Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - LAFARGE ar putea vinde activele din Romania, in scopul fuziunii cu Holcim
LAFARGE ar putea vinde activele din Romania, in scopul fuziunii cu Holcim
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 07 Iul 2014 13:36
Operatiunile din Romania ale producatorului francez de ciment Lafarge se afla pe lista activelor propuse pentru vanzare in cadrul planului de fuziune cu grupul elvetian Holcim, in vederea obtinerii aprobarilor necesare din partea autoritatilor de reglementare din tarile unde activeaza cele doua companii. Finalizarea tranzactiei este stabilita pentru primul semestru din 2015. Lafarge si Holcim sunt doi dintre principalii trei competitori de pe piata locala de ciment, in 2013 compania franceza inregistrand afaceri totale de 155 milioane de euro (-24%), iar Holcim de 202 milioane de euro (-10%). Cele doua grupuri detin cate trei fabrici in Romania, respectiv Holcim la Alesd, Campulung Muscel si Turda, iar Lafarge la Medgidia, Hoghiz si Targu Jiu. "Companiile au infiintat un Comitet de Dezinvestitii in urma anuntului referitor la planul de fuziune din 7 aprilie 2014, cu scopul de a pregati procesul respectiv. Acest Comitet a elaborat o lista a activelor propuse pentru dezinvestitie, pentru a anticipa eventualele solicitari ale autoritatilor din domeniul concurentei. Anuntul de astazi acopera o mare parte din activele totale pe care cele doua companii isi propun sa le cesioneze", se arata in anuntul oficial al Lafarge si Holcim.
 
Viitorul grup va genera in Europa 20% din veniturile globale
Pentru realizarea fuziunii, in Europa sunt propuse pentru vanzare uzina de ciment Lafarge Mannersdorf din Austria, activele Holcim din Franta metropolitana, cu exceptia uzinei de ciment din Altkirch si a statiilor de betoane si agregate din regiunea Haut-Rhin, operatiunile Lafarge din Insula Reunion, cu exceptia participatiei in cadrul Ciments de Bourbon, activele Lafarge din Germania, cele ale Holcim din Ungaria si Serbia, preucum si activele Lafarge Tarmac, posibil cu exceptia unei uzine de ciment, din Marea Britanie. Astfel, viitorul grup LafargeHolcim va detine o baza industriala semnificativa si echilibrata in Europa - ce va genera aproximativ 20% din veniturile obtinute la nivel global.
In procesul de dezinvestitii au fost incluse activele Holcim din Canada si Mauritius, in timp ce in Filipine companiile in care Lafarge si Holcim detin participatii (Lafarge Republic Inc. - LRI si Holcim Philippines Inc.) exploreaza posibilitatea combinarii activitatilor, cu exceptia uzinelor LRI din Bulacan, Norzagaray si Iligan, care ar putea face obiectul dezinvestirii. In Brazilia, Holcim si Lafarge vor depune, in curand, o notificare la autoritatea braziliana de reglementare (CADE), urmand sa propuna o lista cuprinzatoare de active de inalta calitate pentru vanzare.
"Ambele companii vor analiza, in continuare, situatiile in care ar putea fi necesare dezinvestitii, in cazurile in care ar exista suprapuneri sau in functie de cerintele autoritatilor de reglementare din domeniul concurentei. Aceste propuneri se supun evaluarii de catre autoritatile de reglementare, in cadrul unui proces continuu de dialog, atat cu autoritatile din domeniul concurentei, cat si cu partenerii nostri de afaceri, daca este necesar", se mai arata in anuntul Lafarge si Holcim.
***
Holcim si Lafarge au anuntat la inceputul lunii aprilie 2014 o fuziune prin schimb de actiuni, care va crea cel mai mare producator de ciment din lume si va presupune vanzarea de active, mai ales in Europa, pentru a obtine aprobarile autoritatilor de reglementare. Tranzactia este evaluata la circa 29 miliarde de euro, incluzand si datoriile nete si in urma incheierii procesului de fuziune, noul grup LafargeHolcim va derula activitati in 90 de tari.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
konsent
SIGM
siniat
Acvatot 2019
CDS
strabag nivel 1
theda mar
concelex
noark
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
SSAB
quadratum
leviatan
rigips
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Arduro
MAKITA
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander