HOLCIM: Marile proiecte de infrastructura vor fi reluate din 2016 |
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 17 Iun 2015 08:19 |
![]() Lucrarile rezidentiale vor reprezenta, astfel, principalul motor care genereaza crestere in 2015, datorita investitiilor in proiecte mici si medii. Dezvoltarea acestui domeniu reflecta eforturile investitorilor in imbunatatirea calitatii constructiilor, precum si in adaptarea strategiilor acestora, avand in vedere puterea de cumparare a populatiei. De asemenea, sectorul nerezidential continua sa se dezvolte prin retelele si lanturile comerciale de bricolaj, precum si prin proiecte de cladiri de birouri si industriale.
Crestere a interesului clientilor pentru materialele ecologice de constructii
Potrivit datelor Holcim Romania, in ultima perioada a fost observata o tendinta de crestere a numarului de beneficiari care doresc produse si servicii la standarde inalte din perspectiva calitatii si eficientei. "Prin standardul BRE Environmental and Sustainability BES 6001, ne incurajam clientii sa construiasca imobile ecologice, care sa raspunda nevoilor pietei, ca parte a eforturilor noastre de a fi mai aproape de clienti si de a le oferi solutii cu valoare adaugata marec prin produsele si serviciile noastre", a mai spus François Pétry. Standardul BES 6001 prevede cerinte stricte ce impun companiilor obligatia de a demonstra, de la origine la utilizare, ca sistemele acestora de sanatate, securitate si mediu sunt la un nivel ridicat de calitate si eficienta.
Recent, Holcim Romania a lansat sortimentul de ciment la sac Structo Plus, ce reprezinta singurul produs certificat BES 6001 din Romania, contribuind direct la construirea rapida de cladiri ecologice, sigure si durabile. De asemenea, in 2014, compania a lansat betonul auto-compactant, un produs de nisa dezvoltat de echipa RMX a Holcim pentru aplicatii speciale, care face parte din gama EX3 de betoane speciale.
Investitii de 6 milioane de euro, in 2015
Holcim Romania are in vedere investitii de 6 milioane de euro in acest an, fondurile urmand a fi directionate catre operatiuni de mentenanta, siguranta echipamentelor si imbunatatirea eficientei, pentru a mentine aceleasi standarde inalte la nivelul tuturor unitatilor de productie. De-a lungul intregii activitati in Romania, compania a investit peste 700 milioane de euro in integrarea celor mai bune tehnici disponibile in toate unitatile sale. "Prin investitiile continue si operatiunile moderne in facilitatile noastre, continuam sa contribuim la dezvoltarea economica a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea, precum si la cresterea economica in general", a mai spus managerul Holcim.
Holcim detine, in Romania, doua fabrici de ciment situate la Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 13 statii ecologice de betoane, trei de agregate, doua de lianti speciali si un terminal de ciment la Bucuresti.
Potrivit datelor disponibile pe portalul Ministerului Finantelor Publice, Holcim Romania a incheiat anul 2014 cu o cifra de afaceri de 974,4 milioane de lei (circa 217,5 milioane de euro), in crestere cu 9% fata de nivelul de 893,2 milioane de lei (aproximativ 200 milioane de euro), realizat cu un an in urma.
|