Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Decembrie 2024
Home - Stiri - Sustenabilitate - #facemloc si pentru ei: HOSPICE Casa Sperantei, apel in numele bolnavilor de cancer
#facemloc si pentru ei: HOSPICE Casa Sperantei, apel in numele bolnavilor de cancer
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 15 Dec 2020 10:08
Bolnavii de cancer au primit doua lovituri in pandemie: o data din cauza Covid-19, apoi pentru ca au avut cu greu acces la ingrijirea de care au urgent nevoie. Noul coronavirus ne-a schimbat tuturor vietile si a afectat intreaga societate, insa in acelasi timp a schimbat radical activitatea spitalelor care nu trateaza Covid-19, iar pentru pacientii oncologici povara unei boli incurabile a fost si mai grea.
De aceea, bolnavii de cancer sunt printre cei mai afectati in pandemie. Diagnosticul intarzie, iar ingrijirea de care au nevoie este amanata sau chiar anulata. Bolnavii incurabili au devenit, “ceilalti”, pacientii despre care se vorbeste mai putin, pentru care se doneaza mai putin, care sunt ajutati mai putin.
Pacientii incurabili au nevoie de noi, mai mult ca oricand. Listele de asteptare sunt cumplit de lungi. Cererea era uriasa si inainte - exista peste jumatate de milion de pacienti oncologici in evidenta medicilor de familie - insa in pandemie solicitarile au crescut dramatic. HOSPICE Casa Sperantei lanseaza, din nou, un apel public in numele pacientilor oncologici: #facemloc si pentru ei.
 
#facemloc si pentru ei in spitale
Pentru bolnavii de cancer, nivelul total al spitalizarilor la nivel national s-a prabusit dramatic in pandemie, cu aproape 50% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Noi, la HOSPICE Casa Sperantei, #facemloc si pentru ei. Spitalele HOSPICE au ramas deschise, la fel ca in ultimii 28 de ani, 24/24, iar medicii, asistentele si intreg personalul clinic de la HOSPICE au fost si sunt alaturi de pacientii care nu mai au alternative. In primele noua luni ale anului, am avut in ingrijire 4.000 de pacienti. Echipele noastre medicale au facut 4.371 de vizite la domiciliu, 2.268 de consulatii in ambulatoriu si inca 8.865 de consultatii la distanta, terapeutii nostri au fost alaturi de pacienti cu 1.933 de sedinte de consiliere psihologica, iar asistentii sociali au facut 3.360 de interventii. Insumat, pentru toti pacientii HOSPICE din cele doua spitale din Bucuresti si Brasov, au fost 7.583 de zile de spitalizare. Ca sa putem ramanem in continuare alaturi de pacientii nostri, avem nevoie de sprijin", spun reprezentantii Hospice Casa Sperantei.
 
#facemloc si pentru ei in sponsorizari
Pentru ca spitalele sunt in criza acum, multi pacienti cronici au fost trimisi acasa. In acelasi timp, mediul ONG, care depind sponsorizari si donatii, este in pericol, pentru ca economia este grav afectata de pandemie, dar si pentru ca toate donatiile merg catre cei care lupta cu Covid-19. Au existat luni, la HOSPICE, in care sponsorizarile au scazut cu pana la 90%.
"Ii rugam pe reprezentantii companiilor sa faca loc si pentru ei, pentru pacientii oncologici. Pana la finalul anului, companiile pot sa utilizeze facilitatea fiscala care permite directionarea pana la 20% a impozitului pe profit/ venit datorat statului catre fundatia HOSPICE Casa Sperantei. Procedura nu presupune costuri suplimentare pentru companii, conform legislatiei in vigoare, se completeaza un contract de sponsorizare si, astfel, taxele care ajungeau oricum la stat au acum o destinatie concreta: ajutor si ingrijire pentru bolnavii de cancer. Detalii pe https://www.hospice.ro/20hospice/", mai arata organizatia.
 
#facemloc si pentru ei in donatii
Potrivit Hospice Casa Sperantei, 700 de lei, de exemplu, asigura o zi de internare pentru un pacient incurabil. 130 de lei inseamna o interventie in policlinica Hospice, sau 225 de lei acopera costul unei vizite la domiciliu a echipei. "Medic, asistenta, terapeut, asistent social merg acasa si ofera unui pacient toata ingrijirea de care are nevoie in cel mai greu moment al vietii sale. Poti dona orice suma, iar gestul tau va face cu adevarat diferenta pentru un pacient care trece prin cel mai greu moment al vietii sale. Poti sa donezi cat vrei pe https://www.hospice.ro/doneaza/ sau sa trimiti un SMS la 8864 cu textul TIMP (4 euro pe luna), iar gestul tau va face cu adevarat diferenta pentru un pacient care trece prin cel mai greu moment al vietii sale", precizeaza reprezentantii Hospice.
 
#facemloc si pentru ei in conversatiile noastre
Pandemia si efectele sale ne-au pus pe toti in fata unei noi realitati. Pericolul este real si HOSPICE a incercat sa implice si sa ii ajute pe cei care lupta cu noul virus: "am incercat sa ajutam la degrevarea spitalelor de stat de pacientii oncologici, am oferit cazare in spatiile noastre pentru medicii care trateaza pacientii de Covid-19. Dar cancerul exista in continuare, nu tine cont de context si copiii si adultii cu boli incurabile au nevoie de noi., au nevoie sa #facemloc si pentru ei. Le poti povesti cunoscutilor despre campania #Facemloc si pentru ei, poti sa ii trimiti un mail sefului, sa ii amintesti de facilitatea fiscala de 20% si ca poate sa faca bine fara niciun cost platit de companie, ne poti urmari pe conturile noastre de social media si poti povesti mai departe despre cata nevoie au pacientii cu cancer de noi. Acum, mai mult poate ca oricand", atrag atentia reprezentantii Hospice.
 
#facemloc si pentru ei in spatiul media
Paliatia este o realitate care este in orice sistem de sanatate si in orice societate. Nu tine cont de Covid-19 sau de alte etape diverse. La ora actuala, in Romania exista 172.000 de persoane care au nevoie in fiecare an de paliatie, din care sistemul cu totul, indiferent ca vorbim de operatori publici, privati sau fundatii, poate sa raspunda doar la 9% din nevoie. Acesta era starea de fapt inainte de coronavirus. Dupa inceperea pandemiei, situatia - care era oricum grava, a devenit dramatica. De aceea, reprezentantii Hospice fac apel la parteneri si la reprezentantii media sa ii sprijine.
"Toate serviciile pe care le oferim pacientilor si familiilor lor - fie ca vorbim de internare in cele doua spitale ale fundatiei, de ingijire la domiciliu, de consultatii in ambulatoriu sau de diversele tratamente si terapii - sunt complet gratuite pentru pacientii nostri. Ca sa acoperim aceste cheltuieli (si vorbim de medicamente, de tratamente si proceduri costisitoare) ne bazam pe sprijinul si implicarea comunitatii, pentru ca singuri nu reusim sa ajutam acolo unde e cea mai mare nevoie. De aceea, ne adresam tuturor celor care ne pot sprijini ca sa reusim sa ii ajutam pe pacientii nostri: va rugam, haideti sa facem loc si pentru ei!", a declarat Mirela Nemtanu, director executiv Hospice Casa Sperantei.
***
HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania si este cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.
Organizatia are doua spitale cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, echipe mobile in patru orase - Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti, sase sedii destinate oferirii de ingrijire paliativa si educatie si peste 100 de paturi pentru internare si activitati adiacente, destinate ingrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. In cei 28 de ani de existenta, organizatia a adus alinare si speranta pentru peste 35.000 de copii si adulti.
Puteti sprijini pacientii HOSPICE si cauza ingrijirii paliative cu o donatie (https://www.hospice.ro/doneaza/) sau cu un SMS la 8864 cu textul TIMP.
Pentru informatii suplimentare, www.hospice.ro si pe paginile de Facebook, Instagram si Youtube ale Hospice Casa Sperantei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGTotalEnergiesABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
ELECTROGRUP
konsent
MAKITA
CDS
AED
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
concelex
Ubitech
EDIT-Structural
Acvatot 2019
EURO BUILD
GEWISS
quadratum
Arduro
SIGM
noark
VEGO
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
rigips
DRS
leviatan
SSAB

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<