LAFARGE ar putea vinde activele din Romania, in scopul fuziunii cu Holcim |
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 07 Iul 2014 13:36 |
![]() Viitorul grup va genera in Europa 20% din veniturile globale
Pentru realizarea fuziunii, in Europa sunt propuse pentru vanzare uzina de ciment Lafarge Mannersdorf din Austria, activele Holcim din Franta metropolitana, cu exceptia uzinei de ciment din Altkirch si a statiilor de betoane si agregate din regiunea Haut-Rhin, operatiunile Lafarge din Insula Reunion, cu exceptia participatiei in cadrul Ciments de Bourbon, activele Lafarge din Germania, cele ale Holcim din Ungaria si Serbia, preucum si activele Lafarge Tarmac, posibil cu exceptia unei uzine de ciment, din Marea Britanie. Astfel, viitorul grup LafargeHolcim va detine o baza industriala semnificativa si echilibrata in Europa - ce va genera aproximativ 20% din veniturile obtinute la nivel global.
In procesul de dezinvestitii au fost incluse activele Holcim din Canada si Mauritius, in timp ce in Filipine companiile in care Lafarge si Holcim detin participatii (Lafarge Republic Inc. - LRI si Holcim Philippines Inc.) exploreaza posibilitatea combinarii activitatilor, cu exceptia uzinelor LRI din Bulacan, Norzagaray si Iligan, care ar putea face obiectul dezinvestirii. In Brazilia, Holcim si Lafarge vor depune, in curand, o notificare la autoritatea braziliana de reglementare (CADE), urmand sa propuna o lista cuprinzatoare de active de inalta calitate pentru vanzare.
"Ambele companii vor analiza, in continuare, situatiile in care ar putea fi necesare dezinvestitii, in cazurile in care ar exista suprapuneri sau in functie de cerintele autoritatilor de reglementare din domeniul concurentei. Aceste propuneri se supun evaluarii de catre autoritatile de reglementare, in cadrul unui proces continuu de dialog, atat cu autoritatile din domeniul concurentei, cat si cu partenerii nostri de afaceri, daca este necesar", se mai arata in anuntul Lafarge si Holcim.
***
Holcim si Lafarge au anuntat la inceputul lunii aprilie 2014 o fuziune prin schimb de actiuni, care va crea cel mai mare producator de ciment din lume si va presupune vanzarea de active, mai ales in Europa, pentru a obtine aprobarile autoritatilor de reglementare. Tranzactia este evaluata la circa 29 miliarde de euro, incluzand si datoriile nete si in urma incheierii procesului de fuziune, noul grup LafargeHolcim va derula activitati in 90 de tari.
|