Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - M247: 92% dintre atacurile informatice au ca rezultat coruperea si pierderea de date
M247: 92% dintre atacurile informatice au ca rezultat coruperea si pierderea de date
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 07 Aug 2020 10:06
In lumea digitalizata de azi, securitatea cibernetica e mai importanta ca niciodata. Un atac informatic poate avea consecinte dezastruoase - de la pene si timpi morti la pierderea de date si probleme de imagine. Dat fiind ca 84% dintre firme au avut parte de un atac informatic in ultimele 12 luni, deja nu mai este o problema de „daca”, ci de „cand” va avea loc atacul. Businessul tau e pregatit?
Businessurile trebuie sa aiba un plan de protectie si recuperare
Multe firme au o abordare de tip securitate dubla pentru gestionarea riscurilor si protejarea retelei proprii, cu software, procese si proceduri specifice - si totusi, nu reusesc sa se pregateasca complet pentru recuperare in cazul unei brese, considerand ca un atac pur si simplu nu poate trece de protectiile lor.
Revenirea dintr-o oprire a activitatii sau dintr-un atac inseamna mult mai mult decat a putea identifica si apela la mecanisme de aparare. Dat fiind ca 92% dintre atacurile informatice conduc la coruperea sau pierderea de date, prea mult firme rateaza analiza reactiei lor si a strategiilor de recuperare, care sunt elemente critice in reducerea efectului unui atac.
Nevoia unei culturi de securitate cibernetica la nivelul organizatiei
Securitatea informatica este o investitie - nu doar in software si aplicatii din infrastructura ta IT, dar si in procesele si cultura interna. In timp ce softul de tipul detectie malware, backup si replicare de date iti va proteja firma din punct de vedere tehnic, este important si sa implementezi procese si proceduri in caz de eroare umana si sa te asiguri ca firma ta are implementata o cultura centrata pe securitate. De exemplu, ea poate implica instruirea colegilor in constientizarea atacurilor de tip phishing sau verificarea vizitatorilor in birouri sigure, fara credentiale. Capacitatea de a proteja si a-ti reveni dintr-un atac sau blocaj trebuie sa reprezinta o preocupare la nivelul intregii firme.
Baza securitatii cibernetice: Cat esti de pregatit? 5 pasi pentru protectie si recuperare
Businessurile trebuie sa fie pregatite si sa aiba o strategie de continuitate formulata in cazul unui atac sau al unei opriri, cu un accent pus in egala masura pe recuperare si pe detectie. Cadrul de securitate informatica in 5 pasi, conceput de NIST(2), prevede etape de parcurs pentru a te pregati si a gestiona atunci cand survine atacul, pentru a te asigura ca se reia cat mai repede activitate, cu timpi morti si intreruperi minimale.
1. Identifica riscurile
Dezvolta in companie o intelegere asupra gestionarii securitatii informatice si a riscurilor, la nivelul sistemelor, oamenilor, activelor, datelor si capacitatilor, pentru a identifica ce procese, politici, software etc. trebuie implementate.
De exemplu: identifica toate activele fizice si soft din firma si nivelul lor de protectie.
2. Protejeaza-te impotriva lor
Dezvolta si implementeaza protectii adecvate pentru a te asigura ca infrastructura si datele critice pot fi protejate in cazul unui atac.
De exemplu: Implementeaza o politica de securitate informatica care include managementul riscurilor si o administrare cu procese si proceduri cum ar fi controlul accesului, acces cu autentificare dubla si verificari de background. Asigura-te ca politicile sunt comunicate tuturor.
3. Detecteaza cand se intampla
Prin implementarea unui software si a unor procese care identifica atacurile.
De exemplu: Instaleaza o proiectie DDoS si firewall-uri ca sa-ti asiguri reteaua. Instruieste-i pe angajati ajutandu-i sa inteleaga atacurile si procesul de urmat atunci cand au loc acestea.
4. Raspunde la brese
Creeaza un plan de dezastre si incidente de securitate cibernetica.
De exemplu: Implementare de sisteme alternative, Recovery Time Objectives (RTO) adecvate, care asigura restabilirea sistemelor si aplicatiilor, pentru ca firma ta sa fie din nou pe picioare. Plan clar de comunicare catre firma si catre toti clientii relevanti.
5. Recupereaza-ti datele
Implementeaza planuri de recuperare pentru a asigura continuitatea activitatii.
De exemplu: Recovery Point Objectives (RPO) care asigura back-up/replicarea datelor tale, cu posibilitati adecvate de recuperare. Plan clar de comunicare catre zona proceselor si a responsabililor.
Cum te poate ajuta M247
Disaster Recovery as a Service: Sustinuta de liderul de piata Zerto, solutia noastra de Disaster Recovery as a Service (DRaaS) iti permite revenirea la versiunea anterioara criptarii fisierelor tale in urma unui atac. Cu timpi RPO si RTO cei mai buni din piata (cu rollback de doar cateva minute inaintea unui atac), vei putea sa-ti reiei activitatea imediat, evitand cereri de despagubire si asigurandu-te ca experienta clientilor tai sau performanta afacerii nu sunt afectate.
Solutii de securitate critice pentru activitate: Fie ca esti in cautare de firewall-uri, protectie DDoS gestionata sau filtrare de continut, gama noastra de optiuni de securitate poate fi personalizat pentru a oferi firmei tale o protectie solida. Concepute sa functioneze in aproape orice combinatie, ca solutii individuale sau ca un pachet complet, toate sunt conforme standardului de securitate ISO27001.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
BogArt
Acvatot 2019
siniat
ness project
rigips
theda mar
leviatan
noark
viarom
concelex
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
SSAB
EDIT-Structural
Arduro
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
konsent
SIGM

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander