AIC Trucks: Peste 4.000 de vehicule Ford Trucks, livrate pe piata din Romania |
Utilaje & Echipamente Publicat de Ovidiu Stefanescu 30 Aug 2024 06:25 |
Compania AIC Trucks are o istorie de 28 de ani in sectorul auto romanesc, ca furnizor de produse si servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesionisti, fiind cunoscuta ca fiind unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale. Din 2017, AIC Trucks este importatorul exclusiv al Ford Trucks in Romania, incepand cu anul 2023 adaugand in portofoliu si marcile Otokar (autobuze si camioane Atlas) si Piaggio Commercial. Brandul Ford Trucks a atins pragul de 4.000 de unitati livrate in Romania, intr-un mix de vehicule de transport international, vehicule de constructii si specializate. Avand in vedere portofoliul mai larg al companiei si experienta indelungata, precum si divizia de vehicule comerciale uzate multibrand, AIC Trucks detine un parc de mari dimensiuni, potrivit nevoilor tuturor clientilor. In continuare, Razvan Szilagyi, Deputy CEO in cadrul companiei, se refera la situatia curenta a pietei de profil, precum si la noutatile lansate in ultima perioada.
- Ce evolutie a avut piata autocamioanelor in 2023 si ce estimari aveti pentru anul in curs, dar si pentru 2025?
- Inmatricularile de camioane noi, de peste 16 tone (conform datelor despre inmatriculari furnizate de catre DRCPIV) au ajuns la 4.521 unitati la mijlocul anului in curs, un nivel mult mai bun decat estima oricine la inceputul lui 2024. Piata este, in primul semestru al acestui an, cu 8% peste nivelul aceleiasi perioade din 2023 si preconizam un ritm similar pana la finalul anului. Clientii, de asemenea, sunt mai putin sceptici decat la finele exercitiului financiar precedent, indiferent daca vorbim de transportul local sau international sau de domenii precum constructiile si lucrarile municipale. In ceea ce priveste brandul Ford Trucks, ne-am crescut cota de piata in segmentul de transport international si am ramas in optiunile de top ale clientilor pe segmentele de constructii si vehicule specializate. Strategia noastra a fost directionata spre extinderea portofoliului de servicii care aduc valoare adaugata clientilor.
- Care sunt noutatile tehnice pentru Ford Trucks?
- Anul 2024 reprezinta pentru Ford Trucks momentul introducerii noii generatii F-Line, care inlocuieste modelele anterioare dedicate segmentului de transport regional, constructii si vehicule specializate. Noua serie F-LINE ridica nivelul de tehnologie si confort al gamei pentru cele trei destinatii aproape de F-Max, varful de lance al brandului, dedicat transportului international. Reprezentand trei segmente (camioane de distributie, pentru constructii si vehicule specializate) noua serie ofera clientilor eficienta, performanta, conectivitate, tehnologii avansate de siguranta, precum si confort si design modern. Inspirat de viziunea "Sharing the Load", Ford Trucks a proiectat seria F-LINE pe baza analizei cererii pietei si a cerintelor clientilor din industria vehiculelor comerciale grele, referitoare la conectivitate, siguranta si eficienta.
Noul F-LINE este mai eficient datorita tehnologiilor de conectivitate. Prin ConnecTruck, care este oferit acum si in seria F-LINE, clientii se pot conecta la vehiculele lor oricand prin portalul web sau de pe telefoanele lor mobile. Prin monitorizarea vehiculelor pe harta, acestia pot primi date rapide despre vehicule si inregistrari anterioare de utilizare a acestora. Sistemul asigura, astfel, solutii de eficienta care vor creste timpul de functionare a vehiculului la 100% si vor garanta performante optime, cum ar fi diagnosticarea de la distanta si actualizarile software. Starea vehiculelor Ford Trucks este monitorizata de la distanta in timp real cu aceasta tehnologie, urmarind sa mareasca timpul de operare prin interventia cu algoritmi predictivi de diagnosticare.
Cabina si designul exterior al seriei F-LINE, inspirate de F-MAX, au fost dezvoltate pentru a spori ergonomia, confortul si eficienta. Designul interior accentueaza confortul si calitatea, in timp ce designul exterior ofera un aspect elegant si dinamic. Ecranul multimedia de 9 inch, care permite soferilor sa gestioneze multe functii din interiorul vehiculului, materialele scaunelor, volanul nou si butoanele de control sporesc confortul la conducere. Grila, bara de protectie, farurile, aripile, usile si ornamentele oglinzilor reinnoite combina puterea si stilul, sporind in acelasi timp ergonomia.
Seria F-LINE reprezinta, de asemenea, varful tehnologiilor de siguranta. Sistemele avansate de asistenta a soferului (ADAS) sunt solutii de siguranta activa concepute pentru a elimina erorile umane si lipsa de atentie a soferilor, care creste riscul de accidente. ADAS imbunatateste performantele soferilor prin utilizarea unor tehnologii avansate, pentru a-i asista in timpul conducerii.
Motorul Ecotorq al noii Serii F-LINE este echilibrul perfect natural intre putere, performanta si economie. Dezvoltat in intregime de inginerii Ford, versatilitatea motorului Ecotorq nu se limiteaza doar la performanta sa si este disponibil in doua variante, pentru a se adapta cerintelor de transport diferite: 9 L si 12,7 L. Motorul produce 330 CP si 420 CP pentru seria de camioane pentru transport rutier; 330 CP, 420 CP si 450 CP pentru seria de constructii si 450 CP (4x2) si 480 CP (6x4) pentru seria de autotractoare. El se integreaza perfect intr-un lant cinematic proiectat si realizat in intregime de Ford Trucks (motor, cutie, axa spate).
- Ce evolutie a inregistrat businessul AIC Trucks in Romania in 2023 si ce estimari aveti pentru anul in curs?
- In 2024, cifra de afaceri AIC Trucks estimam ca va fi in linie cu cea din 2023, cu un obiectiv la sfarsitul anului de 92 milioane de euro. Compania continua planul de investitii in serviciile oferite, reteaua de servicii, precum si in dezvoltarea diviziilor noi, a personalului si a sistemului digital.
AIC Trucks este orientat catre client si isi adapteaza constant strategia pentru a satisface cerintele acestora si pentru a adauga valoare afacerilor lor prin ofertele integrate si complete de produse si servicii: retea extinsa de service, servicii de Trade in si Buy Back, servicii de consultanta financiara, de instruire a utilizatorilor si servicii de telematica. Suntem prezenti prin reteaua de distributie si asistenta tehnica in 21 de centre, partenere si proprii, aflate in: Bucuresti, Brasov, Deva, Arad, Constanta, Focsani, Craiova, Bacau, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timisoara, Sibiu, Odorheiu Secuiesc, Cluj-Napoca, Pitesti, Ploiesti, Galati, Turda si Piatra Neamt.
- Cum se resimt, in cadrul companiei, efectele majorarilor de preturi si ale dificultatilor din lanturile de aprovizionare? Mai sunt probleme legate de aprovizionare?
- Cresterile de pret sunt consecintele firesti ale caracteristicilor suplimentare de siguranta care, pentru a respecta reglementarile UE, sunt acum montate pe fiecare camion. Acest lucru se aplica noua si tuturor concurentilor nostri in conditii egale. Pe partea pozitiva, toate problemele legate de aprovizionarea componentelor si in special a microprocesorului sunt acum rezolvate si nu intrerup alimentarea.
|