Agenda Constructiilor
Vineri, 18 Septembrie 2020
Home - Stiri - Sustenabilitate - Concluziile primelor cercetari: 54% din populatie nu a auzit de Dezvoltare Durabila
Concluziile primelor cercetari: 54% din populatie nu a auzit de Dezvoltare Durabila
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 30 Iul 2020 13:35
Mai mult de jumatate din populatia Romaniei (54% din total) nu a auzit de conceptul de dezvoltare durabila, in contextul in care tara noastra va trebui sa ajunga la nivelul celorlalte tari din Europa din punct de vedere al 17 obiective prioritare, legate de eliminarea saraciei, bunastare, educatie, egalitate de gen, apa si energie, industrie, inovatie si infrastructura, orase si comunitati durabile, actiune climatica, mentinerea biodiversitatii, pace si justitie eficiente.
In plus, numai 22% dintre persoanele chestionate in cadrul unui sondaj dedicat stiu ca Romania are o Strategie Nationala pentru Dezvoltare Durabila (SNDDR) pana in 2030 si doar 10% din afirma ca au auzit de Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabila adoptata de Organizatia Natiunilor Unite.
De asemenea, in ceea ce priveste nivelul de satisfactie al populatiei cu privire la temele specifice ce stau in spatele fiecarui obiectiv pentru dezvoltare durabila din cadrul SNDDR 2030, rezultatele cercetarilor au relevat ca nivelul cel mai ridicat de satisfactie il regasim in cazul accesului public la informatii. Astfel, peste trei sferturi din cetateni sunt multumiti de acest aspect al realitatii sociale din Romania.
La stransa distanta, 71% din cei chestionati sunt puternic multumiti de accesul la apa potabila si de accesul la educatie pe tot parcursul vietii (educatia continua). In jur de doua treimi dintre cetateni sunt multumiti de cum decurg lucrurile in privinta egalitatii de sanse intre femei si barbati.
Alte subiecte de multumire (nivel de satisfactie in jur de 50%) sunt: accesul la hrana sanatoasa, protectia minoritatilor nationale, protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, retelele de apa si canalizare, dezvoltarea oraselor si promovarea unui stil de viata in armonie cu natura.
La polul opus, nivelul cel mai scazut de multumire este la adresa felului in care sunt protejate padurile in Romania. Sub o zecime din respondenti (9%) afirma ca sunt multumiti de felul in care merg lucrurile in Romania din acest punct de vedere.
Niveluri foarte scazute de satisfactie identificam si in cazul reducerii saraciei, a reducerii coruptiei, a risipei de produse alimentare si a combaterii infractionalitatii.
***
Secretariatul General al Guvernului, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, implementeaza proiectul „Romania Durabila - Dezvoltarea cadrului strategic si institutional pentru implementarea Strategiei Nationale pentru Dezvoltarea Durabila a Romaniei 2030”, cod SIPOCA 613.
Primele doua cercetari sociologice din cadrul proiectului au avut drept scop masurarea opiniei publice cu privire la conceptul de dezvoltare durabila, cat si a gradului de cunoastere a Obiectivelor de Dezvoltare Durabila din cadrul SNDDR 2030. In cadrul proiectului vor fi realizate 50 de barometre.
Informatiile si rezultatele complete ale primelor doua cercetari sunt disponibile aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19Elmas 375VideoConfAC-iulallbimALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
hilti
strabag nivel 1
Acvatot 2019
rigips
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere