Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Sustenabilitate - NEPI Rockcastle are obiectiv emisii net-zero de dioxid de carbon pana in anul 2030
NEPI Rockcastle are obiectiv emisii net-zero de dioxid de carbon pana in anul 2030
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 17 Dec 2020 17:09
NEPI Rockcastle, principalul investitor si dezvoltator imobiliar pe segmentul de retail real estate din Europa Centrala si de Est, isi consolideaza obiectivele de sustenabilitate pentru urmatorul deceniu si isi propune sa devina neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon pana in anul 2030. Initiativa vine in intampinarea eforturilor UE de a combate schimbarile climatice prin neutralizarea emisiilor de dioxid de carbon (carbon neutrality).
BuildGreen, lider in domeniul consultantei pentru dezvoltarea sustenabila in Europa Centrala si de Est, va realiza auditul emisiilor de dioxid de carbon, va asigura strategia de sustenabilitate pentru atingerea obiectivelor NEPI Rockcastle si va acorda tot suportul necesar indeplinirii target-urilor Conventiei de la Paris.
Pentru a-si consolida angajamentul fata de un viitor durabil si pentru a-si imbunatati performanta la capitolul Sustenabilitate, NEPI Rockcastle a stabilit un set de obiective pentru urmatorul deceniu:
  • Atingerea nivelului de emisii de dioxid de carbon net-zero pana in anul 2030;
  • Reducerea emisiilor din constructii cu 30% pana in 2030;
  • Zero Waste to Landfill (zero deseuri la groapa de gunoi) pana in 2025;
  • Definitivarea Strategiei de Grup pentru Biodiversitate pana in 2025.
Aceste obiective depasesc tinta initiala asumata la nivel de grup, in speta reducerea amprentei de carbon cu 20% pana in 2030. Atingerea nivelului net-zero al emisiilor de dioxid de carbon pana in 2030, in intregul lant valoric, include clienti, furnizori de servicii si de materiale, contractori si toti partenerii conectati la procesul de construire si mentenanta cladirilor, precum si infrastructura si comunitatea pe care NEPI Rockcastle le creeaza prin intermediul investitiilor imobiliare.
Decizia vine in avangarda recentului plan al Uniunii Europene prin care Europa sa devina primul continent neutru din punct de vedere climatic pana in 2050. Planul UE pentru urmatorii 10 ani vizeaza reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu pana la 60% pana in 2030.
 
BuildGreen stabileste planul de actiune pentru neutralitatea climatica a NEPI
Fiind una dintre primele companii din Europa care au adoptat strategia de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon, NEPI Rockcastle si-a propus sa duca tintele propuse la un nivel si mai ambitios. Grupul realizeaza un audit semnificativ al amprentei de carbon in vederea definirii strategiei de sustenabilitate menite sa reduca drastic emisiile de gaze cu efect de sera si sa atinga neutralitatea emisiilor de CO2 cat mai curand posibil.
In acest scop, NEPI Rockcastle a cooptat BuildGreen, lider in domeniul consultantei pentru dezvoltarea sustenabila in Europa Centrala si de Est, pentru a stabili planul de actiune detaliat in directia indeplinirii viziunii grupului.
"Amprenta de carbon si schimbarile climatice sunt doua dintre cele mai importante teme de discutie la nivel global, iar NEPI Rockcastle recunoaste provocarile implicate. Asadar, dorim sa contribuim la mentinerea unui mediu sanatos, prin atingerea nivelului de neutralitate a amprentei de carbon a tuturor celor 54 de centre comerciale in cele 9 tari in care Grupul activeaza, pana in 2030. NEPI Rockcastle sustine asadar Acordul de la Paris, respectiv obiectivele propuse de Comisia Europeana in cadrul Pactului Verde European", sustine Alex Morar, CEO NEPI Rockcastle.
"Lucram impreuna cu NEPI Rockcastle de multi ani, pentru alinierea intregului sau portofoliu de proprietati la cele mai inalte standarde de dezvoltare durabila, conform metodologiei BREEAM. Trecerea catre neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon reprezinta un pas natural inainte, luand in considerare eforturile depuse deja pentru a asigura protectia mediului si standardele de sustenabilitate in toate etapele de implementare. Datorita mentalitatii de avangarda, viziunea NEPI Rockcastle s-a sincronizat perfect cu propria noastra ambitie de a ajuta dezvoltatorii imobiliari sa atinga obiectivele Uniune Europene prin planul Green Deal. Prin urmare, suntem onorati sa facem parte din initiativa NEPI Rockcastle de a reduce amprenta de carbon si de a atinge nivelul neutru al emisiilor de dioxid de carbon pana in 2030", sustine Razvan Nica, Managing Director BuildGreen.
Cu o experienta de 10 ani in domeniul consultantei si evaluarii proiectelor de dezvoltare sustenabila, BuildGreen ofera servicii de audit al emisiilor de dioxid de carbon si strategie de sustenabilitate. Cu alte cuvinte, certificarea dezvoltarilor sustenabile devin un instrument de suport in realizarea obiectivelor referitoare la diminuarea emisiilor de dioxid de carbon. BuildGreen se angajeaza astfel in ceea ce reprezinta cel mai exigent act de sustenabilitate din lume la momentul actual: pentru a ajuta investitorii, dezvoltatorii imobiliari, institutiile publice, intreaga comunitate implicata si alte parti interesate sa atinga nivelul net-zero de emisii de carbon, in conformitate cu reglementarile impuse de Comisia Europeana. BuildGreen utilizeaza un set de instrumente pentru a stabili gradul de sustenabilitate actual la nivelul intregului portofoliu si pentru a dezvolta o strategie de sustenabilitate pe termen lung, in directia net-zero emisii de CO2. Pasii concreti includ:
  • Calculul amprentei de carbon conform standardului ISO 14064;
  • Strategia anuala de sustenabilitate si de raportare;
  • Solutii pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera;
  • Strategia de compensare a carbonului;
  • Consultanta continua pe parcursul implementarii strategiei net-zero emisii de CO2.
"Metodologiile de dezvoltare durabila existente, cum ar fi BREEAM si LEED, actioneaza ca o piatra de temelie pentru proprietarii imobiliari pentru a obtine neutralitatea dioxidului de carbon. Certificarea dezvoltarilor sustenabile necesita deja strategii si actiuni concrete pentru reducerea emisiilor de GES. Nivelurile ridicate de certificare BREEAM In-Use obtinute de proprietatile din Europa Centrala si de Est ale NEPI Rockcastle reprezinta un exemplu foarte bun, intrucat Grupul a trecut deja printr-un proces complex de implementare a unor standard ridicate de eficienta energetica, tehnologii cu emisii reduse de CO2 si alte solutii durabile in intregul sau portofoliu. Certificarea BREEAM In-Use aduce compania aproape de emisii de CO2 net-zero", explica Razvan Nica, BuildGreen Managing Director.
In ultimii ani, NEPI Rockcastle a implementat un set de actiuni pentru minimizarea impactului asupra mediului si pentru reducerea emisiilor de dioxid carbon:
  • Toate proprietatile din Europa Centrala si de Est au obtinut certificarea BREEAM;
  • Toate centrele comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle ofera statii de incarcare a masinilor electrice;
  • 50% din sursele de energie ale Grupului provin din energie regenerabila;
  • Construirea de parcuri fotovoltaice incepand cu anul 2023;
  • Grupul a inceput sa efectueze studii de impact asupra mediului, implementand politici dedicate de mediu si de achizitii durabile;
  • Programul „Zero Waste to Landfill” - cele 4R: reducere - reutilizare - reciclare - repetare;
  • Studii de fezabilitate in lucru, pentru implementarea solutiilor alternative de energiei in urmatorii 3-5 ani, respectiv pentru obtinerea independentei energetice in urmatorii 10 ani;
  • Project management centralizat al proprietatilor pentru o mai buna monitorizare a consumurilor si functionarii echipamentelor din cladire.
Investitii masive in reducerea amprentei de carbon, in urmatorul deceniu
Impreuna cu BuildGreen, NEPI Rockcastle anticipeaza ca urmatorii 10 ani vor aduce investitii masive in directia obtinerii pragului net-zero emisii de CO2, cum ar fi: energie regenerabila, niveluri mai ridicate de eficienta energetica si compensarea carbonului. Mai mult, proiectele de sustenabilitate ale NEPI Rockcastle din toate cele 9 tari in care opereaza, inclusiv Romania, vor fi comunicate prin intermediul platformei #ResponsiblyTogether. „Responsabili, impreuna” reprezinta angajamentul companiei de a sprijini dezvoltarea sustenabila si comunitara prin reunirea initiativelor dedicate celor trei piloni de la baza principiilor de sustenabilitate ale grupului - educatie, protectia mediului si comunitate.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
noark
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
viarom
Acvatot 2019
MAKITA
FRONTALE
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
rigips
leviatan
ness project
strabag nivel 1
concelex

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander