Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - CNIPMMR: 61% dintre IMM-urile intervievate si-au redus activitatea in anul 2020
CNIPMMR: 61% dintre IMM-urile intervievate si-au redus activitatea in anul 2020
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 17 Dec 2020 10:44
Aproape 61% din IMM-urile intervievate in scopul elaborarii celei de-a 18-a editii a Cartii Albe a IMM-urilor si-au redus activitatea pe parcursul anului 2020, potrivit rezultatelor publicate de Consiliul National al IMM-urilor din Romania (CNIPMMR), care a realizat lucrarea in parteneriat cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA).
"Suntem la a 18-a editie a lansarii lucrarii Carta Alba a IMM-urilor, o buna practica de parteneriat public-privat. (...) Anul acesta, marea problema a mediului de afaceri a fost reprezentata de incertitudinile evolutiilor viitoare (semnalata in 55,69% din IMM-uri), a doua problema sistemica a fost identificata ca scaderea cererii interne (52,42%), urmata de cea care a vizat suspendarea temporara a activitatii datorata situatiei Covid-19 (49,03%). Un alt aspect extrem de important este reprezentat de faptul ca 60,77% din IMM-urile intervievate si-au redus activitatea pe parcursul anului 2020. Totusi, lucrarea a relavat faptul ca a crescut gradul de digitalizare a companiilor, acestea folosind pe langa instrumentele clasice tip calculator, internet, social media si softuri precum semnatura electronica sau softurile de operare a afacerii lor. Dat fiind cele mentionate mai sus, consideram ca este deosebit de important sa realizam investitii adecvate din Programul National de Relansare si Rezilienta si sa infiintam un «task-force national» focalizat pe elaborarea si implementarea de programe si proiecte pentru atragerea si utilizarea «de facto» a resurselor financiare UE accesibile Romaniei", a declarat Florin Jianu, presedintele CNIPMMR, in cadrul evenimentului de prezentare a Cartei, ce a avut loc ieri.
Potrivit autorilor, lucrarea reprezinta cea mai aprofundata analiza a sectorului IMM din Romania ce prezinta situatia de ansamblu a mediului de afaceri in anul 2020, impactul Covid-19, dificultatile cu care se confrunta IMM-urile, nevoile si sursele lor de finantare, modalitatea in care inoveaza, intentia de accesare de fonduri nerambursabile sau criteriile de care tin cont in alegerea partenerului de business, constituind baza pentru propuneri de strategii cu privire la viitoarele directii de sustinere si dezvoltare ale mediului de afaceri romanesc.
Printre oficialii care au luat cuvantul in cadrul evenimentului de lansare a Cartei Alve a IMM-urilor s-au aflat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Ioan-Marcel Bolos, ministrul Fondurilor Europene, Liviu Rogojinaru, Secretar de Stat in cadrul MEEMA si Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
rigips
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
Acvatot 2019
CDS
MAKITA
strabag nivel 1
theda mar
noark
concelex
leviatan
ness project
viarom
CONCEPT STRUCTURE
siniat
EDIT-Structural

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander