Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Actualitatea interna - UE vrea sa emita obligatiuni verzi si sociale pentru finantarea fondului de relansare
UE vrea sa emita obligatiuni verzi si sociale pentru finantarea fondului de relansare
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 28 Aug 2020 05:49
Uniunea Europeana intentioneaza sa emita obligatiuni verzi si obligatiuni sociale pentru a finanta o parte din fondul sau de relansare in valoare de 750 miliarde de euro, a declarat pentru Bloomberg o sursa din interiorul Comisiei Europene, citata de Agerpres.
Potrivit sursei, oficiali europeni lucreaza la un set de linii directoare care ar introduce criterii pentru obligatiunile verzi, chiar daca este putin probabil ca propunerea legislativa sa fie gata pana la finele acestui an.
Chiar daca analistii se asteptau ca UE sa emita obligatiuni verzi, in conditiile in care oficialii europeni au promis ca vor aloca aproape o treime din fondurile cuprinse in pachetul de stimulente pentru proiecte prietenoase cu mediul, Bruxellesul nu a confirmat inca in mod oficial ca va emite acest gen de obligatiuni.
"Aceasta va schimba lucrurile. Va atrage mai multi investitori ceea ce va insemna o cerere mai mare. Aceasta este spirala pe care o cautam", a spus Sean Kidney, director la Climate Bonds Initiative.
Exista posibilitatea ca aceasta masura sa faca din UE cel mai mare emitent de obligatiuni verzi precum si principalul furnizor de active sigure care sunt legate de obiectivele de mediu. Potrivit estimarilor agentiei de evaluare financiara S&P Global Ratings, emisiunile totale de obligatiune verzi ale UE ar putea ajunge la 225 miliarde de euro. Este un volum similar cu totalitatea obligatiunilor verzi emise la nivel mondial anul trecut, potrivit calculelor Bloomberg.
Cu toate acestea, procedurile pentru aducerea pe piata a unor obligatiuni verzi emise de UE sunt intr-o faza preliminara. Nu exista inca un standard uniform la nivelul UE cu privire la ceea ce constituie o obligatiune verde si nici nu este clar cat de multe astfel de obligatiuni vor fi vandute si cand.
Planul european de revenire se intinde pana in 2024 iar cel mai probabil emisiunile de obligatiuni se vor intinde pe mai multi ani, sustine Jonas Rooze, director de cercetare la BNEF.
"Este o evolutie pozitiva in termeni de maturitate, amploare si lichiditate. Aceasta este o evolutie structurala, reala, care creeaza incredere", a declarat la randul sau Mitch Reznick, director pentru instrumente sustenabil cu venit fix la Hermes Fund Managers Ltd., citat de Agerpres.
 
ALLBIMTotalEnergieshiltiABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
GEWISS
CDS
noark
Arduro
rigips
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
leviatan
Acvatot 2019
SSAB
MAKITA
DRS
AED
VEGO
SIGM
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
konsent
EDIT-Structural
strabag nivel 1
theda mar
ELECTROGRUP
EURO BUILD
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<