Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Actualitatea interna - MDLPA: Buget de 700 milioane lei pentru consolidarea cladirilor, disponibil in 2023
MDLPA: Buget de 700 milioane lei pentru consolidarea cladirilor, disponibil in 2023
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 30 Dec 2022 15:34
Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei va derula, incepand cu anul 2023, Programul national de consolidare a cladirilor cu risc seismic ridicat, anunta ministrul Cseke Attila. Oficialul a subliniat ca, incepand cu data de 3 ianuarie 2023, de la ora 10:00, solicitantii Programului au la dispozitie o perioada de 60 de zile pentru a incarca, in platforma digitala investitii.mdlpa.ro, cererea de finantare, insotita de raportul sintetic al evaluarii seismice si de raportul de audit energetic, in cazul in care acestia solicita finantare integrata.
Pentru anul 2023, Programul are un buget alocat de 200 de milioane de lei din credite bugetare si 500 milioane de lei credite de angajament, iar finantarea este de 100%, ministerul nu cere cofinantare nici de la locatari, nici de la autoritatile locale sau centrale, a subliniat Cseke Attila.
Ministrul a subliniat ca programul este unul multianual, de interes si utilitate publica, derulat in conformitate cu prevederile Legii nr. 212/2022, si, in cadrul acestuia, vor fi incluse atat cladirile de locuinte multietajate, cat si cladirile publice, incadrate in clasa de risc seismic RsI sau RsII. Cererile de finantare pot fi depuse de autoritatile publice locale si centrale, fiind aplicat criteriul primul venit - primul servit.
In vederea consolidarii si reabilitarii cladirilor, se pot finanta, de la bugetul de stat, inclusiv cheltuielile legate de asigurarea utilitatilor necesare obiectivului de investitii, cele legate de elaborarea proiectului tehnic si a detaliilor de executie, verificarea tehnica a proiectului tehnic si a detaliilor de executie, asistenta tehnica din partea proiectantului, cheltuielile pentru realizarea investitiei de baza, cele pentru organizarea de santier, precum si cheltuielile diverse si neprevazute.
Obiectivul Programului il constituie finantarea proiectarii si executiei lucrarilor de consolidare la cladirile incadrate de catre experti tehnici atestati pentru cerinta fundamentala rezistenta mecanica si stabilitate in clasa de risc seismic RsI sau RsII prin raport de expertiza tehnica, realizata in conformitate cu normativul Cod de proiectare seismica - Partea a III-a - Prevederi pentru evaluarea seismica a cladirilor existente, indicativ P100-3, in vigoare la data solicitarii includerii in program, in scopul cresterii nivelului de siguranta la actiuni seismice, precum si asigurarii functionalitatii acestora conform tuturor cerintelor fundamentale si a cresterii eficientei energetice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
ness project
viarom
concelex
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
theda mar
leviatan
strabag nivel 1
CDS
Acvatot 2019
siniat
MAKITA
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander