Agenda Constructiilor
Vineri, 22 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - BOSCH investeste 55 milioane de euro in noua hala de productie din Cluj-Napoca
BOSCH investeste 55 milioane de euro in noua hala de productie din Cluj-Napoca
Utilaje & Echipamente Publicat de AG&F 03 Sep 2021 11:54
Bosch, lider global in furnizarea de tehnologii si servicii, a inaugurat a treia hala de productie in cadrul fabricii de componente electronice auto din Cluj. Investitia totala in noua unitate de productie se ridica la aproximativ 55 milioane de euro. Noua cladire are o suprafata totala construita de 34.500 de metri patrati. In fabrica din Cluj, lucreaza in prezent peste 3.100 de angajati si se preconizeaza ca acest numar va creste. In prezenta reprezentantilor autoritatilor nationale si locale, a Consulatului Germaniei in Romania, a unitatilor de invatamant partenere si a reprezentantilor companiei, unitatea de productie a fost inaugurata oficial pe 2 septembrie 2021. „In doar opt ani de la deschiderea fabricii am avut o crestere impresionanta. Astazi, sarbatorim un nou moment important pentru evolutia sa, facilitand productia de componente electronice de inalta calitate pentru viitorul mobilitatii”, a declarat Huseyin Ozmeral, director general al fabricii Bosch din Cluj. „Sunt increzator ca, odata cu noua hala de productie, vom continua sa implementam solutii de Industrie 4.0, combinate cu invatarea automata si inteligenta artificiala, pentru a produce componente electronice de complexitate ridicata”, a adaugat Ozmeral.
La fabrica din Cluj, Bosch produce, din 2013, unitati de control electronice care sporesc siguranta rutiera si confortul soferilor, cum ar fi unitati pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple, pentru asistenta la condus si unitati de control electronice pentru eBike. Investitia totala, de la deschiderea fabricii in 2013, se ridica la peste 465 milioane de euro. „Suntem lideri pe segmentul pe care activam si ma bucur sa spun ca fabrica Bosch din Cluj este, de multi ani, intr-o continua si rapida dezvoltare. In acest sens, investim constant in extinderea capacitatii noastre de productie si de logistica, in noi tehnologii si echipamente de ultima ora, concentrandu-ne, in acelasi timp, pe dezvoltarea angajatilor nostri”, a declarat Monica Constantinescu, directorul comercial al fabricii Bosch din Cluj. „Deschiderea celei de-a treia hale de productie ne va permite sa continuam crearea de noi oportunitati de job-uri, atat pentru specialisti experimentati, cat si pentru tinere talente, aflate la inceputul carierei lor, consolidandu-ne, astfel, pozitia de angajator de top in regiune”, a continuat Constantinescu.
Conditii de munca cu facilitati moderne
Aditional zonei de productie, birourilor si salilor de sedinte moderne, avand un design atractiv si ergonomic, noua cladire va oferi diferite facilitati, precum zone de comunicare si relaxare si spatii exterioare amenajate pentru recreere. In plus, angajatii beneficiaza de acces la doua cantine moderne in incinta fabricii, precum si la terase exterioare. Suprafata totala construita a cladirilor din incinta fabricii – trei hale de productie, doua centre logistice, un centru de training, doua cantine, doua cladiri de gestionare a deseurilor si alte cladiri anexe - se intinde pe aproximativ 140.000 metri patrati.
Accent pe productia sustenabila
Bosch se preocupa activ de imbunatatirea eficientei energetice a fabricilor si cladirilor sale de birouri, de generarea interna de energie si folosirea solutiilor tehnologice care au ca rezultat un consum eficient si sustenabil al resurselor. Astfel, compania a implementat diverse proiecte de eficienta energetica in unitatea sa de productie din Cluj, cum ar fi solutiile de monitorizare a consumului de energie, care asigura monitorizarea si raportarea energiei in timp real, achizitionarea de energie electrica din surse regenerabile, inlocuirea corpurilor de iluminat existente cu tehnologie LED sau folosirea LED-urilor cu senzori de luminozitate si miscare care regleaza intensitatea luminii. Mai mult, in cea de-a treia unitate de productie din Cluj, compania a implementat solutii pentru reducerea consumului de gaz metan prin recuperarea caldurii de la compresoare si a demarat instalarea de panouri fotovoltaice pentru a produce propria energie verde. Media anuala a energiei electrice generate de panourile fotovoltaice acopera consumul anual de energie pentru aproximativ 4.000 de locuitori. Bosch este prima companie industriala globala cu locatii fara amprenta de carbon, iar acest lucru include si unitatile din Romania.
Solutii conectate pentru fabrica viitorului
Bosch construieste drumul catre fabrica inteligenta a viitorului, cu masini care sunt conectate, comunica intre ele si se organizeaza – avand o orientare centrata pe oameni, orchestrand o productie mai eficienta, mai flexibila si mai personalizata. Unitatile de productie Bosch din Romania utilizeaza tehnologie de ultima ora in procesul de productie. De exemplu, in fabrica din Cluj, masinile sunt echipate cu etichete NFC (Comunicare Camp Proxim) si RFID (Identificare prin Frecventa Radio). Prin scanarea lor utilizand telefoanele mobile, personalul de intretinere poate sa verifice imediat disponibilitatea componentelor de schimb, sau sa acceseze documentatia tehnica a masinii. De asemenea, unitatea de productie foloseste solutii de Realitate Mixta, care imbina lumea reala cu realitatea virtuala, cum ar fi ochelarii inteligenti ce permit utilizatorului sa vada si sa interactioneze cu o linie de productie la distanta. In plus, Bosch a introdus in fabrica din Cluj roboti autonomi si automatizati pentru livrarea materiei prime si a instrumentelor necesare la liniile de productie, optimizand costurile si timpul de livrare, sau pentru a mari timpul de disponibilitate tehnica a echipamentelor. Mai mult, compania se foloseste de solutii de inteligenta artificiala pentru a detecta si remedia posibile deviatii in procesul de productie de la un stadiu incipient.
Un pachet complex de beneficii si programe de dezvoltare a angajatilor
Grupul Bosch isi asuma o responsabilitate deosebita in ceea ce priveste bunastarea angajatilor sai. Acestia beneficiaza de transport zilnic gratuit, acces la o cantina moderna, cu meniuri variate subventionate, abonamente la servicii medicale private si un cabinet medical intern, dar si de un set de beneficii flexibile, dupa nevoile si prioritatile fiecaruia. Printre beneficiile flexibile se numara servicii medicale aditionale, asigurari de pensie, servicii de turism sau bonuri de masa. In plus, din grija pentru sanatatea angajatilor sai, Bosch a deschis anul acesta, in colaborare cu autoritatile locale si nationale, un centru de vaccinare impotriva Covid-19 la fabrica sa din Cluj, contribuind astfel la limitarea efectelor si raspandirii pandemiei.
De asemenea, compania a implementat la Cluj conceptul IWC - „conditii de munca care inspira”, ce include elemente speciale de design interior, precum spatii moderne si culori vii, sali creative pentru munca in echipa. Toate acestea contribuie la crearea unui mediu care promoveaza o cultura de lucru moderna, cooperarea intre departamente si gandirea creativa, stimuland flexibilitatea si comunicarea. Mai mult, angajatii fabricii din Cluj au acces la programe de dezvoltare profesionala si personala, in cadrul centrului de training din incinta locatiei. Aici, in 2020, compania Bosch a oferit angajatilor sai peste 300 de sesiuni de training. Datorita atentiei pe care o acorda bunastarii angajatilor si inovatiei, unui mediu de lucru prietenos si unui pachet larg de beneficii si programe de dezvoltare, Bosch este, pentru al saselea an la rand, cel mai dorit angajator din Cluj pentru ingineri si pentru angajatii cu profil business.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMRAWLPLUGTotalEnergiesALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
konsent
DRS
Ubitech
VEGO
Acvatot 2019
ness project
theda mar
SSAB
CDS
rigips
leviatan
quadratum
viarom
AED
noark
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
ELECTROGRUP
SIGM
strabag nivel 1
concelex
MAKITA
Arduro

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<