Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Iulie 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - FACTORY 4.0: Futorologul Gerd Leonhard va vorbi despre roboti si industria viitorului
FACTORY 4.0: Futorologul Gerd Leonhard va vorbi despre roboti si industria viitorului
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 19 Feb 2020 07:55
Celebrul futurolog Gerd Leonhard, CEO al The Futures Agency si unul dintre cei mai cunoscuti si influenti autori si speakeri din sectoarele tehnologiei, telecom, marketing & media, vine in Romania sa vorbeasca despre cum va arata economia viitorului.
Gerd Leonhard, o personalitate recunoscuta la nivel mondial pentru viziunea si proiectele sale legate de economia viitorului, prezentate in cadrul celor peste 1.700 de evenimente organizate, din 2004 si pana in prezent, in peste 60 de tari din intreaga lume, va fi principalul invitat al conferintei Factory 4.0, eveniment care va avea loc pe 12 mai 2020, la Face Convention Center din Bucuresti.
CEO-ul The Futures Agency va vorbi, la Bucuresti, in fata a peste 800 de oameni de afaceri, experti in tehnologie si Industry 4.0, manageri si angajati ai unor companii interesate de inovatie si tehnologie, despre modul in care noile tehnologii vor revolutiona economia si societatea, despre noile competente digitale pe care oamenii, indiferent ca sunt patroni sau angajati, vor trebui sa si le insuseasca in viitorul apropiat pentru a ramane competitivi intr-o lume in care schimbarile fundamentale aduse de robotica si noile tehnologii, precum 5G, sunt pe cale sa se produca. 
Pe lista partenerilor lui Gerd Leonhard se afla cateva dintre cele mai importante companii la nivel international, precum Google, Sony, UBS, Mastercard, Unilever, Lloyds Bank, WWF, Nokia, The Guardian, Telkom Indonesia, Siemens etc.
 
Alaturi de Gerd Leonhard, pe scena de la Face Convention Center se va afla si Lorena Ionita, Deputy Head of Unit al Comisiei Europene, care va prezenta detalii concrete despre noua strategie UE pentru industrie si despre oportunitatile pe care firmele romanesti le pot accesa din fonduri europene.
"Progresele inregistrate in inteligenta artificiala, IoT, robotica, automatizare, biotehnologie si tehnologia 3D vor aduce transformari majore in toate industriile europene. Viitorul model industrial european, dezvoltat pana in 2030, va conecta cu succes progresele economice cu provocarile majore de mediu si cele sociale", se precizeaza in noua strategie UE privind Politica Industriala 2030, ale carei coordonate esentiale pentru mediul de business romanesc vor fi detaliate in cadrul Factory 4.0.
 
In cadrul conferintei va fi prezent si cunoscutul inventator si antreprenor roman Cornel Amariei, prezentat de Junior Chamber International (JCI) drept unul dintre cei mai remarcabili 10 tineri din lume si inclus de revista Forbes din SUA in top 10 - cei mai influenti tineri cu varsta sub 30 de ani din Europa.
Autor a peste 50 de inventii in ultimii 5 ani, fondatorul Lumen va vorbi, printre altele, despre cum sa gandim pentru viitor, despre modul in care inovatia, noile tehnologii vor schimba lumea in care traim.
 
In cadrul evenimentului, prezentat de cunoscutul jurnalist George Buhnici, vor prezenta informatii esentiale despre proiectele de digitalizare, de la automatizare si Big Data & Analytics, la Integrarea sistemelor, Simularea realitatii, Internet of things, Securitatea Cibernetica, Servicii Cloud, Print 3D si Realitatea Augumentata o serie de experti de la cele mai importante companii care promoveaza Industry 4.0, precum Krause Hans Michael (Market and Product Management PLC Responsible BOSCH), Markus Jahn  (Director of Sales Operations & International Sales EPLAN), Volker Sch├╝tz (Tehnical Manager Industry 4.0 IFM Electronic), Radu Costan (Market Development Manager Accenture), Daniel Rusen (Marketing and Operations Director Microsoft Romania), Adrian Sandu (Secretar general si membru board ACAROM), Norbert Sebesi (Sales Manager Kuka), Laurentiu Nae (Co-Founder Digital Twin), Catalin Lepinzean (Business Development Manager Phoenix Contact) si Marius Haratau (General Manager Academia Industriala). 
 
In cadrul conferintei si workshop-urilor dedicate, vor fi abordate teme precum "Technology vs. Humanity - The Future is already here", "Industry 4.0 needs a complete automation solution", "Realizarea potentialului prin digitalizarea productiei", "The new EU industrial strategy", "Antreprenoriat si Industry 4.0", "Integrated Value Chain", "The future of cyber security and automation" si "Industry 4.0: oameni, procese si tehnologii". 
 
"Economia romaneasca se afla in pragul unor schimbari semnificative, determinate de a patra revolutie industriala, Industry 4.0. Implementarea robotizarii, automatizarea proceselor, optimizarea fluxurilor de productie cu ajutorul software-urilor dedicate si AI, pregatirea angajatilor in domeniul noilor tehnologii -  sunt elemente care vor face tot mai mult diferenta la capitolul competitivitate in viitor. Factory 4.0 va aduce in acelasi loc furnizorii de tehnologie, companiile interesate si forta de munca, intr-o dezbatere maraton, cu exemple concrete si oportunitati de colaborare. Asa cum preconizeaza si Strategia UE privind Industria 2030, economia romaneasca, investitorii trebuie sa se focuseze pe noile tehnologii, pentru a nu rata cursa globala pentru competitivitate", a declarat Marius Haratau, managerul Academia Industriala.
 
Conferinta Factory 4.0 este organizata de Best Smart Digital, compania care dezvolta proiectul "Academia Industriala" in Romania.
Academia Industriala a dezvoltat, pana in prezent, peste 25 de workshop-uri si conferinte "Factory 4.0" in Bucuresti si in principalele orase din tara, la care au participat peste 1.000 de angajati de la peste 580 de companii din toate sectoarele economice, interesati de training-uri si cursuri de pregatire in domeniu proiectelor de digitalizare.
Pentru mai multe informatii privind evenimentul Factory 4.0 din 12 mai 2020, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADbluebeamVideoConfAC-iulTeraSteelCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
elmas 2017
ssab ag antrepriza generala
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere