Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - LAFARGE-HOLCIM: Finalizarea tranzactiei, estimata in primul semestru din 2015
LAFARGE-HOLCIM: Finalizarea tranzactiei, estimata in primul semestru din 2015
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 07 Apr 2014 14:17
Finalizarea fuziunii intre Lafarge si Holcim este asteptata pentru primul semestru al anului 2015, in urma tranzactiei LafargeHolcim urmand a deveni, potrivit oficialilor celor doua companii, "cel mai avansat grup din industria materialelor de constructii". Noua structura va fi condusa de Wolfgang Reitzle, in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie si de Bruno Lafont, care va ocupa functia de CEO si membru in Consiliul de Administratie. Cifra de afaceri cumulata a celor doua concernuri este de 32 miliarde euro (39 miliarde CHF), iar tranzactia va fi structurata ca oferta publica de schimb initiata de Holcim, cu o paritate de schimb de o actiune Holcim pentru una Lafarge. Totodata, performante operationale imbunatatite datorita efectelor sinergice vor totaliza peste 1,4 miliarde euro (1,7 miliarde CHF) pe an, dupa o perioada de trei ani, din care o treime va fi obtinuta inca din primul an. Noul grup va derula activitati in 90 de tari.
"Ne propunem sa devenim cel mai avansat grup din industria materialelor de constructii, in beneficiul clientilor nostri, al salariatilor si al actionarilor. Sunt convins ca aceasta fuziune intre egali va genera o oportunitate unica pentru a crea rapid cea mai avansata platforma in industria noastra, cu sinergii deosebite. Detinator de portofolii internationale de prim rang, cu o structura de bilant solida si o conducere echilibrata, noul grup va oferi crestere mai mare si risc scazut si va crea, astfel, mai multa valoare", a declarat Bruno Lafont, presedinte si director general al Lafarge.
 
Procesul de fuziune va fi supravegheat de un comitet de integrare
LafargeHolcim ar fi cotat la bursele de valori SIX din Zurich si Euronext Paris si ar continua sa isi aiba sediul in Elvetia, urmand sa se supuna regulilor locale de guvernanta, cu un Consiliu de Administratie alcatuit dintr-un numar egal de administratori atat din partea Lafarge, cat si a Holcim. In plus, functiile centrale ar fi repartizate in mod eficient intre Franta si Elvetia. Presedintele noului Consiliu de Administratie ar fi Wolfgang Reitzle. Bruno Lafont, presedinte si CEO al Lafarge, ar deveni CEO al noului grup si membru al Consiliului de Administratie. Thomas Aebischer, CFO Holcim, ar deveni CFO al noului grup. Jean-Jacques Gauthier, CFO actual al Lafarge, ar deveni Chief Integration Officer al noului grup. Pentru a asigura o buna derulare a fuziunii, va exista un comitet de integrare care va elabora un plan de integrare ce va fi implementat imediat dupa finalizarea tranzactiei. Bernard Fontana, CEO Holcim, va ramane la conducerea Holcim pana la finalizarea tranzactiei si va co-prezida comitetul de integrare. Fuziunea propusa ar permite optimizarea alocarii capitalului, pe o suprafata geografica extinsa, contribuind astfel la imbunatatirea rentabilitatii capitalului angajat (ROCE), la generarea puternica de cashflow si la un bilant robust, care ii va conferi forta financiara. LafargeHolcim va mentine o politica de dividende atractiva.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
Ubitech
CDS
siniat
quadratum
ness project
strabag nivel 1
EDIT-Structural
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
viarom
concelex
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
rigips
Arduro
konsent
leviatan
noark
SIGM
BogArt

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander