Agenda Constructiilor
Miercuri, 22 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - Horvath Romania: Venituri in crestere cu 21% in 2023, de aproape 8 milioane euro
Horvath Romania: Venituri in crestere cu 21% in 2023, de aproape 8 milioane euro
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de AG&F 30 Mai 2024 10:50
Veniturile Horvath Romania – parte a grupului international de consultanta in management, Horvath, cu 40 de ani de experienta, prezent in 24 de tari si avand activitate pe piata romaneasca din 2005 – au crescut cu 21% in 2023, fata de 2022, atingand aproximativ 8 milioane de euro.
Cresterea sustinuta a Horvath Romania s-a datorat cererii ridicate pentru proiecte de consultanta in arii legate de digitalizare (digital transformation), sustenabilitate (green transformation), reorganizare si eficientizare a proceselor de business. In toate aceste domenii, se asteapta un interes sporit din partea firmelor din tara noastra, in 2024, Romania fiind aliniata tendintelor globale din aceasta perspectiva.
Pe langa proiectele din Romania, consultantii locali au fost implicati in dezvoltarea si livrarea unor proiecte internationale, in tarile de limba germana (DACH: Germania, Austria, Elvetia) si Orientul Mijlociu, contribuind astfel la veniturile record inregistrate de Grupul Horvath in anul fiscal 2023-2024, de 306 milioane de euro. Gradul ridicat de expertiza, in multiple industrii, si calitatea serviciilor oferite de consultantii de la Bucuresti sunt considerate atu-uri la nivelul Grupului.
Clientii Horvath Romania provin, cu precadere, din domenii precum energie, transporturi, oil & gas si FMCG, iar principale provocari la care se pot astepta in acest an – si pe care le vor infrunta si alte industrii – se refera la nevoia business-urilor de: (1) transformare digitala; (2) transformare „verde"; respectiv (3) transformare organizationala / operationala. 
Acestora li se vor adauga presiuni asupra profitabilitatii, reflectate intr-o nevoie de a reduce costurile, impuse de conditiile pietei de desfacere (cerere in scadere) si de cea a muncii (lipsa de personal calificat), alaturi de cresterea competitiei.
In plus, echipa Horvath de la Bucuresti estimeaza ca s-ar putea intensifica activitatea de fuziuni si achizitii (M&A), ceea ce poate duce la o crestere a proiectelor de integrare „post fuziune" a companiilor.
"Din 2020 incoace, nu mai putem vorbi de o normalitate in business, ci de multiple provocari, care vin din mai multe directii, cu mare rapiditate si, adesea, trebuie infruntate simultan. Cu toate acestea, cred ca in Romania vor exista oportunitati de crestere in toate industriile, iar investitiile straine nu ne vor ocoli. Important este sa fim pregatiti a valorifica aceste sanse. Din ce in ce mai multe companii inteleg ca pot face un salt competitiv prin transformarea digitala si transformarea verde, fiind tot mai interesate de astfel de proiecte, a caror implementare cu succes le poate creste vanzarile si profitabilitatea", considera Kurt Weber, Managing Director, Horvath Romania.
Pentru 2024, Horvath Romania isi propune cresterea business-ului, pe baza competentelor si capabilitatilor echipei de consultanti, dovedite inclusiv prin proiecte internationale, in arii precum transformarea digitala, „green transformation" si transformare organizationala. 
Pentru sustinerea ritmului de crestere, compania mizeaza pe consolidarea echipei, atat la nivel numeric (care a urcat la 40 de membri, in prezent, fata de 35, in anul anterior), cat si la nivelul expertizei.
"Rezultatele excelente din 2023 au demonstrat, inca o data, ca succesul in businessul de consultanta se datoreaza pregatirii si experientei profesionistilor precum si stabilitatii echipei, in cazul Horvath Romania fiind vorba de o medie de sase ani petrecuti in companie. Pentru a asigura acesti factori de succes, recrutam in mare parte tineri, aflati la debutul carierei, care au un profil international si o buna pregatire academica. Mizam pe  formarea lor 'on the job',  in cadrul unor proiecte locale si internationale, investind in dezvoltarea lor si oferindu-le oportunitati de crestere. Pe cei mai buni dintre acestia ii promovam, dupa 4-5 ani de experienta, in pozitii de leadership (Senior Project Manager sau Principal), ceea ce le confera roluri de si mai mare importanta in proiecte din ce in ce mai complexe, unele desfasurate in mai multe tari", a explicat Kurt Weber.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMTotalEnergieshiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
Arduro
BogArt
GEWISS
VEGO
AED
Acvatot 2019
MAKITA
SSAB
quadratum
concelex
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CDS
theda mar
SIGM
EDIT-Structural
konsent
EURO BUILD
CONCEPT STRUCTURE
DRS
ELECTROGRUP
rigips
leviatan
Ubitech
MCA

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<