Agenda Constructiilor
Marti, 28 Ianuarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - TeraPlast Recycling, investitie de 4,8 milioane euro a companiei TeraPlast
TeraPlast Recycling, investitie de 4,8 milioane euro a companiei TeraPlast
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 02 Apr 2019 11:06
Grupul TeraPlast - cel mai mare producator de materiale de constructii cu capital romanesc - anunta compania specializata in reciclare: TeraPlast Recycling, in urma desprinderii din TeraPlast SA a liniei de business reciclare. Acest pas vine ca urmare a necesitatii de a privi reciclarea ca business independent, in contextul dorintei Grupului de a-l dezvolta.
„In Europa, piata deseurilor de PVC rigid reciclat la nivelul anului 2018 a fost de 480.000 de tone, in contextul in care maxim 20% din acest tip de deseuri se recicleaza. Asta inseamna ca peste 2 milioane de tone, adica 2 miliarde de kilograme, au ramas in natura. Produsele din PVC rigid au o durata de viata cuprinsa intre 30 si 50 de ani in functie de aplicatie. Astfel, este usor sa estimam unde vom ajunge in urmatorii 10 ani daca nu luam masuri concrete in ceea ce priveste reciclarea. In acest context, TeraPlast Recycling este raspunsul la o necesitate la nivel european si o cale prin care Romania face pasi importanti in domeniu. Compania se pozitioneaza pe locul 1 in Romania si in top 10 reciclatori de PVC rigid din Europa, dupa capacitatea de procesare de 12.000 tone anual.” a declarat Dorel Goia, Presedintele Consiliului de Administratie TeraPlast.
Gestionarea impactului pe care activitatea TeraPlast il are asupra mediului face parte din politica de guvernanta corporativa a companiei, aceasta facand pasi importanti in reducerea amprentei de carbon, prin eficientizare energetica si cresterea cantitatii de materiale pe care le recicleaza.
„Promovam importanta reciclarii PVC-ului rigid, atat post-industrial, cat si post-consum si ne-ar placea sa vedem ca initiativa noastra va inspira mediul de afaceri autohton in aceasta directie. Valoarea transferului liniei de business este de 4,8 milioane de euro.” a adaugat Dorel Goia, Presedintele Consiliului de Administratie al TeraPlast.
Deseurile sunt procesate folosind tehnologii si facilitati avansate de reciclare, cu utilaje de ultima generatie achizitionate de la producatori de profil, din Germania si Italia. In perioada august 2018 - martie 2019, sectia de reciclare, devenita acum TeraPlast Recycling, a avut o medie lunara procesata de 650 tone PVC rigid. Materialul reciclabil provine atat din productia proprie, cat si din achizitii. Astfel, anul trecut, 54% din materia prima procesata a provenit din Europa, din tari precum Olanda, Danemarca sau Italia si doar 46% din Romania.
„Suntem convinsi ca Ministerul Mediului isi va indeplini menirea si va introduce obligativitatea ca firmele de colectare sa nu ingroape deseurile din PVC rigid, ci sa le vanda. Pentru TeraPlast este de preferat sa cumpere din Romania, decat sa plateasca 2.000 de euro pentru un transport de 20 de tone din Olanda.” a mai precizat domnul Dorel Goia.
Din perspectiva originii, 52% din totalul de deseu din PVC rigid procesat in 2018 a fost post-consum, iar 48% a fost de origine post-industriala. Produsul rezultat este de calitate superioara datorita tehnologiei de care compania dispune si este disponibil spre comercializare catre terti.
Prin aceasta initiativa, TeraPlast se aliniaza misiunii sale de a oferi solutii eficiente pentru oameni si mediu, precum si bunelor practici europene de gestionare responsabila a resurselor, prin dezvoltarea de solutii care implica utilizarea, in anumite proportii, de material reciclat.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Cursuri BIMACADghid_proiectare

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere