Agenda Constructiilor
Marti, 26 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CITR: Greselile de management - principala cauza a insolventei companiilor
CITR: Greselile de management - principala cauza a insolventei companiilor
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 07 Oct 2013 17:35
Potrivit datelor Casei de Insolventa Transilvania (CITR), liderul pietei de insolventa din Romania, peste 43% din companiile care intra in insolventa ajung in incapacitate de plata din cauza unor erori de management. "Majoritatea managerilor firmelor aflate in dificultate nu au stiut sa diagnosticheze semnele insolventei la timp si sa intervina eficient asupra cauzei. In acest moment, societatile iau masuri abia dupa 18 luni de la aparitia primelor semne. Am lansat, la nivel national, un program de educare in ceea ce priveste insolventa, pentru a-i ajuta pe manageri sa inteleaga mai bine aceasta procedura si mai ales cum pot interveni la timp, in sensul reorganizarii societatii, pentru a creste sansele de redresare a afacerii. Impactul deciziilor corecte luate la timp nu se limiteaza doar la societatea ce intampina dificultati, ci si la mediul de afaceri in sine, pentru ca un numar mai mare de firme fara probleme poate duce la crestere si stabilitate economica", a declarat Vasile Godinca-Herlea, Managing Partner al CITR. Programul de educare lansat de Casa de Insolventa Transilvania, demarat cu o faza-pilot desfasurata in mai-iulie 2013 in trei judete si in municipiul Bucuresti, continua si in toamna acestui an, urmand a fi dezvoltate noi arii de interes si alte componente.
***
De la declansarea crizei in anul 2008, un numar de peste 90.000 de companii au intrat in insolventa, dintre care 16.400 numai in anul 2012, iar in luna iunie 2013 circa 12.739 de companii se aflau in diverse stadii procedurale. Tinand cont de circumstante, practicienii in acest domeniu economico-juridic avertizeaza ca, pe plan national, cota aferenta reorganizarilor de succes (in perioada ianuarie 2007 - martie 2013) nu depaseste 1% din total. Potrivit unor date recente, statul roman are de recuperat de la firmele ce au intrat in insolventa fonduri de peste 10 miliarde euro, bancile de 4 miliarde euro, iar firmele private - de peste alte 10 miliarde euro.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMTotalEnergiesABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
MAKITA
leviatan
CDS
EDIT-Structural
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
DRS
theda mar
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Arduro
ness project
concelex
noark
rigips
AED
Ubitech
SSAB
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
VEGO
viarom
konsent
ELECTROGRUP

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<