Agenda Constructiilor
Marti, 19 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CCIR: Indicatorii EES 2021 sustin ca redresarea economica europeana nu va fi rapida
CCIR: Indicatorii EES 2021 sustin ca redresarea economica europeana nu va fi rapida
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 11 Nov 2020 18:10
Cea de-a 28-a editie anuala a Sondajului Economic EUROCHAMBRES releva niveluri ridicate de ingrijorare pentru anul viitor in randul intreprinderilor europene. Rezultatele subliniaza necesitatea unui sprijin continuu, a unor masuri de recuperare rapide si eficiente si a unui raspuns european coordonat, au declarat Mihai Daraban, Presedintele Camerei de Comert si Industrie din Romania si Christoph Leitl, Presedintele EUROCHAMBRES.
Studiul recent publicat EUROCHAMBRES Economic Survey 2021 (EES 2021) stabileste asteptarile a peste 58.000 de companii din 29 de tari europene pentru anul urmator. Rezultatele EES2021 arata ca antreprenorii anticipeaza faptul ca va urma un an foarte dificil pentru companii, din cauza impactului pandemiei de coronavirus atat asupra productivitatii, cat si asupra cererii.
Deteriorarea generala a increderii intreprinderilor, reflectata intr-o scadere brusca de la an la an a tuturor indiciilor EES 2021, indica in mod clar faptul ca redresarea economica europeana nu va fi rapida, multi antreprenori incercand inca sa absoarba efectul recesiunii economice accentuate din luna martie. Companiile din marea majoritatea tarilor mentioneaza costurile fortei de munca si conditiile de finantare printre principalele provocari. Respondentii din sudul Europei sunt deosebit de ingrijorati de datoria acumulata ca urmare a pandemiei de COVID-19, in timp ce tarile din vestul Europei evidentiaza ingrijorarea cu privire la lipsa lucratorilor calificati.
La nivelul tarii noastre, antreprenorii romani care au participat la studiul EES 2021 au sustinut faptul ca principalele provocari cu care se confrunta si care vor reprezenta o problema pentru afacerile lor in anul urmator sunt: lipsa lucratorilor calificati, costurile fortei de munca si conditiile de finantare. In categoria preocuparilor mai putin stringente, care, potrivit intreprinzatorilor romani, nu vor le afecta in mod semnificativ afacerile, sunt urmatoarele: intreruperi ale lantului de aprovizionare, pretul energiei si a materiilor prime, rambursarea datoriilor acumulate ca urmare a pandemie Covid-19 si impactul Brexit.
Rezultatele studiului EES 2021 reflecta natura si amploarea fara precedent a crizei economice in curs, care nu numai ca a afectat cererea, dar afecteaza in mod dramatic productivitatea. Efectele acestei duble caracteristici a crizei cu care ne confruntam aduce o greutate suplimentara pentru modul de functionare al companiilor europene in multe privinte. Din aceste considerente, raspunsul politicilor de redresare trebuie sa fie rapid, eficient si coordonat.
Studiul Economic EUROCHAMBRES din acest an ofera date valoroase pentru factorii de decizie politica la nivel european si national, pe masura ce se traseaza o cale spre redresare. In acest sens, trebuie utilizate toate instrumentele, iar EES 2021 ofera recomandari cu privire la cele mai importante. La nivelul UE, acest lucru incepe cu piata unica. Aceasta criza a readus si reimpus anumite bariere, dar a si confirmat importanta cruciala a liberei circulatii a persoanelor pentru economia si societatea Europei. Reteaua camerelor de comert va continua sa faca presiuni pentru o piata unica mai puternica si mai completa - trebuie sa cautam nu numai sa ne intoarcem la situatia anterioara crizei, ci sa mergem mai departe cu reforme potrivite si sa transformam UE intr-o piata interna pentru toate intreprinderile si pentru toti consumatorii.
Eforturile duble ale Uniunii Europene pentru tranzitia catre digitalizare si eficientizare energetica nu trebuie compromise, insa criza subliniaza cat de vital este faptul ca intreprinderile - in special IMM-urile - sunt esentiale in acest proces. Este necesara o abordare de tip ”think small first” in vederea elaborarii si punerii in aplicare a numeroaselor masuri legislative si nelegislative care vor fi propuse de Comisia Europeana in lunile urmatoare.
Nimeni nu stie inca cum se va termina pandemia de coronavirus, insa pe masura ce restrictiile se reimpun in toata Europa, camerele de comert si industrie continua sa lucreze intens cu companiile membre pentru a-i ajuta sa treaca peste aceasta criza si sa fie in masura sa ajute la redresarea economica.
Studiul EES 2021 confirma amploarea provocarilor pe care le vom infrunta. De asemenea, confirma necesitatea unor solutii eficiente bazate pe un raspuns european coordonat. Din aceste motive, facem apel la factorii de decizie europeni si nationali sa colaboreze impreuna si cu reteaua camerelor de comert europene pentru a revitaliza productivitatea, ocuparea fortei de munca si investitiile, in vederea readucerii economiei pe drumul cel bun. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
concelex
FRONTALE
strabag nivel 1
MAKITA
rigips
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Acvatot 2019
Ubitech
noark
theda mar
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
quadratum

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander