Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - IMOTECA: Locuintele din Bucuresti au printre cele mai bune randamente din Europa
IMOTECA: Locuintele din Bucuresti au printre cele mai bune randamente din Europa
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 10 Oct 2019 10:32
Locuintele din Bucuresti au printre cele mai bune randamente din Europa, fiind un oras atractiv pentru investitorii straini. Municipiul se afla pe locul 3 din 17 capitale europene analizate, potrivit companiei de consultanta imobiliara Imoteca The Residential Experts. Podiumul este completat de Bruxelles si Sofia.
Conform consultantilor, randamentul unei locuinte se calculeaza pe baza pretului de achizitie si valoarea chiriei pentru aceeasi locuinta. Procentajul obtinut reprezinta randamentul din chirii pe care il are acea locuinta pe piata. Cu cat randamentul este mai mare, cu atat mai rentabila este investitia in locuinta.
"Bucurestiul este atractiv pentru cei care investesc in imobiliare, pentru ca ofera un randament bun, iar impozitul pentru chiriile aferente este destul de redus in Romania, deci povara fiscala a beneficiarului nu este atat de mare. Se fac achizitii cu scop de investitie atat in zona centrala, cat si la periferia orasului. Investitorii cauta sa aiba cele mai bune randamente la locuinta achizitionata. Pentru ca un randament din chirii bun pastreaza si valoarea locuintei sus, daca se doreste a fi vanduta in urmatorii ani", a explicat Rafaela Nebreda, manager al Imoteca The Residential Experts.
 
Locuintele "verzi" au cele mai bune randamente
Cel mai bun randament in Bucuresti il au apartamentele aflate mai departe de centru, dar si anumite proiecte boutique din centrul Capitalei, unde chiria depaseste cu mult media zonei. La un pret mediu pe metrul patrat de 1.000 de euro randamentul din chirii este de 5,09%, in timp ce pentru o locuinta din centru care are un pret de 1.762 de euro/ mp randamentul este de 4,65%. Potrivit specialistilor Imoteca, in general randamentele din chirii variaza de la 5% la 7%, dar sunt proiecte care au randamente chiar mai bune in functie de calitatea lucrarii, facilitati, proximitate sau alte beneficii aduse locatarilor.
De exemplu, un apartament de doua camere din proiectul LOFT green apartments are un randament de 7,05% la o investitie de 68.000 de euro (cu o chirie de 400 de euro lunar) la care se mai adauga, in plus, 1% din eficienta energetica a cladirii. Locuintele au o serie de beneficii pentru locatari deoarece folosesc pompe de caldura geotermice, sunt construite la standard de casa pasiva si nu au pierderi de caldura, iar toate aceste reduc cu 90% facturile lunare.
"Am gandit si construit un proiect care il ajuta pe proprietar sa recupereze investitia mult mai repede decat la un apartament standard, in cel mult 10 ani. Folosim tehnologii inovative care reduc atat consumul si de energie electrica, cat si consumul de energie termica", explica Gabriel Focseneanu, manager proiect LOFT green apartments.
Pentru o garsoniera de 45.000 de euro din noul proiect Hils Pallady Residence, aflat pe Bd. Theodor Pallady, randamentul este 7,5% la o chirie lunara de 280 de euro. Hils Pallady este un proiect mixt cu apartamente si spatii de birouri in imediata apropiere a metroului Anghel Saligny, vizavi de Ikea Pallady. Prima faza a proiectului va fi gata la sfarsitul anului 2020. Dezvoltatorul Edificia Star Construct va construi, in total, 12 blocuri a cate 11 etaje, unde vor fi 2.000 de apartamente cu una, doua si trei camere.
Ca exemplu de proiect boutique, in Odyssey Baneasa randamentul se va situa in jurul valorii de 5.5%, mult peste media zonei.
 
Sofia pe primul loc la randamentul din chirii pentru apartamentele de la periferie
In capitala Bulgariei, pretul pe metrul patrat al apartamentelor din centru si de la pariferie este la jumatate in comparatie cu pretul cerut in Bruxelles. Totusi, Sofia ocupa locul fruntas la randamentul din chirii pentru aprtamentele de la periferie, unde metrul patrat se vinde cu 977 de euro, iar randamentul este de 5,93%, cel mai mare dintre toate cele 17 capitale europene analizate. La Bruxelles, cel mai mare randament este cel al apartamentelor din centru, de 5,55%, pentru un cost pe metrul patrat de 3.208 euro.
La coada clasamentului, cu cele mai slabe randamente din chirii sunt Viena si Paris, unde procentele nu depasesc 3%.
***
Imoteca The Residential Experts este in prezent una dintre cele mai recunoscute companii de consultanta si intermediere in domeniul imobiliar cu un portofoliu de peste 30 de proiecte rezidentiale, cele mai multe fiind din segmentul fine living. Compania va fi prezenta la targul Imobiliarium din Baneasa, intre 11 si 13 octombrie, pentru a oferi clientilor consultanta si indrumare in alegerea viitoarei locuinte.
Pentru lista preturilor apartamentelor in cele 17 capitale analizate, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulelmas_1octCOVID-19AUTODESKALLPLAN
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
hilti
rigips
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere