Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Sustenabilitate - SAINT-GOBAIN furnizeaza materiale de constructii la proiectul Big Build 2019
SAINT-GOBAIN furnizeaza materiale de constructii la proiectul Big Build 2019
Sustenabilitate & CSR Publicat de Elena Icleanu 10 Oct 2019 10:57
Saint-Gobain Romania furnizeaza materiale de constructii din gamele ISOVER, Rigips si Weber pentru evenimentul de construire accelerata si voluntariat BIG BUILD 2019, realizat in parteneriat cu Habitat for Humanity Romania in Vaideeni, judetul Valcea. Acesta vizeaza construirea a 10 case - garsoniere si apartamente pe structura de lemn, in sistem duplex si triplex, pentru membrii comunitatii locale, familii care traiesc in conditii dificile si care au fost afectate de inundatii in 2014.
Pe langa materialele folosite in constructia caselor, Fundatia Saint-Gobain Initiatives a acordat sprijin financiar in valoare de 30.000 de euro, pentru a oferi familiilor aflate in nevoie sansa la conditii de locuire decente. De asemenea, o echipa de angajati ai companiei participa pe 10 octombrie la ridicarea caselor pe santierul de la Vaideeni, impreuna cu peste 200 de voluntari nationali si internationali.
"Sprijinim si implementam in mod constant proiecte de responsabilitate sociala, atat prin suport financiar cat si prin materiale de constructii, oferind astfel persoanelor defavorizate acces la spatii de locuit sigure, confortabile, eficiente energetic si prietenoase mediului inconjurator, sporind confortul si bunastarea comunitatii in care activam. Ne bucuram ca alaturi de partenerii nostri de la Habitat for Humanity Romania ne-am putut implica intr-un nou proiect de impact pentru cei aflati intr-o situatie vulnerabila, in conformitate cu viziunea Fundatiei Saint-Gobain de a contribui la dezvoltarea comunitatilor locale", a declarat Ovidiu Pascutiu, directorul general al Grupului Saint-Gobain in Romania.
Pentru a marca Ziua Mondiala a Habitatului si a atrage atentia asupra conditiilor precare in care locuiesc peste 5 milioane de romani, Habitat for Humanity Romania organizeaza de 11 ani evenimentul de construire accelerata si voluntariat BIG BUILD. Prin intermediul acestuia, organizatia ajuta, in doar 5 zile, familiile-partener care locuiesc in prezent in containere sau in case construite din materiale improprii sa aiba conditii de viata mai bune. De asemenea, membrii celor 10 familii lucreaza la constructia si finalizarea caselor alaturi de voluntari. 
De peste 10 ani, prin intermediul Fundatiei Saint-Gobain Initiatives infiintata in anul 2008, grupul se implica activ in proiecte de responsabilitate sociala, aliniate strategiei sale: integrarea tinerilor in mediul profesional; construirea, reamenajarea sau renovarea de locuinte sociale in scopuri de interes general, cu accent pe eficienta energetica si protectia mediului inconjurator. Functionarea acesteia se bazeaza pe participarea activa a angajatilor Saint-Gobain care transmit Fundatiei propuneri de proiecte locale de asistenta sociala, iar in cazul calificarii proiectului, angajatul devine coordonatorul acestuia.
In Romania,  Saint-Gobain  furnizeaza produse si solutii din gamele Abrasives, Brodrene Dahl, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM,  Rigips si Weber, cu aproximativ 1.800 de angajati si opereaza 22 de linii de productie in 13 situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava si Valenii de Munte.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
Ubitech
viarom
BogArt
CDS
rigips
Acvatot 2019
theda mar
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
strabag nivel 1
konsent
MAKITA
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
concelex
quadratum
noark
siniat

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander