Agenda Constructiilor
Marti, 07 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Alfa Software: Sistemele ERP contribuie la cresterea productivitatii companiilor
Alfa Software: Sistemele ERP contribuie la cresterea productivitatii companiilor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 03 Nov 2021 12:26
Solutiile ERP sunt in prezent o componenta fundamentala a companiilor bine organizate. Un astfel de software contribuie la eficientizarea si transformarea generala a modului de desfasurare a activitatii, aducand cu sine mai multe avantaje, cel de baza fiind cresterea profitului.
Inainte de implementarea unui sistem ERP integrat, fiecare departament al unui business este nevoit sa utilizeze o aplicatie software separata, care nu este conectata cu orice alt sistem. Natura lor izolata a dus la imposibilitatea sincronizarii proceselor dintre departamente, la lipsa unei planificari si, in consecinta, la niveluri scazute de productivitate, performanta si viteza. In continuare, acest context a determinat aparitia unor probleme precum pierderea si duplicarea datelor, lipsa sincronizarii, intelegerea incompleta a proceselor de functionare si luarea unor decizii neproductive.
Comparativ, instalarea unui astfel de sistem imbunatateste randamentul angajatilor si a managerilor unei companii. Gestionand procese de back-end, ERP-ul le permite acestora din urma sa se concentreze asupra strategiilor si sarcinilor organizatorice. Astfel apare si o crestere a productivitatii prin care sunt reduse costurile, este imbunatatita performanta sistemului, este dezvoltata toleranta la erori si sunt eliminate pierderile de timp semnificative.
In acest fel, business-urile care utilizeaza un sistem ERP detin un numar de avantaje concrete. Printre acestea se numara:
 
1. Imbunatatirea calitatii muncii si cresterea eficientei angajatilor
Companiile care folosesc o solutie ERP inregistreaza o productivitate mai mare a angajatilor, generand in medie o crestere a profitului anual per angajat de aproximativ 1050€, conform unui studiu International Data Corporation. Mai mult decat atat, capacitatile analitice ale unui astfel de software duc la o atenuare a riscului erorilor si permit asumarea unor decizii eficiente, reducand astfel costurile operationale anuale cu pana la 155€/angajat.
De asemenea, un ERP ajuta si la simplificarea operatiunilor de training si urmarire a resurselor umane, ce poate avea un impact pozitiv asupra proceselor de afaceri.
 
2. Scaderea timpului de productie si automatizarea proceselor
Activitatile desfasurate in cadrul unei companii devin din ce in ce mai complexe, necesitand implicarea unui numar ridicat de departamente, care sa actioneze unitar. Crearea unei colaborari intre departamente si asigurarea executiei fluxului de lucru poate fi foarte dificila in lipsa unui sistem ERP. Acesta din urma ajuta organizatiile sa isi eficientizeze si automatizeze procesele in urmatoarele moduri:
- Eliminarea erorilor de introducere a datelor. Odata ce informatiile au fost introduse in sistem, ERP-ul le actualizeaza automat, asigurand accesul angajatilor la acestea in timp real, printr-o simpla apasare a unui buton.
- Imbunatatirea fluxurilor de lucru. Prin implementarea unui ERP, companiile pot sa-si creasca randamentul, datorita standardizarii pasilor de lucru in cazul tuturor activitatilor. Mai mult, rata activitatilor neplanificate poate fi redusa cu pana la 98%.
- Usurarea colaborarii cu furnizorii, clientii si angajatii de la distanta. Caracterul digital al unui software ERP ofera intreprinderilor posibilitatea de a se conecta rapid cu partenerii de afaceri. Fiecare persoana care face parte din staff-ul companiei poate accesa sistemul, oricand si din orice locatie, setarea nivelului de acces putandu-se realiza cu usurinta.
- Oferirea periodica a directiilor de business. Intreprinderile care asigura angajatilor un acces facil la informatii le ofera celor din urma posibilitatea de a identifica rapid atat erorile de productie, cat si zonele de crestere a calitatii. Ei pot sa documenteze cu usurinta etapele si procesele de lucru, pentru a forma directiile pe baza carora alti angajati pot sa-si desfasoare activitatea cu usurinta.
 
3. Facilitarea construirii planurilor de management strategic
Planificarea resurselor este unul dintre pasii fundamentali in obtinerea succesului organizatiei, iar un sistem ERP are in vedere tocmai aceasta directie. Mai mult decat atat, el contribuie la identificarea utilizarii optime a resurselor existente, ceea ce conduce direct la o productivitate ridicata.
Un proces bine planificat constituie intotdeauna baza unei organizari strategice eficiente, iar acesta poate fi obtinut prin implementarea corecta a unui ERP.
 
Articol realizat de specialistii de la Alfa Software, furnizor de solutii ERP pentru companii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
rigips
theda mar
CDS
EDIT-Structural
viarom
leviatan
concelex
ness project
siniat
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Ubitech
Acvatot 2019
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander