Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - HISCOX: Una din 5 firme a ajuns in pragul insolventei in urma unui atac cibernetic
HISCOX: Una din 5 firme a ajuns in pragul insolventei in urma unui atac cibernetic
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 13 Iul 2022 15:27
Una din cinci organizatii a ajuns in pragul insolventei dupa un atac cibernetic, iar aproape jumatate (48%) a raportat o bresa de securitate in ultimele 12 luni, in crestere fata de o pondere de 43%, in 2021, releva datele centralizate intr-un raport publicat de asiguratorul global Hiscox, citat de blogul din Romania al producatorului de solutii antivirus Eset.
Conform cercetarii, sapte din cele opt tari chestionate considera atacul cibernetic drept principala amenintare la adresa afacerii lor, in timp ce 19% din totalul celor chestionati au raportat un atac ransomware, in crestere de la 16%, de la an la an, iar doua treimi dintre victime au platit rascumpararea in urma atacurilor.
De asemenea, peste (55%) dintre victimele atacurilor informatice considera securitatea cibernetica o zona cu risc ridicat, dar cifra scade la doar 36% pentru cei care nu au experimentat inca un atac de compromitere de date. In mod similar, 41% dintre cei atacati spun ca expunerea lor la risc a crescut, dar pentru celalalt grup cifra este mai mica de un sfert (23%).
Specialistii Eset subliniaza faptul ca un alt element interesant din raport evidentiaza ca infractorii cibernetici par sa vizeze din ce in ce mai mult companiile mai mici. Astfel, cei cu venituri intre 100.000 si 500.000 de dolari se pot astepta la tot la fel de multe atacuri precum cei care au o cifra de afaceri intre 1 si 9 milioane de dolari, anual.
Raportul de specialitate arata ca o cincime dintre firmele respondente care au fost atacate spun ca solvabilitatea lor a fost amenintata in acest an, cu 24% mai multe decat in 2021.
In acest context, bugetele medii pentru securitatea cibernetica ale companiilor respondente s-au majorat cu 60% in ultimul an, pana la 5,3 milioane de dolari, respectiv cu 250% fata de 2019.
Rezultatele raportului releva ca principalii vectori de atac sunt: Serverele cloud (41%), e-mailurile business (40%), serverele corporative (37%), serverele cu acces de la distanta (31%), dispozitivele mobile detinute de angajati (29%) si atacurile de tip DDoS - Distributed Denial-of-Service (26%).
Totodata, scorurile de pregatire cibernetica ale companiilor estimate de Hiscox au scazut cu 2,6% de la an la an, ceea ce a condus la o scadere brusca a numarului de firme clasate drept "experte" - de la 20% la doar 4,5%.
"Proportia companiilor clasate ca incepatoare a scazut de asemenea semnificativ, astfel ca majoritatea firmelor au fost desemnate ca "intermediare". Pregatirea cibernetica conteaza, dupa cum se poate demonstra, costurile medii ale atacurilor ca procent din venituri fiind de doua ori si jumatate mai mari pentru firmele clasificate drept "novice cibernetic"", noteaza sursa citata.
Raportul Hiscox a fost realizat pe baza unor interviuri la care au participat 5.000 de companii din SUA, Marea Britanie, Belgia, Franta, Germania, Spania, Olanda si Irlanda.
 
SISECAMhiltiALLBIMTotalEnergiesRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SSAB
konsent
BogArt
leviatan
Arduro
VEGO
CONCEPT STRUCTURE
ness project
quadratum
rigips
DRS
EDIT-Structural
ELECTROGRUP
AED
Ubitech
viarom
theda mar
concelex
MAKITA
SIGM
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
noark
strabag nivel 1
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<