Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - GRAN VIA incepe proiecte rezidentiale de peste 100.000 mp in 2019
GRAN VIA incepe proiecte rezidentiale de peste 100.000 mp in 2019
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 19 Dec 2018 06:02
Dezvoltatorul cu capital spaniol Gran Via are in diverse etape de dezvoltare proiecte rezidentiale cu peste 1.000 de apartamente in Bucuresti, ce vor fi terminate si livrate pe piata in perioada mai - august 2019. Totodata, anul viitor a anuntat ca va demara noi proiecte rezidentiale cu o suprafata cumulata de cel putin 100.000 mp.
Astfel, in 2019 si in perspectiva, dezvoltatorul are in plan consolidarea pozitiei de investitor imobiliar strategic pe piata rezidentiala din Bucuresti, in contextul estimarilor de crestere din acest domeniu.
"Piata constructiilor ar trebui sa creasca in anii urmatori. Bineinteles, totul cu colaborarea Guvernului, prin atragerea de fonduri europene si prin investitii in infrastructura. Cum anii 2019 si 2020 reprezinta o perioada electorala, sansele sa se intample acest lucru scad, insa. In ceea ce priveste domeniul de real estate, sunt orase unde se va investi mai mult si altele unde, probabil, piata va stagna. Dar, in ansamblu, eu vad o crestere, nu foarte mare insa", a declarat Antoanela Comsa, directorul general al Gran Via Romania.
In continuare, piata de constructii din Romania se va confrunta cu lipsa fortei de munca, precum si cu efectele negative ale cresterii preturilor, atat cu personalul/ manopera, cat si cu materialele si energia. Un punct sensibil specific pietei rezidentiale va fi si cota TVA de 5% la vanzarile de apartamente. "Probabil piata se va bloca in vanzarea de garsoniere si apartamente cu doua camere. Cum moneda nationala se depreciaza, cei 100.000 de euro scad pe zi ce trece, astfel incat va fi destul de dificila achizitia unui apartament mai mare si a unui loc de parcare pentru suma de 450.000 lei + TVA. La nivel national se doreste si se incurajeaza cresterea natalitatii, context in care oamenii vor avea nevoie de mai mult spatiu. Cred ca ar trebui revizuita politica fiscala in acest sens", a explicat Antoanela Comsa.
O provocare pentru piata rezidentiala este reprezentata, potrivit managerului, de nivelul in crestere de informare a beneficiarilor, care isi cunosc mult mai bine dorintele si drepturile si sunt mult mai atenti la achizitiile imobiliare. De asemenea, o alta provocare pentru dezvoltatori este identificarea unui echilibru cost-vanzare pentru locuintele eficiente energetic, in contextul in care din 2020 toate cladirile noi trebuie sa aiba un consum energetic cat mai apropiat de zero.
***
In prezent, Gran Via are in dezvoltare ultima etapa a ansamblului Timisoara 58, ce va include 250 de apartamente pe fosta platforma industriala Frigocom din Capitala, proiectul Gran Via Park - cu un numar total de circa 900 de locuinte (din care circa 400 sunt finalizate) si Aviatiei Apartments, cu 293 de apartamente, aflat in constructie in zona de nord a Bucurestiului. In plus, Gran Via a demarat constructia primului proiect din provincie, in Constanta, unde vrea sa ridice peste 800 de apartamente. Din terenul de 6,5 hectare detinut in Constanta, o suprafata de aproximativ 1,8 ha a fost vanduta catre Kaufland. In prima etapa a proiectului vor fi construite 192 de apartamente, in urma unei investitii de circa 10 milioane de euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
theda mar
EDIT-Structural
CDS
strabag nivel 1
leviatan
ness project
quadratum
viarom
rigips
noark
Acvatot 2019
siniat
ERBASU CONSTRUCT
concelex
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander