STUDIU de fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Sibiu Sud |
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 13 Nov 2019 14:23 |
Consiliul Judetean Sibiu a semnat contractul de prestari servicii privind realizarea Studiului de prefezabilitate pentru ”Varianta ocolitoare Sibiu Sud” cu Asocierea Phoenix Com SRL - Eko Top Sib SRL. Valoarea contractului este de 250.240 lei, fara TVA, iar durata de realizare a studiului este de 60 de zile.
Studiul de prefezabilitate este documentatia prin care, fara a se limita la datele si informatiile cuprinse in nota conceptuala si in tema de proiectare, se analizeaza, preliminar, necesitatea si oportunitatea realizarii obiectivului de investitii, se identifica scenarii/optiuni tehnico-economice posibile si se selecteaza un numar limitat de scenarii/optiuni fezabile pentru realizarea obiectivului de investitii.
Din punct de vedere al dezvoltarii urbanistice, realizarea investitiei „Varianta ocolitoarea Sibiu Sud” va atrage dupa sine dezvoltari ulterioare ale functiunilor si tesuturilor urbane apartinand unitatilor administrative prin care acest traseu va trece: municipiul Sibiu, orasul Cisnadie si comunele Cristian si Selimbar.
Acest nou traseu va imbunatati siguranta si accesibilitatea judetului, iar prin redistribuirea traficului de tranzit rezulta si deconcentrarea factorilor poluanti din aceste localitati importante. Efectele pozitive ale amenajarii centurii de Sud a Sibiului sunt: fluidizarea circulatiei pentru toate categoriile de vehicule, dezvoltarea economiei judetene pentru toate sectoarele economiei. reducerea poluarii din mediul urban, imbunatatirea calitatii vietii
Studiul de prefezabilitate se elaboreaza pentru obiective/proiecte majore de investitii cu exceptia cazurilor in care necesitatea si oportunitatea realizarii acestor obiective de investitii au fost fundamentate in cadrul unor strategii, al unor master planuri, al unui plan de amenajare a teritoriului ori in cadrul unor planuri similare in vigoare, aprobate prin acte normative.
Studiul de prefezabilitate se aproba de catre ordonatorul principal de credite, in cazul administratiei publice centrale, respectiv de catre autoritatile deliberative, in cazul programelor de investitii publice locale.
|