Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ALFA Software: Beneficiile unui sistem ERP in productie in contextul pandemiei
ALFA Software: Beneficiile unui sistem ERP in productie in contextul pandemiei
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 01 Iul 2020 09:43
In mijlocul unei crize globale in domeniul sanatatii, pandemia de coronavirus introduce o schimbare drastica a modului in care multiple industrii vor functiona in viitor. Pentru multe firme noua realitate a insemnat asumarea muncii de acasa pentru personal si utilizarea pe scara larga a instrumentelor de teleconferinta, in detrimentul intalnirilor fata in fata.
Cu toate acestea, situatia este diferita pentru producatori. In ciuda investitiilor in automatizare care au redus nevoia de personal pe liniile de asamblare, acestia trebuie sa asigure disponibilitatea materiilor prime, arata o analiza Alfa Software, furnizorul solutiei pentru companii Asis ERP.
"Indiferent daca vorbim de cresterea productiei de dezinfectant de maini sau de mutarea focusului pe articole care vor ajuta consumatorii in contextul pandemiei, producatorii sunt nevoiti acum sa foloseasca mai putine resurse pentru a produce mai eficient. Fabricile functioneaza acum cu personal redus pentru a duce la minimum potentiala expunere la virus, iar managerii au nevoie de modalitati mai eficiente de a mentine vizibilitatea proceselor. Toate aceste aspecte cresc potentialul implementarii mai multor instrumente de automatizare in industrie", arata reprezentantii Alfa Software.
 
Cel mai mult este afectat lantul de aprovizionare
Conform ultimelor cercetari cu privire la disruptiile provocate de epidemia de Covid-19, cel mai mare blocaj in obtinerea produselor il constituie lantul de aprovizionare. Astfel, potrivit ABI Research, impactul coronavirusului este global si imprevizibil. Socul pe care il provoaca la nivelul lantului de aprovizionare va reduce substantial veniturile din industria de productie mondiala, prognozate a fi de 15 trilioane de dolari inainte de pandemie.
Astfel, virusul va avea atat ramificari pe termen scurt, cat si pe termen lung pentru producatori. Initial, business-urile din aceasta industrie vor cauta sa asigure aprovizionarea si sa obtina informatii relevante despre eventualele constrangeri viitoare referitoare la aceasta, precum si in legatura cu colaborarile cu furnizorii. Pentru a diminua riscurile, producatorii sunt nevoiti nu doar sa evite obtinerea materiilor prime de la un singur furnizor, ci si sa utilizeze furnizori dintr-o singura locatie.
In consecinta, ABI Research arata ca impactul Covid-19 asupra lantului de aprovizionare va stimula investitiile companiilor din domeniul productiei in sisteme ERP inteligente, ele avand potentialul de a ajunge 14 miliarde de dolari in 2024. Chiar daca multiple software-uri includ module pentru managementul stocurilor si aprovizionarii, multe business-uri vor apela la specialisti si sisteme personalizate.
"Asigurarea functionarii eficiente a proceselor trebuie sa aiba la baza o solutie care sa asigure mai mult decat un simplu sistem de inregistrare. Ea trebuie sa ofere instrumente pentru realizarea analizelor de risc si a simularilor, care sa permita producatorilor sa se pregateasca pentru schimbarile in lantul de aprovizionare", mai precizeaza specialistii in tehnologie.
Companiile din industria productiei utilizeaza in prezent doua lanturi de aprovizionare: fizic, format din toate produsele efective si digital, care inglobeaza toate informatiile. Sincronizarea acestora cu procesele de fabricatie, distributie si achizitie va permite companiilor sa functioneaza pe baze flexibile si agile.
"Chiar daca toti ochii sunt indreptati acum spre automatizare si spre aplicatiile industriale ale Internetului Lucrurilor, aceste aspecte devin irelevante in contextul inexistentei unui flux constant de aprovizionare. Covid-19 demonstreaza astfel ca producatorii trebuie sa ia in considerare atat fabricarea in sine, cat si capacitatile furnizorilor acestora", explica reprezentantii Alfa Software.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiTotalEnergiesABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
EDIT-Structural
leviatan
VEGO
Ubitech
noark
ELECTROGRUP
strabag nivel 1
quadratum
concelex
SSAB
GEWISS
SIGM
theda mar
BogArt
DRS
MAKITA
EURO BUILD
CONCEPT STRUCTURE
CDS
AED
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
rigips
konsent

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<