Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CROSSPOINT: Romania a atras investitii imobiliare de 500 milioane euro in 2023
CROSSPOINT: Romania a atras investitii imobiliare de 500 milioane euro in 2023
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 22 Ian 2024 12:18
2023 a fost un an dificil pentru piata de investitii imobiliare. La nivel european, datele preliminare indica un volum total de investitii cu peste 50% mai scazut comparativ cu 2022. Romania a atras investitii in valoare de aproximativ 500 milioane euro, cu 60% mai putin fata de anul precedent. 
Anul trecut, pe piata din Romania s-au incheiat 23 tranzactii de investitii, cu o valoare medie de 21.5 milioane euro. 10 dintre acestea, in valoare totala de peste 300 milioane euro, au fost intermediate de agentii imobiliare, tranzactiile directe totalizand putin peste 185 milioane euro. Crosspoint Real Estate a oferit consultanta in cazul a patru dintre aceste tranzactii, care au cumulat peste 35 milioane euro. 
In topul tranzactiilor asistate de Crosspoint Real Estate se afla un proiect de investitii realizat de catre Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti pentru dezvoltarea cercetarii genomice si pentru realizarea unui centru de invatamant medical. Acest proiect complex a presupus achizitionarea a doua cladiri din Bucuresti, cu o valoare totala de peste 15 milioane euro. 
 
“Suntem incantati de colaborarea cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” si ne bucura faptul ca am putut sustine intern acest demers amplu de dezvoltare a bazei materiale, care sprijina nevoile educatiei si cercetarii medicale. Acest angajament profund s-a reflectat in toate etapele colaborarii noastre, chiar daca proiectul a implicat doua tranzactii separate pentru doua cladiri distincte, cu proprietari diferiti. Munca a fost practic dubla, dar si satisfactia la fel. Echipa noastra a lucrat intens in ultimele luni pentru a oferi clientilor nostri locatiile potrivite pentru care era necesara si indeplinirea unei serii de criterii exigente, adaptate nevoilor unor cladiri de invatamant medical si de cercetare. Da, a fost un efort considerabil, dar nimic nu ne aduce mai multa implinire decat sa stim ca am putut sprijini un demers important in dezvoltarea si sustinerea educatiei si cercetarii medicale.”, declara Oana Popescu, Head of Residential in cadrul Crosspoint Real Estate (foto sus). 
 
“Procesul de identificare a unor cladiri adecvate pentru cercetare stiintifica si invatamant medical a reprezentat o provocare semnificativa, data fiind nevoia de spatiu modern si functional, precum si accesibilitatea strategica. Aceste doua achizitii subliniaza angajamentul Universitatii de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” in directia avansarii cercetarii medicale in Romania si Europa de Est. In acelasi timp, acestea furnizeaza si un mediu corespunzator cerintelor educationale actuale, prin promovarea unui invatamant superior de calitate ce pune accent pe formarea viitorilor profesionisti din domeniul medical”, adauga Simona Urse, Associate Director Office Agency in cadrul Crosspoint Real Estate.
 
O alta tranzactie importanta asistata de Crosspoint Real Estate, pe segmentul industrial, inregistrata anul trecut in Romania a fost vanzarea unitatii de productie a SFC Solutions Automotive, un producator important de profile de cauciuc pentru industria auto, catre WDP, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata spatiilor industriale si logistice din Romania. Tranzactia de tip sale-and-leaseback, evaluata la 10 milioane de euro, reprezinta una din cele doua tranzactii de investitii inregistrate in segmentul industrial in Romania in cursul anului 2023.  
“O astfel de tranzactie este cu adevarat o dovada a sustenabilitatii si maturitatii pietei industriale locale. Prin intermediul contractului sale-and-leaseback, antreprenorii si investitorii imobiliari pot exploata oportunitati semnificative, beneficiind de lichiditate si capital de investitii in schimbul unui venit din inchiriere pe termen lung”, declara Emilian Podaru MRICS, Head of Industrial & Logistics, Crosspoint Real Estate.
Crosspoint Real Estate a fost si consultant sell-side in procesul de vanzare a unui portofoliu de spatii comerciale catre un cumparator local privat.
 
“In pofida multiplelor provocari prin care a trecut piata imobiliara in 2023, nu pot decat sa fiu mandru de dedicarea si abordarea strategica a echipei Crosspoint, calitati care ne-au ajutat sa ocupam locul al treilea in topul agentiilor imobiliare in ceea ce priveste numarul tranzactiilor de investitii. Acest succes subliniaza capacitatea noastra de a ne adapta, prospera si de a oferi servicii de calitate, chiar si in circumstante imprevizibile si dinamice.”, mentioneaza Codrin Matei, Principal Partner al Crosspoint Real Estate. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
viarom
concelex
Ubitech
siniat
leviatan
MAKITA
Acvatot 2019
EDIT-Structural
rigips
noark
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
CDS
ness project

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander