Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - Arthur Hunt: Transformarea businessului pentru viitor, intre necesitate si decizii lente
Arthur Hunt: Transformarea businessului pentru viitor, intre necesitate si decizii lente
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de AG&F 30 Mai 2024 10:43
Transformarile sociale si la nivel macro-economic impun schimbari fundamentale marilor organizatii active in Romania, iar pentru a raspunde dinamicii unei lumi in schimbare, organizatiile iau masuri care implica procese complexe de transformare. Acestea includ relocarea sau chiar inchiderea unor facilitati de productie, lansari de noi produse sau extinderi pe noi piete, toate cu impact major asupra resurselor umane. Cu toate acestea, organizatiile raman in paradigma deciziilor lente, iar pregatirea fortei de munca tinde sa nu tina pasul cu transformarile sociale si tehnologice, subliniaza o analiza Arthur Hunt Romania. 
Prin introducerea accelerata a digitalizarii sau inteligentei artificiale in activitatea companiilor, automatizarea productiei sau cresterea exigentelor privind sustenabilitatea, organizatiile se confrunta cu o nevoie imperativa de lideri pregatiti sa faca fata acestor schimbari, care pot contribui semnificativ la succesul si mentinerea competitivitatii pe piata. 
Cu toate acestea, 110 zile este durata medie de selectie a candidatilor pentru pozitii de top management in cadrul marilor companii, potrivit datelor Arthur Hunt Romania, ceea ce indica un ritm lent de adaptare a companiilor la dinamica de transformare a societatii si economiei. Motivele principale sunt legate de lipsa de autonomie a managerilor care recruteaza direct sau lipsa de conectare a companiilor la dinamica pietei muncii. 
“In multe organizatii, cultura corporativa a stagnat in trecut, iar aceasta poate periclita business-ul, in conditiile unei lumi in schimbare si al unei pietei a muncii extrem de dinamice. Cei responsabili de luarea deciziilor sunt inca tributari unei rutine, care nu mai functioneaza in 2024. In cele 3 sau 4 luni, cat dureaza o decizie interna la o multinationala, piata se poate confrunta cu schimbari radicale, iar competitia poate face miscari strategice. Este cruciala adoptarea unui mindset organizational concentrat pe dinamica si schimbare, iar liderii organizatiilor care se focuseaza doar pe riscuri pot avea de pierdut in perioada urmatoare”, declara Sorin Roibu, Managing Partner Arthur Hunt Romania. 
In contextul unui an 2024 marcat de alegeri electorale, organizatiile adopta atitudini rezervate referitoare la angajarea in transformari organizationale, chiar daca barometrul intern indica niveluri crescute de presiune operationala si stres in randul angajatilor. Efectul acestor rezerve si amanari ale luarii de decizii care sa permita organizatiilor o adaptare adecvata, contribuie in mod nemijlocit la cresterea presiunii psihologice resimitite de angajati, la cresterea migratiei angajatilor intre companii, acestia sperand sa gaseasca un mediu „mai normal, mai structurat, mai linistit”, apreciaza specialistii Arthur Hunt. 
Desi liderii organizatiilor inteleg aceasta necesitate, de a crea medii sanatoase pentru a securiza forta de munca si a creste productivitatea, in practica exista prea putin timp si resurse disponibile pentru sanatatea angajatilor, motiv pentru care multe companii apeleaza la firme specializate in consultanta de HR si well-being.  
Companiile se confrunta si cu un fenomen din ce in ce mai acut de lipsa a fortei de munca specializate, concomitent cu fenomenul imbatranirii populatiei, dar si cu exodul populatiei. Pana in 2030, estimarile arata ca piata muncii va avea nevoie de peste 600 de mii de specialisti in industrii precum sectorul IT, sanatate sau domeniul juridic (Institutul National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale), facultatile de profil din tara urmand sa furnizeze doar jumatate din acest necesar (CES Bucharest). 
Totodata, piata muncii tinde sa ramana in urma, in contextul investitiilor insuficiente in imbunatatirea pregatirii fortei de munca pentru a face fata transformarilor ultimilor ani, subliniaza specialistii Arthur Hunt.  Desi Romania urmeaza indeaproape tendintele de la nivel global in ceea ce priveste piata muncii, organizatiile investesc insuficient in dezvoltarea abilitatilor si competentelor echipelor. Astfel, doar 2 din 10 (21%) dintre angajatii romani din mediul privat participa la astfel de cursuri (Banca Mondiala), potrivit unui studiu realizat de Banca Mondiala. 
Arthur Hunt este una dintre companiile internationale de top in domeniul consultantei in resurse umane. Prezenta in Romania din 2006, compania activeaza in domeniul Executive Search, consultanta de HR si  management al proceselor de schimbare in cadrul organizatiilor medii si de mari dimensiuni. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
konsent
strabag nivel 1
Acvatot 2019
theda mar
CDS
viarom
rigips
siniat
ness project
noark
MAKITA
concelex
leviatan
quadratum
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander