BUTAN GRUP: Se demareaza productia de componente mecanice |
Utilaje & Echipamente Publicat de Simona Ene 19 Nov 2013 09:45 |
Butan Grup - Galati isi desfasoara activitatea - atat pe piata locala, cat si la nivel regional, prin filiala din municipiul Ploiesti - in domeniul instalatiilor de ridicat. Compania detine experienta si capacitatea tehnica necesare pentru realizarea lucrarilor de proiectare, montaj, reparatii, modernizare, intretinere, expertiza si diagnosticare, precum si furnizarea pieselor de schimb pentru electropalane (poduri rulante / macarale portal cu unul sau mai multe carlige, macarale pivotante si elemente auxiliare.
Interviu cu Jorj Butan, director general al Butan Grup
- Care este situatia pietei specifice pe plan autohton?
- In pofida faptului ca, la nivel local, nu exista multi producatori specializati in executia si asigurarea serviciilor aferente echipamentelor de ridicat, o anumita cota din piata de profil apartine societatilor ce importa astfel de sisteme, nefiind specializati in procesul de fabricatie, ci actionand ca simpli furnizori / distribuitori. In aceste conditii, chiar daca s-ar crede ca nu exista concurenta din punct de vedere al volumului de firme, competitia este cu atat mai acerba cu cat trebuie sa facem fata tehnologiilor din afara granitelor. Mai mult, avand in vedere nivelul scazut al investitiilor industriale, care sa necesite utilizarea podurilor rulante sau a unui alt tip de macarale, piata specifica se afla - ca si celelalte sectoare din domeniul constructiilor - in scadere fata de anii precedenti.
- Cum a evoluat activitatea companiei in acest context si care sunt premisele de crestere?
- In ceea ce ne priveste, evolutia indicatorilor financiari din anul precedent a fost pozitiva, insa rezultatele obtinute au fost completate de activitatea de modernizare si reparatii a unor instalatii vechi, aceasta divizie reusind sa compenseze nivelul scazut al cererii de noi echipamente de profil in 2012. Pentru intervalul urmator (2013-2015) este prognozata o sporire a volumului comenzilor, iar faptul ca furnizam produse dedicate si personalizate - nu instalatii standard - reprezinta un avantaj pentru compania noastra in domeniul caruia ne adresam.
- Prezentati evolutia incasarilor si estimati trendul acestora in contextul pietei.
- In cursul anului trecut am inregistrat o cifra de afaceri de 11,5 milioane de lei, pentru 2013 fiind estimata o crestere moderata fata de rezultatul anterior, pana la nivelul de peste 14 milioane de lei. Perspective optimiste se bazeaza inclusiv pe cuantumul incasarilor din primul semestru, care s-a situat la 7,1 milioane de lei. Totodata, avand in vedere faptul ca se asteapta ca sectorul de constructii sa se inscrie pe un trend sustenabil incepand cu anul 2015 (odata cu intrarea estimata in spatiul Schengen, ce va genera inclusiv atragerea unor investitii straine), pe termen mediu estimam rezultate in crestere la nivelul companiei noastre. Mai mult, din cauza majorarii costurilor de procurare a materialelor, din 2014 am luat decizia de a dezvolta productia proprie de componente mecanice, fapt ce va contribui atat la sporirea afacerilor, cat si la cresterea gradului de stabilitate a companiei.
|