Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ASRO: Metodologie de benchmarking pentru domeniul eficentei energetice
ASRO: Metodologie de benchmarking pentru domeniul eficentei energetice
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 27 Ian 2020 13:45
Eficienta energetica este un termen foarte larg care se refera la mai multe modalitati prin care putem obtine acelasi beneficiu (lumina, incalzire, miscare, etc.) folosind mai putina energie.
Domeniul acopera automobilele eficiente, becurile economice, practicile industriale imbunatatite, izolarea mai buna a caselor si o gama de alte tehnologii. Pentru ca economisirea energiei inseamna si economisirea banilor, eficienta energetica este foarte profitabila.
In acest context, standardul roman SR EN 16231, Metodologie de benchmarking in eficienta energetica vine in ajutorul organizatiilor prin furnizarea unei metodologii de colectare si de analiza a datelor energetice, cu scopul de a stabili si de a compara eficienta energetica intre entitati si in cadrul acestora.
Aceasta poate conduce la reduceri ale energiei totale utilizate prin punerea in evidenta a oportunitatilor de imbunatatire si, in consecinta, poate conduce la posibile reduceri ale costurilor si ale emisiilor de dioxid de carbon.
Benchmarkingul (valoarea de referinta) in eficienta energetica se refera la energia specifica utilizata, luand in considerare si alte aspecte ale performantei, cum ar fi tehnologiile si practicile operationale. Acesta poate fi motivat de nevoi diferite, printre care se numara:
- constientizarea nivelurilor de performanta energetica ale entitatilor similare, pentru a declansa actiuni de imbunatatire a eficientei energetice;
- definirea obiectivelor de performanta energetica;
- cunoasterea si urmarirea performantei energetice a unui grup si a (celor mai bune) practici aferente.
Entitatea care face obiectul benchmarkingului poate fi o instalatie, o activitate, un proces, un produs, un serviciu sau o organizatie, iar acesta este legat de managementul energiei, de auditurile energetice si de metodele de calcul ale eficientei energetice.
 
TotalEnergiesSISECAMABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
AED
ELECTROGRUP
noark
rigips
CDS
MAKITA
Acvatot 2019
DRS
Ubitech
EDIT-Structural
VEGO
Arduro
quadratum
theda mar
SSAB
concelex
viarom
SIGM
konsent
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
ness project
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<