Agenda Constructiilor
Vineri, 04 Decembrie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - SVN: Aeroportul si autostrada Ploiesti-Brasov atrag alte mari investitii in Brasov
SVN: Aeroportul si autostrada Ploiesti-Brasov atrag alte mari investitii in Brasov
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 29 Sep 2020 13:54
Piata rezidentiala din Brasov a inregistrat rezultate bune in 2020, cu preturi si un numar total de tranzactii in usoara crestere fata de 2019, cand s-au inregistrat cele mai bune rezultate din istoria moderna a pietei de profil, potrivit unui raport realizat de catre compania de consultanta imobiliara SVN Romania.
Rezultatele inregistrate de sectorul rezidential din Brasov si imprejumi, oras care reprezinta una dintre principalele piete regionale rezidentiale din Romania, pot fi considerate cu atat mai pozitive cu cat piata a fost semnificativ afectata de cele doua luni de restrictii de circulatie din timpul Starii de Urgenta.
Cu toate acestea, numarul de tranzactii incheiate pe segmentul rezidential la nivel de judet in primele opt luni din 2020 a crescut foarte usor comparativ cu primele opt luni din 2019, cu 0,8%, potrivit datelor Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara.
Concomitent, preturile de tranzactionare ale locuintelor amplasate in Brasov, indiferent de segmentul de piata - nou si vechi - si anul de finalizare, s-au majorat usor in ultimele 12 luni, cu 2,1% conform datelor SVN Romania | Brasov, biroul local al SVN Romania.
Astfel, pretul mediu de tranzactionare a ajuns la 1.195 de euro pe metrul patrat util, indiferent de segment. Cele mai mici preturi de tranzactionare pe segmentul nou se inregistreaza in localitatile limitrofe, de aproximativ 850 de euro pe metrul patrat util, in timp ce in zonele Astra si Tractorul preturile ajung la 1.100 - 1.150 de euro pe metrul patrat util, cele mai mari preturi fiind in zona centrala, circa 1.400 de euro, si pe Calea Poienii, in medie 1.630 de euro pe metrul patrat util, potrivit datelor SVN Romania | Brasov.
”Gradele generale de absorbtie s-au mentinut ridicate si pe parcursul lui 2020, cu un nivel mediu de aproximativ 85% din locuinte vandute pana la predare. Piata rezidentiala din Brasov prezinta in continuare interes pentru investitori; chiar daca gradele de ocupare ale locuintelor administrate in regim hotelier s-a redus la sub jumatate fata de nivelul din 2019, randamentul anual potential care poate fi obtinut din inchiriere clasica este de circa 6%. Avem peste 25.000 de studenti iar Brasovul prezinta, poate, cel mai mai potential de crestere dintre toate pietele rezidentiale regionale din Romania, tinand cont de investitiile majore care se vor finaliza in viitor, de la noul aeroport la autostrada Ploiesti - Brasov”, afirma Razvan Calita, managing partner SVN Romania | Brasov.
Sectorul rezidential reprezinta de asemenea unul dintre principalele motoare ale economiei regionale, livrarile din interiorul orasului si principalele localitati limitrofe stabilizandu-se la un nivel de aproximativ 3.500 de noi locuinte anual.
Aproximativ 3.250 de locuinte ar urma sa fie predate in acest an in Brasov si in imprejurimi, in usoara scadere fata de nivelul inregistrat in 2019, involutie explicabila prin numarul tot mai redus de autorizatii primite in ultimii ani de catre investitori, in urma schimbarii cadrului legislativ.
Cea mai mare parte a a acestora, peste 80%, sunt amplasate in interiorul ariei administrative a orasului, in timp ce localitatile limitrofe Brasovului atrag finalizarea anuala a aproximativ 600 - 800 de locuinte, cele mai dezvoltate din acest punct de vedere fiind Ghimbav, Tarlungheni si Sanpetru.
Cea mai mare parte a ofertei noi din Brasov si imprejurimi poate fi incadrata pe segmentul mass market, caracterizat de amplasament in localitatile limitrofe sau in marile cartiere ale orasului, preturile de tranzactionare pe acest segment ajungand pana la 1.100 de euro pe metrul patrat util, potrivit datelor consultantului imobiliar SVN Romania | Brasov. Concomitent, aproximativ 32% din oferta noua din Brasov tinteste segmentul middle market, caracterizat printr-un amplasament mai favorabil, suprafete mai mari si preturi de tranzactionare care sunt in medie de 1.200 de euro pe metrul patrat util.
SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucatori activi pe piata de consultanta imobiliara din Romania si liderul detasat al segmentului rezidential. Compania are si doua birouri regionale, in Brasov si Cluj - Napoca si este si unul din principalii jucatori pe piata de property management (SVN Romania | Property Management & REO Services) si pe segmentul finantarilor (SVN Romania | Credit & Financial Solutions). SVN International Corp. are peste 200 de birouri in opt tari si regiuni, in care activeaza peste 1.600 de consultanti imobiliari si personal administrativ.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulCOVID-19elmas_1octALLBIMAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
hilti

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere