Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Deloitte: Companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza cresterea veniturilor
Deloitte: Companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza cresterea veniturilor
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 19 Ian 2022 14:29
Reprezentantii companiilor din sectorul imobiliar comercial (spatii comerciale, centre de afaceri si birouri, spatii logistice) estimeaza, in proportie de 80%, o crestere a veniturilor in acest an comparativ cu 2021, iar 73% se asteapta la intensificarea tranzactiilor in domeniu in urmatoarele 12 luni, conform studiului global Deloitte 2022 Commercial Real Estate Outlook. Totodata, avand in vedere ca activitatea globala de fuziuni si achizitii a crescut cu aproximativ 85% in prima jumatate a lui 2021 fata de anul precedent, 40% dintre companiile participante la studiu sustin ca ar putea sa se implice in astfel de tranzactii in urmatoarele trimestre.
Conform studiului, perceptia privind evolutia veniturilor difera in functie de tipul de proprietate. Astfel, companiile care detin cladiri utilizate in economia digitala (centre de date, turnuri de comunicatii sau spatii industriale) estimeaza o crestere mai accelerata a veniturilor in acest an, comparativ cu cele din alte domenii. Insa si respondentii care detin cladiri de birouri, spatii comerciale sau activeaza in sectorul ospitalitatii sunt in oarecare masura optimisti cu privire la perspectivele pe termen scurt.
In aceste conditii, multe companii se concentreaza pe reamenajarea proprietatilor pentru a le putea folosi alternativ, in mai multe domenii, maximizandu-le astfel valoarea. Cu toate acestea, doar un sfert dintre ele isi majoreaza substantial investitiile in tehnologie pentru a-si consolida portofoliul si capacitatea de gestionare a activelor.
„Piata imobiliara, in general, este influentata de evolutiile din economie, iar sectorul comercial cu atat mai mult. In plus, intr-un mediu puternic inflationist, precum cel pe care il traversam acum, proprietatile imobiliare atrag fonduri in cautare de plasamente care sa asigure mentinerea valorii banilor in timp. Prin urmare, chiar daca piata chiriilor nu va avea o evolutie favorabila in termeni de randamente, investitorii vor cauta active a caror valoare sa nu fie erodata de inflatie, iar proprietatile imobiliare comerciale se pot incadra in aceasta categorie. In ceea ce priveste piata locala, dupa recordul din 2021 la tranzactiile cu terenuri, ne asteptam la o dezvoltare in consecinta a proiectelor imobiliare. Capitala continua sa concentreze cea mai mare parte a tranzactiilor imobiliare din Romania (67% dintre cele incheiate in primul semestru din 2021, avand ca obiect in special cladiri de birouri si hoteluri, potrivit datelor BNR), dar apetitul pentru alte regiuni ale tarii este evident”, a declarat Alexandra Smedoiu, Partener Servicii Fiscale, Deloitte Romania, Lider al Serviciilor de Consultanta pentru sectorul Imobiliar.
In privinta fortei de munca, organizatiile ar trebui sa continue sa investeasca in instrumente digitale pentru a sprijini munca la distanta si a atrage angajati cu aptitudini in zona de tehnologie, subliniaza studiul. Doua treimi dintre companiile participante spun ca intentioneaza sa isi continue activitatea in mod virtual, total sau partial, desi mai mult de jumatate considera ca, pe termen lung, munca la distanta ar avea un impact negativ asupra productivitatii. In schimb, aproximativ 60% sunt de parere ca flexibilitatea in privinta modului de lucru ar ajuta compania in competitia pentru angajati performanti.
O alta provocare la care companiile din domeniu trebuie sa raspunda in perioada urmatoare pentru a satisface asteptarile investitorilor, chiriasilor si angajatilor, este cea legata de ESG (aspecte de mediu, sociale, de guvernanta). In acelasi timp, 60% dintre respondenti cred ca initiativele ESG genereaza noi oportunitati de afaceri pentru organizatia lor si jumatate sustin ca acestea le ofera un avantaj competitiv.
Pe de alta parte, 80% din companiile participante spun ca nu au un sistem informatic modern, care sa poata incorpora cu usurinta tehnologiile emergente, aspect care le limiteaza progresul si capacitatea de a inova.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMRAWLPLUGTotalEnergiesABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
Acvatot 2019
DRS
Arduro
SIGM
viarom
konsent
leviatan
quadratum
concelex
BogArt
ness project
ELECTROGRUP
EDIT-Structural
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
CDS
CONCEPT STRUCTURE
rigips
noark
VEGO
MAKITA
Ubitech

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<