Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SHARP: Tehnologia Plasmacluster, risc scazut de infectare prin aer cu SARS-CoV-2
SHARP: Tehnologia Plasmacluster, risc scazut de infectare prin aer cu SARS-CoV-2
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 04 Nov 2020 14:04
Tehnologia PlasmaclusterIon, folosita in purificatoarele de aer SHARP inca din 1998, este eficienta in eliminarea particulelor virusului COVID-19 din incaperi. Aceasta este concluzia a doua studii publicate in uma cu cateva saptamani de savanti japonezi de renume in domeniul virusologiei, in urma testelor de laborator efectuate pe tehnologia revolutionara Plasmacluster.
Virusul SARS-CoV-2 poate ramane in picaturi minuscule in aer, iar oamenii se infecteaza inspirandu-le. Un prim studiu, realizat in sub tutela Universitatii din Nagasaki, arata ca, prin folosirea aparatelor care dispun de tehnologia SHARP cu ioni Plasmacluster in spatii inchise, riscul de infectare cu coronavirus este redus cu peste 90%.
“Se stie ca dezinfectantii precum alcoolul si detergentii sunt eficienti pentru a reduce riscul de infectare cu virusul contactat de pe diverse suprafete. Cu toate acestea, pentru infectia prin aerosoli exista putine contramasuri eficiente, cum ar fi purtarea unei masti. Acum s-a demonstrat inactivarea eficienta a SARS-CoV-2 in particulele de aer prin tehnologia Plasmacluster de la SHARP. Aceasta tehnologie devine utila in reducerea riscului de infectie in spatii precum birouri, case, facilitati medicale sau vehicule”, a explicat prof. dr. Jiro Yasuda, unul dintre autorii studiului.
Rezultatele cercetarii erau insa previzibile, de-a lungul timpului tehnologia Plasmacluster aratandu-si eficienta impotriva unor diverse alte tulpini de virusuri. Astfel, in 2004, a fost dovedit rolul pe care il are in suprimarea coronavirusului felin, membru al familiei Coronaviridae, iar in anul urmator, s-a demonstrat ca lupta cu succes si impotriva coronavirusului SARS-CoV (virusul de gripa aviara), genetic similar cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).
Tehnologia SHARP, pe langa solutiile inovatoare pe care le aduce, este cunoscuta si pentru atentia pe care o acorda fiecarui detaliu. Iar acest lucru este extrem de important in lupta impotriva noului coronavirus. Astfel, un studiu realizat de conferentiarul universitar Masashi Yamakawa, de la Institutul de Tehnologie din Kyoto, expert in analiza particulelor virale aeropurtate, arata ca un dispozitiv de tip purificator de aer care distribuie corespunzator ionii Plasmacluster in spatiu poate colecta cu o eficienta foarte mare particulele virale aeropurtate.
“Particulele virale plutesc in aer si pot fi inhalate de catre oameni. Din acest motiv, este important ca virusii aeropurtati sa fie captati sau indepartati in aerul exterior. In timpul functionarii aparatelor de aer conditionat, in special vara si iarna, ventilatia se efectueaza mai rar si sunt necesare masuri noi. Prin simularea comportamentului particulelor virale aeropurtate intr-o camera, consideram ca am gasit o metoda prin care se reduc intr-o anumita masura virusii aeropurtati, chiar si in mediile in care este mai dificila deschiderea geamurilor pentru aerisire”, a observat Masashi Yamakawa.
Experimentele folosite in studii au fost realizate cu suportul SHARP. Compania a dezvoltat, impreuna cu cercetatorii, dispozitivul prin care a fost expus coronavirusul timp de aproximativ 30 de secunde la ionii Plasmacluster, iar pentru cel de-al doilea studiu a oferit tot suportul logistic necesar simularilor.
Tehnologia Plasmacluster limiteaza din riscurile generate de valul de infectari. Locuintele, birourile sau chiar magazinele ar putea fi dotate cu purificatoare cu ioni Plasmacluster pentru a obtine un efect anti-COVID19. De asemenea, o astfel de tehnologie prezenta in scoli poate opri transmiterea particulelor de coronavirus intre elevi si profesorii prezenti in salile de curs.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
quadratum
MAKITA
Acvatot 2019
rigips
noark
theda mar
strabag nivel 1
viarom
concelex
ERBASU CONSTRUCT
ness project
siniat
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander