Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CDR: Vrem sa vedem masuri concrete care sa ajute mediul de afaceri si societatea
CDR: Vrem sa vedem masuri concrete care sa ajute mediul de afaceri si societatea
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 27 Ian 2021 12:13
Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) a avut prima intalnire cu Premierul Florin Citu si membri ai cabinetului.
Dupa ce in noiembrie CDR a transmis partidelor politice prioritatile mediului de afaceri pentru 2021, in cadrul intalnirii de azi CDR a reiterat aceste prioritati si a prezentat propuneri concrete pentru ca acestea sa fie transpuse din cuvinte pe hartie in fapte. Din punctul nostru de vedere reteta pentru realizarea obiectivelor comune trebuie sa includa: debirocratizare, digitalizare, transparenta si consultare reala, din timp, cu mediul de afaceri si cu societatea civila.
„In sfarsit am trecut de tsunami-ul electoral al anului 2020 cu valurile lui de promisiuni. Vrem sa vedem masuri concrete, care sa ajute mediul de afaceri si societatea. Astazi am prezentat primele propuneri. Au fost primite cu deschidere si speram sa fie implementate rapid. Viteza de implementare este cheia acestui an”, a spus Dragos Anastasiu, Presedinte AHK Romania si coordonator CDR.
Urgenta 0: Bugetul anului 2021 si Planul National de Redresare si Rezilienta
„Romania are nevoie de un buget fundamentat pe 3 piloni esentiali: i) investitii, cu resurse financiare nu doar alocate, ci si cheltuite, ii) mentinerea controlului cheltuielilor bugetare si iii) cresterea colectarii si digitalizarea ca masuri de reducere a deficitului bugetar. Am solicitat infiintarea unei autoritati unice pentru digitalizarea administratiei, cea mai eficienta solutie. Astazi digitalizarea este copilul cu multe moase, care risca sa ramana cu buricul netaiat”, a spus Ionut Simion, Presedinte Amcham Romania.
In ceea ce priveste PNRR, nu e suficient ca Romania a bifat 30 de miliarde de euro, e nevoie ca proiectele sa fie cu adevarat utile pentru Romania. CDR a solicitat sa fie parte din grupurile de lucru pe care Guvernul le-a creat pentru identificarea si implementarea proiectelor PNRR, precum si pentru transparentizarea si prioritizarea modului de alocare a banilor. „Nu doar ca avem propriile noastre propuneri de proiecte, unele chiar redactate, la cheie, cum ar fi cresterea competentelor digitale in educatie si in administratie, dar putem avea un aport valoros la conceperea de proiecte noi, astfel incat sa fie evitate situatiile de azi, cand avem proiecte care intra in coliziune cu realitatea din teren”, a spus Florin Pogonaru, Presedinte AOAR.
CDR a mai propus Guvernului mentinerea la nivelul Secretariatului General al Guvernului a Grupului de lucru care coordoneaza procesul de debirocratizare a administratiei. Asa cum sublinia CDR in noiembrie, cerintele legale pentru firme, indiferent de marimea lor, au ajuns la niveluri inimaginabile, care uneori frizeaza absurdul. Procesul de simplificare trebuie sa inceapa acum. „Se spune ca daca vrei sa ingropi un proiect faci o comisie de analiza. Noi speram insa ca acest lucru sa nu se intample si ca energia mediului de afaceri sa impulsioneze masurile de simplificare de care e nevoie disperata in administratie. Am identificat in jur de 200 de masuri pentru debirocratizare si simplificare, care insa vor trebui implementate inclusiv prin modificari legislative”, a spus Dragos Rosca, Presedinte Romanian Business Leaders.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergieshiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
DRS
CONCEPT STRUCTURE
konsent
Arduro
AED
leviatan
noark
CDS
Ubitech
MAKITA
ELECTROGRUP
rigips
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
quadratum
EURO BUILD
SIGM
Acvatot 2019
VEGO
theda mar
strabag nivel 1
SSAB
GEWISS
BogArt
concelex

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<