Agenda Constructiilor
Joi, 26 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ESET: Costul mediu al unei brese de date s-a situat la 4,24 milioane USD in 2021
ESET: Costul mediu al unei brese de date s-a situat la 4,24 milioane USD in 2021
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 03 Mai 2022 10:40
Costul mediu al unui incident de tip bresa de date, inregistrat la nivel global, a fost de 4,24 milioane de dolari, in 2021, in crestere cu 10% fata de anul anterior, reiese din Raportul IBM Cost of a Data Breach Report 2021, citat de blogul companiei de securitate cibernetica, Eset.
Conform specialistilor, suma acopera cheltuielile tehnice, legale si de reglementare cauzate de atacuri malware pentru cele 537 de companii analizate in studiu.
"O astfel de suma este infinit mai mare decat investitia pe care companiile ar putea sa o faca pentru a evita situatii similare. Urmand pasii simpli, enumerati mai sus, securitatea companiei dvs. va fi la un nivel inalt, dar ramaneti permanent vigilenti pentru noi atacuri. Daca un atac reuseste totusi sa va afecteze vreodata infrastructura este de preferat sa aveti proceduri clare, prestabilite, de raspuns la incident, deoarece amenintarile se pot manifesta in diferite marimi si forme. Retineti ca datele clientilor sunt la fel de valoroase atat pentru dvs. cat si pentru atacatori. Ei le pot folosi in scopuri ilicite, le pot distribui online pentru a deteriora credibilitatea companiei dvs. sau le pot fura pentru a va santaja sa platiti o rascumparare. De asemenea, informatiile la care au atacatorii acces pot fi sterse pur si simplu, fara niciun motiv aparent, afectand serios afacerea", noteaza expertii Eset.
Acestia avertizeaza asupra faptului ca se anunta perioade dificile din punct de vedere al securitatii cibernetice, iar "proprietarii de afaceri se confrunta cu amenintari suplimentare ce pana de curand nu faceau parte din lista de riscuri probabile sau posibile".
In acest sens, se recomanda, printre altele, utilizarea de parole puternice, precum si informarea angajatilor ca inteleg necesitatea respectarii politicilor de securitate.
"Cum o mare parte din focusul media este indreptat spre incalcari de securitate cu adevarat mari, multi proprietari de afaceri mici traiesc iluzia ca sunt in siguranta. Un lucru cat se poate de departe de adevar. In zilele noastre, nicio companie nu este prea mica pentru a fi vizata de infractori sau ferita de a deveni dauna colaterala in atacurile care vizeaza alte tinte bine cunoscute. Se poate observa ca, din ce in ce mai des, companiile sunt victime ale atacurilor desfasurate la scara larga, fara discriminari de marime, cu scopul de a obtine o recompensa de oriunde va fi posibil. IMM-urile sunt cunoscute ca fiind deseori punctul slab favorit al infractorilor cibernetici, avand mai multe active si bani decat consumatorii casnici, dar o protectie cibernetica mai putin sofisticata decat organizatiile sau companiile mari. Indiferent de dimensiunea si stadiul lor de pregatire, companiile ar trebui sa isi evalueze in mod regulat capacitatile de raspuns la incidente, cu atat mai mult in perioadele de risc crescut", apreciaza sursa citata.
Un raport al Bancii Mondiale, publicat in 2020, evidentia faptul ca IMM-urile joaca un rol esential in majoritatea economiilor indiferent de stat, reprezentand 90% din intreprinderile din intreaga lume si ocupand peste 50% din forta de munca.
Eset a fost fondata in anul 1992 in Bratislava (Slovacia) si se situeaza in topul companiilor care ofera servicii de detectie si analiza a continutul malware, fiind prezenta in peste 180 de tari.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAMTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
GEWISS
konsent
BogArt
rigips
DRS
AED
EDIT-Structural
leviatan
noark
CDS
Ubitech
EURO BUILD
SIGM
SSAB
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
concelex
Acvatot 2019
strabag nivel 1
VEGO
Arduro
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
ELECTROGRUP

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<