Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SIPEX: Parteneriat strategic cu TeraPlast pentru distributia materialelor de constructii
SIPEX: Parteneriat strategic cu TeraPlast pentru distributia materialelor de constructii
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 27 Apr 2023 11:23
Sipex Company S.A., unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de constructii din Romania, listat la Bursa de Valori Bucuresti in piata AeRO (simbol bursier SPX), cu activitate de 25 de ani pe acest segment, anunta incheierea unui parteneriat strategic cu TeraPlast, cel mai mare procesator de polimeri din centrul si estul Europei.
Irinel Gheorghe, CEO SIPEX: „Parteneriatul incheiat cu TeraPlast sustine directia dezvoltare a SIPEX de crestere a gamei de produse distribuite prin cele 12 centre logistice pe care le detinem la nivel national. SIPEX introduce astfel in portofoliu un sistem complet de incalzire prin pardoseala, calibrat pe nevoile actuale ale consumatorilor, dezvoltat de TeraPlast sub brandul NeoTer. Aceasta solutie de incalzire este frecvent utilizata pentru constructiile noi, dar si pentru proiecte de renovare. Avand o experienta de 25 de ani ca distribuitor in piata materialelor de constructii, suntem convinsi ca parteneriatul va aduce valoare adaugata pentru ambele organizatii.’’
Alexandru Stanean, CEO TeraPlast: „Unul dintre obiectivele noastre in dezvoltarea activitatii de distributie este sa ajungem mai usor si mai rapid la clienti cu produsele noastre si in zonele in care acestea inca nu sunt prezente. SIPEX este unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de constructii din Romania, iar acest parteneriat strategic contribuie la extinderea bazei de distributie. In TeraPlast avem parteneriate de lunga durata prin care crestem alaturi de partenerii nostri in beneficiul intregii piete. Avem o foarte buna colaborare cu distribuitorii actuali, cu traditie, si suntem convinsi ca aceasta asociere cu SIPEX, prin care urmarim ca produsele noastre sa fie utilizate mai mult de catre dezvoltatorii imobiliari din tara, va imbogati reteaua de distribuitori TeraPlast.”
Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din centrul si estul Europei cu activitate pe 5 segmente de afaceri: Instalatii, Granule, Reciclare PVC rigid, Ferestre si usi, Ambalaje flexibile. NeoTer by TeraPlast este sistemul complet de incalzire prin pardoseala, unul dintre cele mai noi brand-uri din portofoliul TeraPlast. Sistemul este gandit astfel incat sa poata fi adaptabil multiplelor proiecte, prin oferire de solutii tehnice complete - calcule exacte dupa planul clientului - pentru o eficienta termica ridicata. NeoTer by TeraPlast cuprinde produse de inalta calitate, tevi Pe-Xa si PE-RT cu bariera de oxigen, produse pe o linie tehnologica de ultima generatie. Sistemul complet beneficiaza de 10 ani garantie, iar teava de 50 de ani.
SIPEX opereaza cu un model de afaceri integrat, organizat in 3 linii de business: vanzare si distributie de materiale si finisaje pentru constructii, prestari servicii (consultanta tehnica) si vanzare de produse finite colorate.
 
Distributia se realizeaza prin cele trei canale:
- Retailul traditional - magazine de diferite dimensiuni, cu exceptia celor DIY (Do It Yourself), cu vanzare prin agenti dedicati.
- Segmentul de piata B2B (corporate) - societati de constructii, dezvoltatori, institutii de stat sau private, echipe de meseriasi si persoane fizice, care construiesc in regie proprie sau isi renoveaza proprietatile. Din 2019 compania are un canal dedicat acestui segment, www.sipexcomenzi.ro, care are scopul de a simplifica procesul de vanzare catre partenerii existenti si de a reduce costurile operationale, prin oferirea unor facilitati self-service.
- Magazin online propriu - in curand cu aplicatie de mobil, tableta si laptop. Aplicatia va repartiza comenzile catre cele mai apropiate puncte de lucru, astfel incat livrarea sa se faca intr-un timp cat mai scurt.
 
SIPEX - parteneriate si produse
SIPEX a atras si selectat, inca de la inceput, companii recunoscute international cu care a dezvoltat parteneriate pe termen lung: Henkel Romania - de peste 20 de ani, Saint-Gobain Construction Products Romania - de peste 15 ani, SANEX SA, Knauf, Austrotherm, Swisspor SA, Firos SA, Wienerberger, Tondach Romania, Brikston Construction Solutions SA, Holcim SA, ACO, Holver, Kronospan Trading, Romstal. In 2022, SIPEX a continuat extinderea gamei de produse prin incheierea unui parteneriat cu Policolor- Orgachim.
SIPEX detine de asemenea licentele Düfa si Profitec si comercializeaza vopsele lavabile, amorse, grunduri sub aceasta marca pe pietele din Romania si Bulgaria, in urma incheierii in 2017 a unui acord de exclusivitate pe 10 ani cu grupul german Meffert AG.
Compania comercializeaza si marci proprii sub brandul „Mesterica” si „Profit” dezvoltate pentru a raspunde mai bine particularitatilor pietei locale. Lansarea Brandului Mesterica® a avut loc in anul 2010 si este un concept nou de gama de produse dedicate lucrarilor de constructii, bricolaj, renovare si amenajari interioare si exterioare efectuate de catre clientii de retail. Firos a incheiat un parteneriat cu SIPEX in 2013 pentru productia gamei de Adezivi, Gleturi si Mortare Mesterica®, prin care urmareste imbunatatirea calitatii si imaginii brandului. Tot in aceasta etapa s-a lansat si un produs nou al brandului: polistirenul Universal Fix Mesterica® EPS 80. In acelasi an, compania lanseaza un nou brand – Profit si primul produs al acesteia: vopseaua lavabila de interior.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
quadratum
concelex
leviatan
siniat
noark
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
viarom
Ubitech
Acvatot 2019
MAKITA
konsent
ness project
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
CDS
EDIT-Structural

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander