ANIS: Adobe, Bitdefender, Endava si Zitec intre castigatorii premiilor IT 2020 |
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 19 Feb 2020 10:14 |
ANIS, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii, a organizat miercuri, 12 februarie, a sasea editie a Galei ANIS, eveniment in cadrul caruia au fost premiate cele mai importante companii si proiecte care s-au remarcat pe parcursul anului trecut. La aceasta editie au fost inscrie 74 de proiecte din partea a peste 50 de companii.
„De peste 20 de ani, ANIS reprezinta interesele companiilor din industria tech romaneasca, alaturi de care am reusit sa conturam un domeniu ce astazi a devenit o forta a economiei nationale. In continuare mizam pe educatie si inovatie ca piloni strategici de dezvoltare a noastra ca natiune si sustinem initiative ce isi aduc aportul la digitalizarea Romaniei. Suntem mandri sa premiem si in acest an campionii in domeniu, dar mai ales sa felicitam toate companiile de tehnologie pentru activitatile desfasurate in 2019 si sa le uram mult succes in viitor”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.
Castigatorii Premiilor ANIS 2020
Compania anului a fost desemnata Zitec, un nume important pe piata IT & Digital Marketing din Romania, specializata in dezvoltarea de solutii de afaceri, servicii si produse tehnologice personalizate. In 2019, Zitec a implementat doua proiecte nationale de transformare digitala: Regista - un software online de gestionare a documentelor online, utilizat in 400 de primarii din 40 de judete din Romania si Atelierul Digital - un program national de educatie privind transformarea digitala, dezvoltat in parteneriat cu Google si dedicat celor 7.000 de proprietari de intreprinderi mici si mijlocii din intreaga tara.
Finalistii acestei categorii au fost Adobe si DocProcess, iar aplicatii pentru Compania Anului au venit si din partea 2Checkout, AB4 Systems, DB Global Technology, Druid, Endava, Huawei, Telekom, Tremend si TypingDNA.
Startup-ul anului este Deepstash, aplicatie de tip self-improvement care le permite utilizatorilor sa-si salveze notitele dintr-o varietate de surse online si domenii: managementul timpului, comunicare, leadership. Deepstash a dezvoltat un mod de auto-organizare, unde utilizatorii isi pot crea biblioteci personalizate de idei pe care le pot accesa oricand.
Finalistii acestei categorii au fost Planable, Medicai si TypingDNA, iar aplicatii pentru Startup-ul anului au venit si din partea Bookvitals, Druid, HappyRecruiter, Medicai, InnerTrends, KinderPedia, Machinations, MorphL, Plant an App, Sypher si Tokinomo.
Bitdefender a castigat premiul pentru Programul Educational al anului pentru sustinerea constanta a programului Stagii pe bune. Implementat incepand cu anul 2005 de Asociatia „Studenti si Profesionisti IT&C”, programul isi propune plasarea studentilor facultatilor cu profil IT in stagii de practica, desfasurate pe perioada verii. In 2019, au fost oferite 420 de programe de internship, la care au participat 2650 de studenti.
Finalistii acestei categorii au fost Crystal System si Fundatia Orange, iar aplicatii pentru Programul Educational al anului au venit si din partea Fundatiei eMag, DB Global Technology, E-Civis, Essensys, GDG Craiova, How to Web, Kaspersky, Soc Gen, Uniapply, Upper School si Telekom.
Premiul pentru Produsul software al anului merge catre echipa TypingDNA, o companie de cybersecurity ce a dezvoltat algoritmi si tehnologii proprii de inteligenta artificiala pentru autentificarea utilizatorilor in functie de modul in care acestia tasteaza.
Factorul inovator al TypingDNA este dat de rata ridicata de precizie, de circa 99,9%, iar tehnologia dezvoltata functioneaza pe dispozitive mobile si desktop si poate fi integrata pe orice platforma software disponibila. Un alt diferentiator semnificativ este numarul scazut al etapelor necesare pentru autentificare, in doar doi pasi asigurandu-se o precizie ridicata.
Finalistii acestei categorii au fost Bento si Druid, iar aplicatii pentru Produsul software al anului au venit si din partea AB4 Systems, Adobe, Allevo, BITHAT, Connections Consult, MetroSystems, OveIT, Softlead, Spearhead, Sypher, Waters si Zitec.
Platforma Pollinate, realizata de compania Endava, a castigat premiul pentru solutia de outsourcing software a anului. In calitate de partener al companiei britanice Pollinate, echipa Endava a dezvoltat in doar 12 luni o solutie digitala de servicii bancare de ultima generatie, care permite bancilor sa-si eficientizeze serviciile, respectiv sa le faciliteze comerciantilor acestora cele mai bune experiente de utilizare, intr-un interval de timp foarte ambitios. Platforma este non-invaziva si se poate integra in orice sistem bancar, la nivel mondial.
Finalistii acestei categorii au fost Softelligence si Zitec, iar aplicatii pentru Proiectul de outsourcing software al anului au venit si din partea AB4 Systems, Computaris si Essensys .
Qubiz este castigatorul premiului Proiectul R&D al anului. Compania, furnizor de servicii de dezvoltare software si consultanta end-to-end, a convins juriul printr-un program bazat pe Inteligenta Artificiala dezvoltat pentru un furnizor global de servicii media care identifica si elimina automat pauzele de publicitate din emisiunile TV inregistrate, astfel incat acestea sa poata fi ulterior incarcate mai rapid online.
Finalistii acestei categorii au fost Adobe Cross si Druid, iar aplicatii pentru Proiectul de R&D al anului au venit si din partea Medicai.
Proiectul CSR al anului a fost castigat de Adobe Systems Romania, companie pentru care sustenabilitatea si impactul social reprezinta o parte esentiala a culturii organizationale. In 2019, Adobe a donat peste 61.000 de dolari catre diverse cauze, peste 400 de angajati ai companiei au facut voluntariat, ajutand 30 de ONG-uri din Romania. De asemenea, anul trecut, peste 200.000 de dolari au fost donati din fondul Adobe Employee Community Fund catre 10 proiecte locale.
Finalistii acestei categorii au fost Yonders si Waters, iar aplicatii pentru Proiectul CSR al anului au venit si din partea Arxia, DB Global Technology si Zitec.
Clientul anului este UNICEF Romania, pentru care AB4 Systems a dezvoltat primul sistem de monitorizare si evaluare in timp real, denumit Aurora, care permite lucratorilor sociali sa identifice copiii vulnerabili si sa le ofere un pachet minim de servicii sociale pentru a-si imbunatati situatia. Programul Aurora a fost lansat deja in 400 de comunitati din Romania, avand in plan extinderea la toate cele 2800 de comunitati in nevoie.
Finalistii acestei categorii au fost AB4 Systems si Zitec.
Membrul ANIS al anului a fost desemnat Softbinator Technologies (cunoscut anterior sub denumirea Cornerstone Technologies). Compania s-a remarcat prin suportul activ in proiectele asociatiei in 2019 - programul Bursele ANIS, realizarea studiului Software & IT Services in Romania - si a pus la dispozitia asociatiei resurse de programare web.
Membrii juriului care au desemnat castigatorii celei de a sasea editii a Galei ANIS sunt: Teodor Blidarus - Presedinte ANIS, Ionut Bonoiu - Redactor-sef al Forbes Romania, Mirela Gavra - Fondator The Diplomat, Radu Motoc - Vice-Presedinte Executiv Asociatia Techsoup, Varujan Pambuccian - Deputat in Parlamentul Romaniei, Razvan Rughinis - Prodecan al Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti si Co-Fondator Innovation Labs si Dragos Stanca - Fondator UPGRADE 100.
Premiile de Excelenta ale Industriei IT si Gala ANIS 2020 au fost sustinute de partenerii strategici: bpv Grigorescu Stefanescu, Colliers International Romania, Up Romania, dar si publicatiile si organizatiile: Bursa, Cariere, Codecamp, FabLab Iasi, Future Banking, How to Web, HR Manager, PIN Magazine, Softlead, Tech Hub, Today Software Magazine.
|