Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - EximBank si CEC finanteaza cu 139,2 milioane lei constructia noii fabrici Soceram
EximBank si CEC finanteaza cu 139,2 milioane lei constructia noii fabrici Soceram
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 27 Oct 2022 11:18
EximBank si CEC Bank au structurat un pachet financiar in valoare totala de 139,2 milioane de lei destinat finantarii noii unitati de productie de BCA pe care compania Soceram, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din Romania, o construieste la Targu Carbunesti (Gorj).
Viitoarea fabri­ca va avea o capacitate de productie de pana la 1.500 de metri cubi pe zi si va fi dez­voltata pe baza ultimelor concepte din domeniu, cu tehnologie smart, aceasta fiind cea de-a treia unitate de productie de BCA a societatii, alaturi de cea de la Doicesti (Dambovita) si cea de la Cordun (Neamt), pe care Soceram a inaugurat-o anul trecut.
„Ca sustinatori consacrati ai mediului de afaceri, suntem permanent alaturi de business-urile antreprenoriale cu viziune de dezvoltare, mai ales in sectorul productiei care aduce un plus de valoare adaugata pentru economia romaneasca. Credem ca este important ca Romania sa aiba producatori locali puternici care sa creasca si sa devina jucatori importanti si la nivel regional si, de aceea, suntem incantati sa sustinem Soceram in implementarea acestui proiect de investitii greenfield, derulat intr-o perioada plina de provocari pentru domeniul materialelor de constructii”, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.
„Domeniul constructiilor este unul dintre principalele motoare ale economiei si ma bucur ca CEC Bank vine in sprijinul afacerilor cu capital autohton din acest domeniu, cum este Soceram, care au reusit sa se dezvolte si sa se impuna pe piata. Faptul ca finantarea unui proiect de investitii greenfield a fost structurata si aprobata intr-o perioada plina de provocari la nivel economic, demonstreaza angajamentul nostru pentru sustinerea mediului de afaceri romanesc”, a declarat Bogdan Neacsu, Director General CEC Bank.
„In contextul preocuparilor privind cresterea eficientei energetice, ne asteptam la cresteri ale cererii pentru materiale de constructii performante, cu proprietati de reducere a pierderilor de energie. Constructia noii fabrici de BCA de la Targu Carbunesti raspunde acestei nevoi din piata si, in acelasi timp, va avea un efect pozitiv de angrenare a economiei la nivel local, prin crearea de locuri de munca si dezvoltarea ecosistemului logistic. Ne bucuram ca doua banci cu capital romanesc au ales sa ne fie parteneri in acest efort”, a declarat Mihai Anastasescu, actionarul majoritar al Soceram S.A.
 
ALLBIMTERAPLASThiltiman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
BALTIC
theda mar
strabag nivel 1
CDS
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
MAKITA
CELCO 2020
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
BMI_Icopal
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023