Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Iulie 2020
Home - Stiri - Sustenabilitate - SAINT-GOBAIN furnizeaza materiale de constructii la proiectul Big Build 2019
SAINT-GOBAIN furnizeaza materiale de constructii la proiectul Big Build 2019
Sustenabilitate Publicat de Elena Icleanu 10 Oct 2019 11:57
Saint-Gobain Romania furnizeaza materiale de constructii din gamele ISOVER, Rigips si Weber pentru evenimentul de construire accelerata si voluntariat BIG BUILD 2019, realizat in parteneriat cu Habitat for Humanity Romania in Vaideeni, judetul Valcea. Acesta vizeaza construirea a 10 case - garsoniere si apartamente pe structura de lemn, in sistem duplex si triplex, pentru membrii comunitatii locale, familii care traiesc in conditii dificile si care au fost afectate de inundatii in 2014.
Pe langa materialele folosite in constructia caselor, Fundatia Saint-Gobain Initiatives a acordat sprijin financiar in valoare de 30.000 de euro, pentru a oferi familiilor aflate in nevoie sansa la conditii de locuire decente. De asemenea, o echipa de angajati ai companiei participa pe 10 octombrie la ridicarea caselor pe santierul de la Vaideeni, impreuna cu peste 200 de voluntari nationali si internationali.
"Sprijinim si implementam in mod constant proiecte de responsabilitate sociala, atat prin suport financiar cat si prin materiale de constructii, oferind astfel persoanelor defavorizate acces la spatii de locuit sigure, confortabile, eficiente energetic si prietenoase mediului inconjurator, sporind confortul si bunastarea comunitatii in care activam. Ne bucuram ca alaturi de partenerii nostri de la Habitat for Humanity Romania ne-am putut implica intr-un nou proiect de impact pentru cei aflati intr-o situatie vulnerabila, in conformitate cu viziunea Fundatiei Saint-Gobain de a contribui la dezvoltarea comunitatilor locale", a declarat Ovidiu Pascutiu, directorul general al Grupului Saint-Gobain in Romania.
Pentru a marca Ziua Mondiala a Habitatului si a atrage atentia asupra conditiilor precare in care locuiesc peste 5 milioane de romani, Habitat for Humanity Romania organizeaza de 11 ani evenimentul de construire accelerata si voluntariat BIG BUILD. Prin intermediul acestuia, organizatia ajuta, in doar 5 zile, familiile-partener care locuiesc in prezent in containere sau in case construite din materiale improprii sa aiba conditii de viata mai bune. De asemenea, membrii celor 10 familii lucreaza la constructia si finalizarea caselor alaturi de voluntari. 
De peste 10 ani, prin intermediul Fundatiei Saint-Gobain Initiatives infiintata in anul 2008, grupul se implica activ in proiecte de responsabilitate sociala, aliniate strategiei sale: integrarea tinerilor in mediul profesional; construirea, reamenajarea sau renovarea de locuinte sociale in scopuri de interes general, cu accent pe eficienta energetica si protectia mediului inconjurator. Functionarea acesteia se bazeaza pe participarea activa a angajatilor Saint-Gobain care transmit Fundatiei propuneri de proiecte locale de asistenta sociala, iar in cazul calificarii proiectului, angajatul devine coordonatorul acestuia.
In Romania,  Saint-Gobain  furnizeaza produse si solutii din gamele Abrasives, Brodrene Dahl, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM,  Rigips si Weber, cu aproximativ 1.800 de angajati si opereaza 22 de linii de productie in 13 situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava si Valenii de Munte.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTeraSteelbluebeamCOVID-19ACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
elmas 2017
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere