Agenda Constructiilor
Marti, 18 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Globall Design Online investeste in digitalizarea livrarilor de materiale de constructii
Globall Design Online investeste in digitalizarea livrarilor de materiale de constructii
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 17 Oct 2022 12:08
Sectorul constructiilor este responsabil pentru o treime din deseurile produse la nivel global si pentru aproximativ 40% din emisiile de dioxid de carbon. Iar o parte semnificativa a emisiilor este produsa de transportul materialelor de constructii de la producator in depozite si apoi pe santiere. Globall Design Online, operatorul platformei de ecommerce Globall.ro, specializata in comercializarea materialelor de constructii grele, precum dale si pavaje, a implementat un proiect ce are ca scop reducerea semnificativa a poluarii in acest domeniu.
Compania va investi in urmatoarele 6 luni aproximativ 100.000 de euro pentru digitalizarea operatiunilor, fapt ce va duce la automatizarea transportului materialelor de constructie din fabrici direct pe santier si a reducerii poluarii specifica sectorului constructiilor. Aceasta suma se adauga la investitia curenta, de peste 250.000 de euro, alocata deja acestui proiect.
”Noua noastra viziune este sa acoperim integral lantul de aprovizionare in constructii, sa automatizam partea logistica si de livrare catre santiere. Accentul va fi pus pe calitatea serviciilor si pe complexitatea gamei de produse disponibile, dar si pe gasirea solutiilor optime de livrare, respectand principiile de sustenabilitate si eficienta economica”, declara Dragomir Margineanu, directorul general si fondatorul Globall.ro.
In prima etapa compania investeste in automatizarea livrarilor de prefabricate din beton catre santiere pentru clientii recurenti ai platformei, 20% din totalul clientilor, care isi pot respecta programarile de lucrari pe santier. Aproximativ 15% din pretul marfii este reprezentat de transportul acesteia la santier sau la depozitele clientilor, greutatea pavajelor cantarind mult si in ceea ce priveste aceste costuri.
Numai in 2021 platforma a intermediat tranzactii de peste 1 milion de euro pentru aproximativ 3.000 de clienti, astfel ca reducerile asteptate in gradul de poluare sunt semnificative. Solutia Globall este sa identifice, in raport cu santierul clientului, cel mai apropiat depozit sau producator, care are pe stoc produsul solicitat de client sau care il poate produce in termenul cel mai scurt, la pretul cel mai avantajos. Ulterior, compania cauta un transportator care sa preia marfa si sa asigure descarcarea ei mecanizata la locul indicat de client.
 
Cum poate ajuta BIM, un instrument digital, la reducerea risipei banilor publici in domeniul constructiilor
In acelasi context al digitalizarii, in vara acestui an Globall a aderat la Clusterul Technology Enabled Construction (Cluster TEC), care reuneste organizatii din mediul privat, mediul academic si de cercetare, mediul asociativ si mediul public. Cluster TEC este construit sub forma unui parteneriat constant, ce are la baza valorile comune ale membrilor si obiective pe termen mediu si lung, centrate pe cresterea competitivitatii prin inovare, integrare in intreg lantul valoric din industria constructiilor si Building Information Modeling (BIM).
BIM este un instrument digital care optimizeaza procesele de planificare, proiectare, construire si administrare ale constructiilor si investitiilor publice.
”Aderarea la Cluster este relevanta prin prisma mai larga a digitalizarii domeniului constructiilor, care este ramas in urma la cest capitol. De altfel, doar agricultura este mai nedigitalizata decat sectorul constructiilor. Digitalizarea are rol important si in reducerea pierderilor de timp, de energie si are scopul de a eficientiza aprovizionarea cu materiale de constructii a clientilor”, a adaugat Dragomir Margineanu, directorul general si fondatorul Globall.ro.
Descrierea Companiei: Globall.ro a fost infiintata in 2017, avand misiunea de a digitaliza si de a facilita achizitia de pavaje pe piata din Romania. Globall reuneste cei mai mari producatori de pavaje la nivel national, care opereaza peste 15 fabrici si deserveste aproximativ 3.000 de clienti, dintre care circa 1.200 sunt persoane juridice, iar 20%, clienti recurenti. Anul trecut, Globall.ro a intermediat tranzactii de 1 milion de euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
concelex
konsent
CDS
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
siniat
theda mar
Acvatot 2019
Ubitech
leviatan
MAKITA
viarom
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
ness project
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander