Agenda Constructiilor
Joi, 04 Iunie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - L&W investeste 300 milioane de euro intr-un proiect de case verzi
L&W investeste 300 milioane de euro intr-un proiect de case verzi
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 13 Apr 2016 15:48
Dezvoltatorul belgian Liebrecht & wooD (L&W) a anuntat ca va investi circa 300 milioane de euro in constructia unui ansamblu de case verzi in localitatea Frumusani (judetul Calarasi, la circa 30 km de Bucuresti), proiectul urmand a se derula intr-o perioada de circa 10 ani, cu 15 faze de executie. Lucrarile la prima etapa, ce vizeaza constructia a 180 de case, ar putea incepe in primavara anului viitor. "In prezent, punem la punct infrastructura si planul de dezvoltare a proiectului. Inca nu am stabilit constructorul, dar am evaluat opt companii care s-ar putea ocupa de executia ansamblului. Investitia in prima faza este de circa 26 milioane de euro si va presupune ridicarea a 180 de case verzi", a declarat Sorin Ioan Blaga, directorul general al L&W.
Ansamblul, denumit Frumusani Residential Park, a fost anuntat pe piata inca din prima parte a anului trecut, cand dezvoltatorul avea in vedere constructia a circa 2.800 de case. Conceptul s-a mai modificat intre timp, proiectul tehnic urmand a fi definitivat in toamna acestui an. Planurile de arhitectura sunt elaborate de compania DMA Architecture and Interior Design (parte a grupului australian DMA Group Architects), de vanzarea locuintelor urmand a se ocupa Coldwell Banker.
 
Ansamblul din Frumusani - primul pe lista prioritatilor L&W
In prima parte a anului trecut, L&W a anuntat demararea lucrarilor la un alt mare proiect pe care il va dezvolta in Romania, respectiv la centrul comercial Cernica Park, investitie estimata la 110 milioane de euro. Pentru demararea proiectului, compania belgiana a inaugurat in 2015 un drum de acces catre autostrada A2, cu o lungime de 4 km si in valoare de 5 milioane de euro, pe care l-a finantat in intregime. Ulterior, odata cu schimbarea conducerii locale a grupului belgian, in urma careia Sorin Ioan Blaga a venit la conducerea firmei, s-au modificat si prioritatile companiei, Frumusani Residential Park intrand in atentia dezvoltatorului. "Nu renuntam la dezvoltarea de la Cernica, insa ne-am schimbat putin prioritatile si ne vom concentra pe constructia ansamblului din Frumusani. Inaugurarea drumului de acces de la Cernica ne ajuta si in cazul acestui proiect, deoarece va asigura o a doua cale de acces spre complexul rezidential. De asemenea, exista posibilitatea sa schimbam si proiectul Cernica Park, pentru a-l adapta noilor realitati ale pietei imobiliare si avem in vedere un proiect mixt, nu numai de retail", a mai spus directorul general al L&W.
***
Grupul L&W este activ de peste doua decenii pe pietele comerciale imobiliare din Polonia, Romania si Rusia, la nivel local compania fiind operationala din anul 2001, cand a dezvoltat complexul Militari Shopping Centre, in Bucuresti. Pana in prezent, dezvoltatorul a investit in Romania peste 200 milioane de euro.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelCOVID-19bluebeamC4E FORUMACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere