Agenda Constructiilor
Luni, 27 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SOMACO: 4.500 de elemente de protectie costiera pentru reabilitarea plajei din Eforie
SOMACO: 4.500 de elemente de protectie costiera pentru reabilitarea plajei din Eforie
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 24 Nov 2021 13:40
Somaco Grup Prefabricate a fost selectata de catre Van Oord Dredging and Marine Contractors bv. pentru a produce 4500 elemente prefabricate Xbloc pentru proiectul de reabilitare a coastei Marii Negre in zona Eforie, Lot 5. Proiectul este implementat de catre Van Oord Dredging and Marine Contractors bv. pentru Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral.
Somaco a produs si transportat pentru acest proiect 4500 elemente prefabricate de protectie costiera tip Xbloc. Elementele produse la fabrica noastra din Buzau vor contribui la protejarea a peste 5750m de litoral si la crearea a peste 33 ha de plaja.
„Ne-am asumat provocarea crearii unei noi linii de business pentru a contribui la conservarea mediului din Romania, atat prin productia de elemente prefabricate care protejeaza o zona sensibila a Romaniei, dar si prin utilizarea ECOPlanet - cimentul verde cu amprenta redusa de carbon. Este un proiect complex, care necesita respectarea unor cerinte stricte in privinta performantei tehnice a produselor, dar si un grafic de livrare ambitios. Suntem bucurosi ca numele Somaco Grup Prefabricate si al Grupului Holcim Romania, din care facem parte, este acum asociat cu protejarea celei mai vechi regiuni din tara”, a declarat Sorin Miron, Director General Somaco Grup Prefabricate.
„Am ales Somaco Grup Prefabricate ca partener pentru acest proiect, pentru ca impartasim aceeasi viziune si aceleasi valori - sustenabilitate, inovatie, calitate inalta a produselor si serviciilor si standarde ridicate de siguranta si securitate in munca”, a mentionat Marius Stamat, Manager Van Oord Romania.
Elementele prefabricate pentru protectia costiera a zonei Eforie au fost realizate cu beton verde ECOPact, in componenta caruia a fost folosit ciment verde ECOPlanet (cu 40% mai putine emisii de CO2 si 30% material reciclat).
In conditiile actuale, cand controlul sporit al emisiilor de CO2 este imperios necesar, Grupul Holcim Romania face un pas important pentru intreaga industrie a constructiilor si deschide, prin intermediul Somaco si al cimentului ECOPlanet, drumul constructiilor prefabricate cu cimenturi verzi.
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
siniat
CDS
concelex
Acvatot 2019
Ubitech
quadratum
viarom
MAKITA
ness project
konsent
noark
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
theda mar
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
econet
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander