MDLPA a dublat numarul de experti si verificatori de instalatii electrice |
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 29 Iul 2022 14:44 |
1.211 noi drepturi de practica pentru experti si verificatori de proiecte au fost acordate dupa cele doua sesiuni de examene organizate de Ministerul Dezvoltarii, in lunile decembrie 2021 si iulie 2022, anunta ministrul Cseke Attila, care adauga: acestea se alatura celor 3.256 de drepturi de practica existente anterior in domeniul calitatii in constructii.
Doar in sesiunea din luna iulie, au fost obtinute 512 noi drepturi de practica, in urma publicarii rezultatelor obtinute de catre candidatii care au sustinut examenele de atestare tehnico-profesionala, anunta ministrul dezvoltarii, Cseke Attila: ”au fost obtinute 420 de drepturi de practica in profesia de verificator de proiecte si 92 in profesia de expert tehnic.”
Daca, pana acum, in baza de date a MDLPA, erau inregistrate 136 de drepturi de practica in instalatii electrice, in urma examenelor din aceasta luna, avem in total 240 de drepturi de practica (un numar aproape dublu fata de cati erau pana acum), a precizat ministrul.
Astfel, numarul total al drepturilor de practica pentru verificatori de proiecte in toate specialitatile va creste de la 2.886 (cati erau pana la organizarea sesiunii din iulie) la 3.306, iar cel al drepturilor de practica pentru experti tehnici creste de la 1.026 la 1.118.
Examenele au fost organizate cu sprijinul facultatilor de profil din Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi si Timisoara, care au asigurat spatiile necesare desfasurarii sustinerii examenelor si au desemnat cate cinci membri pentru fiecare comisie regionala de examinare. De asemenea, la solicitarea Ministerului Dezvoltarii, a raspuns si Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, desemnand personal pentru activitatile administrative.
Procesul administrativ a fost considerabil imbunatatit, ca urmare a implementarii unui sistem electronic de inscriere, care a permis, pe de o parte, comunicarea in timp real cu candidatii si, pe de alta parte, reducerea timpilor necesari pentru centralizarea si publicarea informatiilor privind inscrierea candidatilor, repartizarea acestora in centrele regionale de examinare, definirea nevoilor privind spatiile. ”A fost prima sesiune organizata fara a utiliza drept instrument dosarul cu sina”, a precizat ministrul dezvoltarii.
|