Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - 6 miliarde de euro fonduri europene pentru digitalizare IMM-uri, pana in 2027
6 miliarde de euro fonduri europene pentru digitalizare IMM-uri, pana in 2027
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 09 Mar 2020 11:00
Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest organizeaza un nou atelier de descoperire antreprenoriala la Timisoara, tema propusa pentru evenimentul care va avea loc in data de 13 martie 2020 fiind „Digitalizare, Industrializare, Industry 4.0 in Regiunea Vest”.
Romania va beneficia de aproximativ 6 miliarde de euro - fonduri europene, in perioada 2021-2027, prin obiectivul de politica 1 - „O Europa mai inteligenta, prin inovare, digitalizare, transformare economica si sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii”, pentru cercetare, inovare si digitalizare.
De asemenea, prin „Strategia privind datele” si „Strategia privind inteligenta artificiala”, Comisia Europeana si-a expus viziunea cu privire la solutiile digitale in interesul cetatenilor si o societate care ofera noi oportunitati intreprinderilor si incurajeaza dezvoltarea unor tehnologii fiabile.
In acest context are loc noul atelier de descoperire antreprenoriala organizat de ADR Vest, vineri, 13 martie 2020, cu incepere de la ora 14:00, la Hotel NH Timisoara (Sala Madrid), str. J. H. Pestalozzi nr. 1A.
Vom discuta despre tendintele in domeniu la nivel european si influenta lor asupra Regiunii Vest:
- Adoptarea graduala a tehnologiilor specifice Industry 4.0: Big Data, AI (inteligenta artificiala) sau IoT (Internet of Things), AR/ VR (realitate augmentata/ virtuala), blockchain (motoare de blocuri tranzactionale);
- Aplicabilitatea instrumentelor digitale de ultima generatie in economie;
- Conceptul de „Smart factory” si reindustrializare;
- Noi modele de afaceri, regandirea organizatiilor si proceselor, dezvoltarea de noi profesii, specifice fabricilor inteligente;
- Cresterea nivelului de digitalizare economica si pentru cetateni (e-guvernarea);
Scopul intalnirii este sa intelegem provocarile si oportunitatile regionale din domeniu, in vederea actualizarii Strategiei Regionale de Specializare Inteligenta a Regiunii Vest (RIS3), pentru trasarea prioritatilor de dezvoltare antreprenoriala in domeniile selectate, precum si conturarea unui portofoliu regional de proiecte.
In egala masura, se va discuta despre noul hub de inovare digitala care va functiona in Regiunea Vest - conceptul Digital Innovation Hubs (DIH) si initiativa DIHelp (Digital Innovation Hub Enhanced-Learning Programme) a Comisiei Europene.
Avand in vedere potentialul de specializare inteligenta pe care il are acest domeniu la nivelul Regiunii Vest, persoanele/ organizatiile/ institutiile care considera ca pot contribui activ la demersul initiat de ADR Vest sunt rugate sa confirme participarea la eveniment pana cel tarziu in data de 10 martie 2020.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
Ubitech
Acvatot 2019
MAKITA
strabag nivel 1
ness project
siniat
concelex
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
rigips
viarom
CDS
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
quadratum
noark

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander