Agenda Constructiilor
Marti, 04 August 2020
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - BONA FIDES: Primul joc pentru dezvoltarea abilitatilor solicitate de joburile viitorului
BONA FIDES: Primul joc pentru dezvoltarea abilitatilor solicitate de joburile viitorului Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 26 Mai 2020 12:26
Equatorial, companie romaneasca specializata in solutii de invatare alternativa si parte a grupului Bittnet, a lansat aplicatia „Bona Fides” - primul joc creat pentru dezvoltarea abilitatilor solicitate de job-urile viitorului, identificate de Forumul Economic Mondial: gandirea critica, luarea deciziilor complexe, logica si rezolvarea eficienta a problemelor si creativitatea la adulti.
"In 2018, Romania a obtinut cel mai mic punctaj la testul PISA din ultimii noua ani la matematica, stiinte si lectura. Mai putin de jumatate dintre elevii romani pot folosi cunostintele invatate la scoala in viata de zi cu zi. Daca nu le rezolvam in copilarie, aceste deficiente continua sa se manifeste si la maturitate si ne impiedica sa ne atingem adevaratul potential. In consecinta, am dezvoltat jocul Bona Fides pentru a acoperi lipsurile generate de educatia conventionala si lansam, astfel, cel mai mare proiect de educatie a adultilor din Romania", a declarat Diana Rosetka, Managing Partner Equatorial.
In cadrul jocului, utilizatorul devine agent secret pentru agentia Bona Fides care lupta pentru a salva societatea de un colaps cauzat de retelele de socializare si cateva corporatii malefice, care colecteaza date despre oameni cu scopul de a le influenta deciziile. Pentru a proteja lumea de acest pericol, jucatorul  trebuie sa incheie trei misiuni diferite disponibile pe https://bonafidesagency.com. In fiecare misiune, utilizatorul e ghidat sa indeplineasca mai multe sarcini - puzzle-uri de rezolvat - care ii provoaca inteligenta, gandirea critica si creativitatea. Dupa finalizarea primei parti a jocului in browser, jucatorul este invitat sa descarce aplicatia Bona Fides din App Store si Google Play, unde continua cu misiuni suplimentare. Pana in data de 30 iunie, jocul este disponibil gratuit cu ajutorul codului de voucher powerofplay.
Prin dezvoltarea acestui instrument de invatare, specialistii au avut in vedere adultii si adolescentii care cauta sa-si accelereze progresul personal si profesional, dar si angajatii companiilor multinationale si antreprenoriale romanesti care doresc sa se pregateasca pentru viitorul pietei muncii, care va continua sa solicite abilitati noi.
"Ne adresam, in special, companiilor romanesti pentru dezvoltarea gandirii critice a angajatilor lor. Invitam intreprinderile locale de toate dimensiunile sa se alature efortului nostru ambitios, sa se familiarizeze cu jocul Bona Fides si sa-si incurajeze colegii sa participe la joc pentru a dezvolta sau a declansa noi abilitati", a adaugat Diana Rosetka.
Potrivit raportului Forumului Economic Mondial, Future of Jobs, din 2018, se preconizeaza ca, pana in 2022, cele mai solicitate abilitati vor fi gandirea analitica si inovatia, invatarea activa si strategiile de invatare, creativitatea, originalitatea si initiativa, urmate de programare, gandire critica si rezolvarea complexa a problemelor. Inteligenta emotionala si abilitatile de leadership vor continua, de asemenea, sa fie la mare cautare si in viitor.
Companiile interesate sa implementeze jocul la scara larga sunt invitate sa contacteze direct Equatorial, pe email la adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , pentru a primi materiale care sa incurajeze echipele lor sa participe la joc. Cu atat mai mult cu cat contextul actual generat de Covid-19 favorizeaza munca de acasa, jocul Bona Fides poate sustine angajatii in medii care le solicita sa gandeasca diferit si sa se adapteze la noile realitati.
Potrivit Equatorial, jocul a fost testat in 2019 cu ajutorul a 200 de participanti, pe durata Summit-ului HR Play Tech si Microsoft Envision si s-a bucurat de reactii pozitive din partea utilizatorilor. Bona Fides este un spin-off al produsului de referinta al Equatorial: VRunners. Acesta este un joc lansat in anul 2014, care a avut pana acum peste 2.000 de participanti, inclusiv angajati din companii precum BCR, Danone, Medicover, Holcim Romania, Orange, Groupama sau British American Tobacco Romania Investment.
Despre Equatorial   
Equatorial, parte a grupului Bittnet, este prima companie de HR tech din Romania. Cu experienta pe piata de training din 2002, Equatorial implementeaza programe de dezvoltare a abilitatilor soft in care imbina tehnologia cu invatarea. Ca urmare, au fost recunoscuti de comunitatea de HR din Romania pentru proiectele inovatoare in domeniul strategiei de resurse umane si al invatarii si dezvoltarii prin game-based learning.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTeraSteelallbimCOVID-19VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
elmas 2017
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CELCO 2020
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere