HOLCIM estimeaza o stabilizare a vanzarilor pe plan local |
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 04 Iun 2013 14:06 |
![]() Investitii de 18 milioane de euro, planificate in acest an
Holcim Romania si-a planificat pentru acest an investitii totale de 18 milioane de euro in lucrari de intretinere, eficientizare a productiei si reducere a consumului de energie. Cel mai mare proiect ce va fi implementat in 2013 consta in extinderea capacitatii de co-procesare a fabricii de ciment din Campulung. "Co-procesarea deseurilor este o metoda care permite inlocuirea materiilor prime si a combustibililor traditionali utilizati in fabricarea cimentului cu diverse reziduuri care nu mai pot fi utilizate in alte scopuri. Este vorba de categorii de deseuri selectate, provenite din alte industrii sau deseuri menajere sortate. Elementele din compozitia acestora sunt oricum necesare pentru fabricarea cimentului, iar continutul lor energetic este valorificat prin ardere, alaturi de carbune, in procesul termic de fabricare a cimentului", a explicat managerul companiei. In ultimii 15 ani, Holcim a investit in Romania peste 700 milioane de euro in implementarea celor mai bune tehnologii disponibile in domeniul fabricarii cimentului, din care 125 milioane de euro s-au alocat in ultimii patru ani.
Continua problemele generate de intarzierea platilor
Una dintre cele mai mari probleme din ultimii ani, care se va mentine si in 2013, este legata de intarzierea platilor realizate de autoritati catre companiile de constructii. Aceasta situatie are efecte in lant asupra subcontractorilor si furnizorilor de materiale pentru constructii. Totodata, Daniel Bach indica drept problema majora faptul ca investitiile in sectorul privat sunt in scadere si nu se intrevad perspective pozitive din acest punct de vedere, tinand cont si de diminuarea numarului autorizatiilor de construire. "Consideram ca si anul acesta ne vom confrunta cu presiunea cresterii costurilor de productie, cum este cazul electricitatii. Factorii ce determina evolutia pietei vor decide daca vom reusi sa transferam aceste majorari si sa recuperam, astfel, o parte din profitabilitatea pe care am pierdut-o de la inceputul crizei", a concluzionat directorul general al Holcim Romania.
*** Holcim Romania detine si opereaza doua fabrici de ciment la Campulung si Alesd, o statie de macinare la Turda, o retea de 16 statii ecologice de betoane, 3 unitati de agregate, doua statii de lianti speciali, un terminal de ciment la Bucuresti si altul la Turda. Compania mai coordoneaza in Romania si activitatea Ecovalor, firma specializata in managementul deseurilor. Pentru informatii suplimentare, www.holcim.ro
|