si, de asemenea, poate colabora direct cu arhitectii sau proiectantii structuristi.
Proiectele de referinta atesta performantele DELTABEAM® Frame
La nivel mondial, Peikko Group Corporation a fost parte a unor proiecte de referinta, care atesta performantele DELTABEAM® Frame. De exemplu, unul dintre cele mai mari proiecte din Suedia este centrul ICON, care va cuprinde o sectiune rezidentiala, una de birouri, un hotel si o scoala in cei 37.000 de metri patrati disponibili in 20 de etaje. Peikko a livrat aici sistemul sau DELTABEAM® Frame si este responsabil pentru stabilitatea cladirii, raspunzand unor cerinte tehnice complexe intr-un timp scurt de livrare. Desi s-a lucrat si iarna, in doar 9 luni, structura cladirii a fost finalizata.
La randul sau, cladirea Squaire din Frankfurt am Main - Germania, inaugurata in aprilie 2011, este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai moderne imobile din oras, fiind situata deasupra garii cu trenuri de mari viteza care face legatura cu aeroportul din Frankfurt am Main. Solutia DELTABEAM® a fost folosita la constructia cladirii, realizandu-se structuri usoare si eficiente din punct de vedere al dimensiunilor.
Si Ø4 AARhus / Bassin 7, din Aarhus, Danemarca, este o cladire unica de 20 de etaje, cu 254 apartamente, realizata in cooperare cu celebrii arhitecti Gehl Architects. In viitor, va fi construit si un teatru langa AARhus. Pentru aceasta constructie, Peikko a folosit DELTABEAM® si coloane din material compozit.
In acelasi timp, solutiile DELTABEAM® si PCs® Corbel au fost folosite in constructia turnurilor The Shard, din Londra, Marea Britanie. Combinatia DELTABEAM® si PCs® Corbel a oferit rezultate eficiente si o constructie economica, fara necesitatea ingineriei cofrajului nestandardizat.
Aflata in constructie, Royal Arena, din Copenhaga – Danemarca, va avea o capacitate de 15.000 de persoane si va gazdui evenimente culturale si muzicale. Designul reprezinta o puternica expresie a designului traditional scandinav, unde calitatea, functionalitatea si aspectul formeaza o sinteza care confera arenei din Copenhaga o identitate nordica distincta.
***
Peikko este o companie de familie fondata in 1965, in Lahti, Finlanda. Compania este unul dintre liderii mondiali in furnizarea de structuri si tehnologie de conectare pentru aplicatii prefabricate, turnate in situ, folosite intr-o mare varietate de aplicatii. Solutiile inovatoare Peikko transforma procesul de constructie facandu-l mai rapid, mai sigur si mai eficient, iar obiectivul companiei este de a introduce continuu solutii si servicii inovatoare si testate. Mai mult, departamentul de cercetare si dezvoltare al Peikko este considerat unul dintre cele mai performante din acest sector. Compania detine unitati de productie in opt tari (Finlanda, Germania, Lituania, Slovacia, Rusia, Emiratele Arabe Unite, China si Romania), dar deruleaza vanzari si operatiuni in 34 de tari din America de Nord, Orientul Mijlociu, Asia si Africa de Sud, cu o echipa de peste 1.800 de persoane la nivel global.
Topi Paananen ocupa functia de CEO al companiei Peikko Group Corporation, incepand cu luna aprilie a anului 2010. Topi Paananen face parte din a doua generatie a familiei care a infiintat si detine compania Peikko, originara din Lahti, Finlanda, fondata in anul 1965.
Topi Paananen face parte din echipa Peikko din anul 2005, iar anterior a ocupat diverse pozitii de conducere in Comitetul Director (Chairman of the Board of Directors) si a fost director pentru operatiuni internationale (Director of International Operations). Inainte de a se alatura echipei Peikko, Toppi Paananen a activat in industria telefoniei mobile (Eimo/ Foxconn) si in industria lacurilor si a vopselelor (la AkzoNobel).
In timpul mandatului sau, afacerile Peikko au crescut, inregistrand o cifra de afaceri de 220 milioane de euro (in 2005, acestea se plasau la 35 de milioane de euro); mai mult, vanzarile s-au extins in 34 de tari (in 2005, vanzarile se derulau in 5 tari). De asemenea, a crescut numarul de fabrici functionale (de la o fabrica, in 2005, la opt fabrici in prezent), majorandu-se in consecinta si numarul de angajati (de la 150 de angajati, in 2005, la 1.800 actualmente).
Topi Paananen detine o diploma Master of Economics and Business Administration, obtinuta la Helsinki School of Economics si, printre altele, ocupa pozitii-cheie in industria constructiilor, fiind presedinte al Asociatiei Europene pentru Ingineria Sistemelor de Constructii (The European Engineered Construction Systems Association - ECS), o asociatie profesionala cu sediul la Düsseldorf, in Germania, dedicata solutiilor de inalta calitate pentru tehnicile de constructie din beton armat. Peikko este parte a acestei organizatii, care are scopul de a imbunatati tehnicile existente si a contribui la dezvoltarea industriei, in general. De asemenea, este membru in board-ul IPHA (International Prestressed Hollowcore Association), cu sediul la Bruxelles, Belgia, o asociatie ce reuneste peste 60 de membri selectati de pe patru continente.
In plus fata de pozitiile curente, Topi Paanenen mai este si membru al board-ului Lahti Precision Oy, o companie specializata in cantarirea industriala si echipamente si utilaje pentru drymix-uri, respectiv membru al board-ului Juuri Partners Oy, o companie de investitii cu capital privat – ce detine cote majoritare sau minoritare de actiuni la companii de talie mijlocie.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiTotalEnergiesALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
leviatan
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
ELECTROGRUP
Ubitech
SSAB
konsent
EURO BUILD
theda mar
rigips
SIGM
strabag nivel 1
concelex
AED
DRS
MCA
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
Acvatot 2019
quadratum
EDIT-Structural
CDS
VEGO
GEWISS

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<