Agenda Constructiilor
Joi, 02 Iulie 2020
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - HUF HAUS a dezvoltat casa viitorului, in parteneriat cu Vaillant
HUF HAUS a dezvoltat casa viitorului, in parteneriat cu Vaillant
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 01 Aug 2017 12:20
Linii clare, ferestre generoase, concept de living in plan deschis si utilizarea celor mai recente tehnologii sunt doar cateva dintre atributele celei mai noi case dezvoltate de Huf Haus in Mannheim, Germania. Locuinta (P+1E) are o suprafata utila de 121,48 mp la parter si 92,73 mp la etaj si produce mai multa energie decat are nevoie pentru a functiona, primind certificarea Platinum de la Societatea Germana pentru Constructii Durabile (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen - DGNB). Pentru ca atinge cele mai stricte standarde de durabilitate pentru o serie de puncte evaluate de catre DGNB, referitoare la ecologie, economie, functionalitate, tehnologie, procese si amplasament, casa a primit cea mai inalta certificare de durabilitate chiar de la directorul societatii, Johannes Kreißig.
"Incepand cu tehnologia de incalzire si continuand cu caracteristicile sale unice, care o transforma in una dintre cele mai «verzi» case din Germania, aceasta va imbunatati, cu siguranta, viata viitorilor sai proprietari", a declarat Georg Huf, Managing Director al Huf Haus, compania germana care a reinventat arhitectura de tip post-and-beam si a combinat-o cu designul modern.
Locuinta este construita pe structura de lemn si utilizeaza un sistem fotovoltaic pentru producerea energiei electrice, precum si cele mai noi tehnologii de incalzire, fiind dezvoltata ca un proiect de cercetare alaturi de Vaillant. Casa este, astfel, incalzita si racita de o pompa de caldura moderna, actionata de energia produsa de sistemul fotovoltaic. In functie de puterea solara, curentul este stocat temporar sau furnizat in retea. Pompa de caldura alimenteaza sistemul de incalzire in pardoseala sau convectoarele din cladire. Aceasta tehnologie este conectata cu un sistem inteligent de ventilatie, care permite reglarea calitatii aerului din fiecare camera (umiditate si temperatura). De asemenea, emisiile nocive, precum cele de CO2, pot fi reduse in mod specific pentru fiecare camera, toate sistemele fiind echipate cu filtre antialergeni, de praf si polen. Toate componentele sunt aproape invizibil integrate in design-ul casei si interactioneaza unele cu altele. Printr-un sistem de gestionare inteligenta a energiei, toate informatiile sunt colectate si prezentate utilizatorului printr-un ecran tactil.
In ultimul trimestru al anului 2016, Huf Haus a inaugurat primele doua case ca model de prezentare si in Romania, denumite ART si modum, in cadrul proiectului rezidential premium Dumbrava Vlasiei, ce va fi dezvoltat de Loreco Investments in Balotesti. In cadrul ansamblului, dezvoltatorul si-a propus sa construiasca 900 de case in urmatorii 15 ani.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

bluebeamTeraSteelCOVID-19ACADVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
elmas 2017
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere