Agenda Constructiilor
Vineri, 22 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - Bergerat Monnoyeur prezinta miniexcavatoare hidraulice Cat de pana la 3,5 tone
Bergerat Monnoyeur prezinta miniexcavatoare hidraulice Cat de pana la 3,5 tone
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 27 Aug 2021 10:08
Bergerat Monnoyeur (BM), distribuitorul exclusiv al utilajelor de constructii Caterpillar in Romania, a lansat pe piata interna noile miniexcavatoare hidraulice Cat 302.7 CR, 303 CR si 303.5 CR, care introduc functii in premiera pentru utilajele din clasa lor. Potrivit dealerului, noile utilaje sporesc eficienta operationala, usurinta de intretinere si confortul operatorului si sunt construite pe platforma Next Generation. Astfel, fiecare nou model are in echiparea standard comenzi prin joystick exclusive, cruise control, setari reglabile pentru operator si pavilion sau cabina inclinabila.
"Folosirea extinsa a componentelor comune de-a lungul intregii linii, plus designul exterior robust contribuie la reducerea costurilor pentru reparatii si pentru inventarul de piese de schimb. Verificarile zilnice de intretinere se pot efectua rapid de la nivelul solului prin usile laterale, in timp ce posibilitatea inclinarii cabinei ofera acces pentru intretinere. Intervalele de service extinse inseamna ca aceste excavatoare petrec mai mult timp la lucru si mai putin timp in atelier. Toate la un loc, aceste caracteristici scad costurile totale de proprietate cu pana la 5% comparativ cu modelele anterioare", explica specialistii de la Bergerat Monnoyeur.
Potrivit distribuitorului, imbunatatirile de proiectare pentru noile 302.7 CR, 303 CR si 303.5 CR ofera performante mai mari de deplasare si sapare cu pana la 10%. Update-urile sistemului hidraulic imbunatatesc performantele de ridicare si timpii de ciclu, iar setarile personalizabile ale operatorului cresc eficienta.
"Motorul supraalimentat Cat C1.1 Turbo echipeaza modelele 302.7 CR si 303 CR, in timp ce modelul 303.5 CR foloseste un propulsor Cat C1.7. Ambele motoare indeplinesc standardele europene de emisii Stage V si dezvolta o putere neta de 17,6 kW. Trecerea automata standard a motorului in regim de relanti si oprirea automata a motorului contribuie la economia consumului de combustibil, pentru o operare mai accesibila", explica reprezentantii BM.
 
Noile utilaje au raza compacta de pivotare
Noile miniexcavatoare hidraulice de generatie viitoare au raza compacta de pivotare, ceea ce le permite sa performeze optim in spatii inguste. Latimile fixe ale trenului de rulare de 1.500, 1550 si respectiv 1780 mm (302.7 CR, 303 CR si 303.5 CR) asigura echilibrul perfect intre accesibilitate si stabilitate pe santier.
"Optiunea de tren de rulare extensibil, pentru modelul 302.7 CR, ii permite operatorului sa reduca hidraulic latimea senilelor la 1.355 mm, pentru a se putea strecura in spatii stramte, iar apoi sa revina la latimea la 1.780 mm, pentru o stabilitate superioara de sapare si ridicare. Contragreutatile interschimbabile permit clientilor sa adapteze masa utilajului la cerintele de santier, asigurand echilibrul optim intre presiunea redusa la sol si performanta de ridicare. Optiunea de contragreutate «usoara» adauga doar 100 kg la masa utilajului, in timp ce varianta «extra» adauga 250 kg", explica specialistii in utilaje.
Potrivit BM, toate cele trei modele Next Gen ofera configuratii de balansier standard si lung, pentru o versatilitate sporita. Adancimile de sapare in configuratia standard variaza de la 2.450 la 2.810 mm, in timp ce in configuratia cu balansier lung se incadreaza intre 2.650 si 3.110 mm. Lama frontala standard creste si mai mult flexibilitatea utilajului in sarcinile de umplere si nivelare; aceasta are o cursa ampla in sus si sub nivelul solului si are o functie standard „float”, pentru o curatare usoara. Optiunea de lama unghiulara, pe 303.5 CR, ofera o flexibilitate suplimentara in aplicatiile de umplere, pentru o productivitate sporita.
Sistemul hidraulic eficient cu senzor de sarcina si pompa cu cilindree variabila asigura un debit al uleiului care ajunge la 100 L/min, economisind consumul de combustibil. Presiunile ridicate de siguranta, impreuna cu debitele genereaza capacitatea hidraulica necesara pentru a asigura forte mari de sapare si de ridicare, precum si o utilizare mai eficienta a unei game de unelte de lucru. Completat cu linii de decuplare rapida, sistemul auxiliar standard ofera, la alegere, un debit unidirectional, bidirectional sau continuu.
 
Optiuni imbunatatite de securitate a utilajului
Noile 302.7 CR, 303 CR si 303.5 CR ofera optiuni imbunatatite de securitate a utilajului, atat cu parola, cat si cu cheie Bluetooth. Ecranul tactil avansat, de generatie noua ofera un control intuitiv al functiilor utilajului si o monitorizare usoara a parametrilor principali de operare, precum nivelul de combustibil, temperatura lichidului de racire si notificarile de intretinere.
Sistemul exclusiv in industrie Cat Stick Steer simplifica controlul utilajului si, la simpla apasare a unui buton, operatorul trece de la comenzile conventionale de directie cu levier/ pedala la operarea cu efort redus prin joystick. Cu viteze de deplasare de pana la 4,5 km/h utilajul se misca lejer pe santier, iar controlul automat al vitezei de croaziera minimizeaza interventia operatorului atunci cand sunt parcurse distante mai mari intre santiere.
"Unice in clasele lor, aceste noi excavatoare Next Generation sunt disponibile, la alegere, cu cabina inchisa sau pavilion. Cabina etansa si presurizata ofera un mediu de lucru curat si linistit si poate fi echipata cu sistem de incalzire si/sau aer conditionat pentru controlul climei indiferent de anotimp. Parbrizul gliseaza in sus pana deasupra capului operatorului, iar geamurile mari ale cabinei si luminatorul din plafon ofera o vizibilitate completa", mai precizeaza reprezentantii Bergerat Monnoyeur.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
TotalEnergieshiltiSISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ELECTROGRUP
viarom
Acvatot 2019
VEGO
strabag nivel 1
leviatan
ness project
SSAB
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
DRS
Arduro
konsent
noark
SIGM
concelex
CDS
rigips
BogArt
AED
MAKITA
EDIT-Structural
Ubitech
quadratum

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<